Berliinin ruokapaikkavinkit

matkailu, ruoka
18 kommenttia

Hyvää huomenta beibet! Instagram-kommenttien perusteella useampikin teistä on suuntaamassa Berliiniin piakkoin, siistiä! Oon iloinen teidän puolestanne, koska kunhan jaksatte vähän ottaa selvää tai etsiä, tuutte syömään ihan sairaan hyvin ja halvalla. Herkkuloma siis tiedossa. Mun reissuhan ei ollut paria päivää pidempi, joten kovin montaa ravintolasuositusta ei ehtinyt näin lyhyeltä reissulta jäädä käteen, mutta jaan ne parhaimmat ja muita yleisiä huomioita. Kasvisruokia löytyy onneksi tuosta schnitzeleiden ja currywurstien maasta ja hitsi että harmittaa kun kaikki falafelit ja muut kasvis-dönerit jäi testaamatta!!!

Berliinin ravintola-vinkit

Aamupala

Aamupalaa löytyy monesta paikasta ja Berliinissä on kuulemma ihania brunsseja! Brunssit jäi multa kokematta, mutta suosittelen nauttimaan aamupalan jossain kahvila-leipomossa, josta saa samana aamuna leivottuja leipiä ja leivoksia. Croisantit ja sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreina, eivätkä maksa paljoa. Myös esim. metroasemilta saa hyviä ja tuoreita leipiä ja hyvää kahvia, ei kannata antaa kioskien ulkoasun hämätä. Täytetyt sämpylät maksavat useimmiten alle 3€, joten liikutaan ihan eri hintatasoissa mitä Suomessa.

Kreuzburger
Oranienstraße 190 10999 Berlin

Ah!! Tähän hampparipaikkaan mut johdatti Lotta ja Raisa, rakkaat opiskelukaverit ekalta vuodelta Tamkista. Tyypit ovat Berliinissä vaihdossa, joten pääsin vierailemaan heidän lempparipaikoissaan. Kreuzburgerin listoilla oli monta kymmentä lihavaihtoehtoa ja kasvisvaihtoehtojakin varmaan lähemmäs kymmenen. Kasvishamppareiden hinnat vaihtelivat 3-4,5€ välillä, ranskikset taisivat olla 2€. Tilasin hampparin pinaattipihvillä ja fetalla, vitsi oli hyvää! Pihvi oli selkeästi itsetehty ja todella maukas. Annos ois oikeastaan ollut täydellinen jos noi sämpylätkin olisivat olleet itsetehtyjä. Ihan superhyvää ja edullista. 

Oslo Kaffe bar
Eichendorffstrasse 13, 10115 Berlin

Oslo Kaffe Barissa oli yksi meidän tapaamisistamme – tavattiin Nokian HERE-karttapalveluiden some-vastaava hänen lähikahvilassaan. Tuo oli kyllä söpö ja tunnelmallinen pieni kahvila. Tänne ei olisi eksynyt ilman tapaamista, mutta jos sattuu asustelemaan lähistöllä niin paikka oli mukava istuskeluun ja välipalalle. Olis tehnyt mieli tuoda tuommoinen limupullo kotiin, aika söpö pakkaus. 

White Trash Fast Food
Am Flutgraben 2 12435 Berlin

Tätä suositteli joku teistä, kiitos!! Saatiin vinkki tästä paikasta myös yhdeltä suomalaiselta, joka oli asunut Saksassa jo yli kymmenen vuotta, joten oli helppo luottaa että paikka olisi hyvä, kun sitä kerran suositeltiin parista eri lähteestä. Ja olihan se! Osa väitti syöneensä elämänsä parhaat hampparit, että suosittelen testaamaan ;-) Mä olin aika täynnä tuonne saapuessani, olin just käynyt sushilla Lotan kanssa joten tilasin vain ”jotain halpaa”. Neljä tai viis euroa maksanut nacho-kori olikin hintaansa nähden iso ja täyttävä ja vaikkei kuvasta näy niin siinä oli myös itsetehtyä guacamolea, nam!! White Trash Fast Food kantsii käydä tsekkaamassa jo paikan takia. Ravintolassa on sekä ulko- että sisäpaikkoja, tatskamesta ja iltaisin keikkoja. Vessat löytyivät erillisestä rakennuksesta ja jäi sellainen fiilis, että siellä olis voinut olla illalla aika hauska meno. Ravintolassa siis, ei vessassa….. tai mistä sitä tietää?

Hans Im Glück
Friedrichstrasse 10 10117 BERLIN 

Tänne satuttiin ihan vahingossa viimeisenä päivänä ennen lentokentälle lähtöä. Ravintola on ostoskadulla, joten ei ajateltu sen olevan mitenkään ihmeellinen, mutta toisin kävi! Paikan kasvisburgeri salaatilla oli kohtuuhintainen sijainnista huolimatta (lounas sisälsi hampparin, salaatin/ranskikset, juoman ja kahvin noin 12€ hintaan) ja ihan törkeän maukas! Lisäksi sisustus koivuineen oli hauska ja tunnelma intiimi isosta ravintolatilasta huolimatta. Näköjään siis turistimestoissakin voi olla hyvää safkaa, vaikka toki tämä oli kalliimpi sijaintinsa takia. Berliinissä lounastarjoukset ovat usein voimassa klo 16-17 asti, mikä on ilahduttavaa suomalaisen näkökulmasta :-D 

Sitten muita huomioita:

Sushi on halpaa xd En yhtään muista tämän ravintolan nimeä, mutta jossain Kreuzburgerin lähettyvillä se taisi olla. Ulkoa melko ankea, mutta nälkä oli kova ja 11 kappaletta susheja maksoi misokeiton kera 5,90€. Kelpas, hyvää ja tuoretta! Varmasti monesta muustakin paikasta saa yhtä hyvää, joten kantsii siis syödä sushia Berliinissä. Ihastuin Lotan suosituksesta ginger aleen (Lontoon reissullahan mä ihastuin ginger beeriin, ah!) ja innostuin kun sitä löytyy myös Tampereen Stockalta! Ens kesän drinkkimikseri nro 1. 

…. ja drinkit on halpoja nekin. Monessa paikassa drinkit on koko ajan tarjouksessa 3-4€. Ihan ok hinta mojitolle, jos on tottunut Suomessa siihen, että alle kympillä ei saa juuri mitään…


Ootteko sattumalta käyneet samoissa paikoissa herkuttelemassa? Ja tuhannet kiitokset niistä vinkeistä joita teiltä sain! Omia ravintolavinkkejä saa toki jakaa tähänkin muita varten (ja mun ensi kertaa ajatellen, haluan takas ha!!!)

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Jes Ida, kiitos vinkeistä! Oon käynyt Berliinissä kerran ja oon menossa uudestaan tänä kesänä, joten aion hyödyntää näitä sun vinkkejä kyllä. Kiitos!

  Berliinissä todellakin löytyy kasvisruokaa kun osaa etsiä. :)

 2. oi, Hans im Glück<33 aivan ihana paikka, ja todellakin edullinen ottaen huomioon mitä kaikkea sillä hinnalla saa! ja huomasin vasta nyt että täällä Stuttgartissakin semmote on, täytyy siis vielä käydä ennen Suomeen paluuta!
  ja totta, sushi oli Berliinissä kyllä ihan ylihalpaa!

  1. Hahaa, joku muukin on käynyt siellä, jee!:—D Ja siis totta, annokset oi tosi jees.

   Ja jep, 11kpl 5,90€??? ja siis semmosta tuoretta ja laadukasta, ei mitään take-awayta…

 3. yyh, mäkin haluan matkustamaan!! ja parhaat ja halvimmat falafelit löytyy skånesta eli etelä-ruotsista!! helposti esim köpiksesta junalla jos siellä päin liikkuu :–d

 4. Onneksi kerrankin olin varautunut ruokapostaukseen, ja lueskelin tätä syödessä. Berliinissä on niiiin paljon valinnanvaraa ruoan suhteen, ja hinnatkaan ei riipase. Sen takia onkin aina kiva lukea muiden mielipiteitä, ja aina löytyy joku, missä ei ole tullut käytyä. Näistä ainoa tuttu oli tuo white trash fast food, mutta ensi kerralla saatan poiketa tuolla kreuzburgerissa ja ehkäpä myös hans im glückissä :–)
  Suosittelen myös ehdottomasti tsekkaamaan berliinin brunssit, jos eksyt jossain vaiheessa uudestaan berliinissä. Kreuzbergissä varsinkin on mielettömän hyviä mestoja, harmi etten muista enää nimiä :/

  1. Hahaaa IHANA :-D Ja siis jep, jäi niin moni juttu vielä maistamatta, ihan liian vähä päiviä oli nyt sellaiseen. Ja siis joooo, brunssille todellakin ens kerralla ja kaikki ne falafelit yms pitajutut testiin, aiaiii!

 5. Nyt tulee kyllä niin hyvään saumaan nää sun vinkit, ollaan kaverin kanssa lähdössä kesällä Berliinin muotiviikolle (iiik!) :-D Oon halunnut matkustaa Berliiniin jo pitkään ja nyt jännittää kahta kauheemmin, kun ei oo mikään perus loma tulossa.

  1. UUUUUU!!!! SIIIISTIÄÄÄÄ :–D have fun!!!!! en kestä, vähän huippua!!

 6. Voi vitsit! Just pääsiäisenä olin Berliinissä, joten pikkusen myöhässä tuli nyt mulle nämä vinkit. Söin kyllä reissulla hyvää ruokaa, mutta nämä sun suosittelemat paikat näyttää superhyviltä!! Ehkä pääsen hyödyntämään vinkkejäsi joskus myöhemmin vielä :)

 7. Berliinissä kannattaa ehdottomasti syödä vietnamilaista ruokaa. Tykkään hurjasti enemmän kun kiinalaisesta. :) Monsieur Wong on hyvä, eikä ole kaukana Alexanderplatzilta ja Vietnam Village Oderbergerstrassella Prenzlauer Bergissä oli Berliinin aikoina luottolounasmesta.

  1. Ooh, ens kerralla pitää muistaa vietnamilainen! Kiinalainen tylsistyttääkin ja pahasti.

 8. Moikka! Tuolta löytyi muutama paikka, joita en ole vielä testannut, vaikka Berliinissä asunkin! Vinkkejä Berliinin ravintoloihin löytyy myös mun blogista:
  punainenorvokki.blogspot.com/