Kampasimpukkasalaatti

/// ruokaTags:

Vietettiin yksi ilta äidin kanssa tyttöjen iltaa, tehtiin ihanaa ruokaa ja höpistiin yömyöhään. Merenelävät eivät ole koskaan uponneet syystä tai toisesta, mutta kampasimpukoista mä tykkään! Niiden koostumus on paljon lihaisampi verrattuna moniin muihin mereneläviin. Ehkä koostumus onkin juuri se, mistä en yleensä merenelävien kohdalla innostu ja juuri siksi kampasimpukat ovat poikkeus.  

Äiti valmisti simpukat mun tehdessä salaattipetiä, mutta niiden valmistaminen ei näyttänyt vaikealta. Sulaneet kampasimpukat saivat päälleen pikkuisen limen mehua ja pippuria. Pannulla niitä paistettiin voissa kummaltakin puolelta about minuutin verran. Helppo homma ja maistuivat mainioilta. Salaattipedillä oli erilaisia salaatteja ja yrttejä, herkullista vuohenjuustoa, superkirsikkatomaatteja, avokadoa ja punasipulia. Äiti laittaa salaatteihin oliiviöljyn sijaan avokadoöljyä, sitä mun pitää ostaa itsellenikin, niin pehmoisen makuista! 

Olen vissiin kerran aiemminkin hehkuttanut tuota valkkaria, mutta vitsit se on hyvää. Luomua ja eettistä tuotantoa vieläpä! Adobe Gewürztraminer Reserva maksaa n. 10€, suosittelen testaamaan jos tämä kuvaus kuulostaa hyvältä: kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän persikkainen, kukkainen, kevyen mausteinen.

 

2 kommenttia

  1. Avatar Jaana /// 09/08/2014 / 18:42:32

    Oi kampasimpukat on niin ihania <3 Mä en oo ikinä itse uskaltanut valmistaa niitä, ehkä pitäisi rohkaistua. Kiitos luomuvalkkarivinkistä, näköjään kannattaisi joskus poistua siltä Alkon Saksa/Itävalta-hyllyltä muihinkin maihin, jos sieltä tekee tollaisia löytöjä :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 09/08/2014 / 19:25:37

      No on!! :–) Suosittelen, ei ollut vaikea valmistaa vaikken itse ollutkaan puikoissa. ;-)

      Ja joo, toi on kyllä hyvä löytö!!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.