Uusia luonnollisia dödöjä testissä

kauneus, luonnonkosmetiikka
16 kommenttia

Oon hehkuttanut Madaran yrttidödöä pariinkin otteeseen ja se on kyllä toiminut mulla täysin moitteettomasti. Mulle alkoi kuitenkin viime keväänä ilmestyä ihmeellistä ihottumaa toiseen kainaloon – se ei lähtenyt vaikka rasvasin sitä kaikilla mahdollisilla öljyillä, rasvoilla ja jopa kortisonivoiteella. Päättelin että syypää voisi olla tuo dödö, koska muita aineita ei kainaloon juuri pääse. En tiedä johtuiko dödön vaihdosta vai mistä, mutta jossain vaiheessa kesää ihottuma onneksi katosi. Se oli tosi ärsyttävää – raavin välillä kainaloni ihan verille sen kutinan takia, yäääh.

Kesä oli sen verran kuuma ja helteinen etten kyllä uskaltanut luottaa luonnollisiin dödöihin, mutta nyt syksyn myötä olen taas testaillut näitä luonnollisempia vaihtoehtoja.  

Dermosilin kristallidödö toimii hyvin jos sitä ei käytä liian pitkiä aikoja putkeen. Tuntuu että sen teho heikkenee jos sitä käyttää vaikka viikonkin putkeen. Eli tätä välillä, sit taas jotain muuta ja sit taas tätä. Tykkään siitä että tämä ei tuoksu miltään ja kestää ikuisuuden – tai nii kauan kunnes sen tiputtaa vahingossa kylppärin lattialle.

Attituden deostickki ei noussut omiin suosikkeihini. En ole koskaan tykännyt tuollaisista stikkidödöistä, ne tuntuvat tahmaavan paljon tavallisia dödöjä enemmän. Tuoksu on kuitenkin kivan neutraali ja tuote on vegaaninen.

Faith in naturen unisex dödö on ehdottomasti paras tästä kolmikosta! Tässä on vahva kilpailija Madaran yrttidödölle. Ei tuoksu liian voimakkaalle eikä ole mulla aiheuttanut mitään ihoärsytystä (tosin en ole varma johtuiko ihottuma dödöstä. Aion testata jossain vaiheessa). Tätä myy ainakin Runsaudensarvi hintaan 6,85€. Jos olette testanneet Madaraa mutta se ei jostain syystä sovi teille, tai etsitte edullisempaa vaihtoehtoa, suosittelen testaamaan tätä. Tämä tuote on vegaaninen.

* Faith in Naturen ja Attituden
dödöt saatu testiin blogin kautta


*translation: i highly recommend the last one: faith in nature. all natural deodorant and it works!

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei kannattaa testata Crystal Essencensin dödöjä. Paras luonnondeo, jota oon tähän mennessä testannut ja mä olen luokkaa hikoilen kuin Niagaran putoukset.. : D iHerbistä oon tilannut omani, mutta sitä saa vissiin Hyvinvoinnin tavaratalosta nykyään myös.

  1. Ohooo, hei kiiiiitos! :-D olipa kiva vinkki, mä kurkkaan hyvinvoinnin tavaratalon kyl heti!

 2. Pakko tulla kertomaan et olin pikään tyytyväinen madaran dödöön kunnes tos kesäl mullekin tuli joku älytön ihottuma/tulehdus. Eli et oo ainoona tän madara kokemukses kanssa! Siirryin takas kristallikiveen. Toi faith in nature kiinnostelee!

  1. OHO! Hui :-0 Voiskohan se sit johtua tosta? Ei meinaan oo tullu takas muita dödöjä kesän aikana käyttäessä, ei vaikka oon käyttäny tujuja alumiinidödöjä myös… Huih. Joo, kristallikivi on jees mutta jotenkin sen teho tuntuu mulla huononevan, ootko huomannu samaa? Faith In Nature oli tosi jees tuttavuus, ostaisin lisää.

 3. Itsekin sain madaran deodorantista hirvittävän kutinan kainaloihin muutaman kuukauden käytön jälkeen! Juttelin Stockalla brändin edustajan kanssa asiasta ja heille ei hänen tietojensa mukaan ollut aiemmin vastaavaa palautetta saapunut.. Mielenkiintoista kuulla etten ole ainut!
  Itse vaihdoin nyt Acorellen deodoranttiin, joka on toiminut hyvin ja kutinakin lopahti saman tien :) Suosittelen!
  http://kauppa.ruohonjuuri.fi/deodorantti-meadowsweet/ACOREL-3700343040400/dp?openGroup=615

  1. Hui kauhee!! Ehkä se tosiaan johtuu tosta dödöstä, apua! :–O mikähän siinä aiheutttaa yliherkkyyttä tai on helposti allergisoiva ainesosa? Mä en meinaan oo ikinä elämässäni reagoinut vahvasti kuin yhteen kuorintaan, se oli joku freeman-sarjan halpis ananaksen tuoksuinen entsyymikuorinta ja takuulla täynnä sellasta kakkaa ettei ihme että sain allergisen reaktion. Ois kyl kiva tietää mikä tossa dödössä mahtaa olla se, joka aiheuttaa kutinan kun meitä on vissiin useampia sitten….

   Tuskin Stockan brändivastaava myöntäis vaikka ois muitakin tapauksia ;-) Ja hei, Acorellen dödö kiinnostaa, kiitti vinkistä!

 4. Mullakin on ollut tosi ärsyttävää kutiavaa ihottumaa toisessa kainalossa tänä kesänä ja oon käyttänyt Madarania tammikuusta asti! Mitä ihmettä?!

  1. Ohhhoh!!!! :-O Ei hitto, ei vaikuta sattumalta nyt?! Mulla ei oo ikinä aiemmin ollut mitään ihottumaa kainaloissa ja nyt ekan kerran tänä keväänä just. Ja just joku vuosi sitten oon ton dödön käytön alottanu…

 5. Eikä, just kun ajattelin että vaihtaisin tohon Madaran dödöön koska oon saanut ihottumaa mun perus niveasta.

  Aikaisemmin siis reagoin jokaiseen markettidödöön ja ainoa joka kävi oli Nivea (oon paria kaupan alumiinitonta kokeillut ja ei ne vaan pidä vaikken mielestäni hikoile paljoa). Nyt se pirun niveakin saa kainalot nypyille ja ne kutisee ihan sikana.

  Pakko kai kokeilla useampaa luonnollista dödöä, ääh.

  1. Voi itku miten supertylsää! :—( Mulle tää on ihan uus reaktio enkä nyt kyllä ehkä uudestaan ala testailla sopiiko toi Madara mulle kun en keksi muuta syytä ihottumalle. Hitsi, koeta tota Faith In Naturea? Tai ootko testannut mineraalikividödöjä? Apteekin bats-dödöä muistan käyttäneeni joskus nuorena, eikös se oo tosi hellävarainen, sopiskohan se? Se ei kyllä tietystikään oo luonnollinen mutta aina ei voi valita jos moni tuote aiheuttaa oireita :-s

   Toivotaan että löytyy hyvä sullekin, tsemppiä etsintöihin!

 6. Pakko huikata, että mulla oli tänä kesänä kainalot ihan järkyttävässä kunnossa: punaset, näppyläiset, kutiavat. Ja Madaraan mäkin sen yhdistäisin :( Tosi harmi, koska tykkään niiden muista tuotteista tosi paljon, ja dödö toimi mulla pitkään paremmin kun mikään muu ekodödö koskaan. Sain ihottuman pois ja oon uskaltanut testata Madaraa muutamaan kertaan, testit vielä kesken. Mutta enää en uskalla joka päivä käyttää, meni sen verran ikäväksi.
  Eli ei taida sattumaa olla ikävä kyllä. Käytin Madaraa kuitenkin ainakin 3 putiloa ennen tätä, oisivatko muuttaneet reseptiä?

  1. Höh voi kurjuus! Mäkin käytin ehkä just 3 putiloa, että voihan olla että iho alkaa reagoida vasta pidemmän ajan päästä kun altistuu jollekin ainesosalle pitkään :-/ pitää infota jos löytyy uusia hyviä luonnollisia dödöjä. Toi faith in nature on ainakin testaamisen arvoinen!

 7. Onpa ikäviä Mádara-dödökokemuksia täällä kommenttiboksissa (ja sun postauksessakin tietty). Hööööh, se on mun ykköslemppari. Mulle siitä ei oo tullu mittään kutinaa tai muitakaan oireita. Pitääpä tarkkailla tilannetta kumminkin.

  Ja hyvä tietää, että Attituden stick ei oikein toimi. Stickit ei kyllä muutenkaan oo mun mieleen, mutta olisin saattanut hankkia testiin. Nyt en taida. :)

  1. No niinpä, oon hämmentynyt koska ennen tätä postausta ja sen kirvoittaima kommentteja en ollut ollenkaan varma siitä, että Madaran dödö olisi allergian takana. Mitä ilmeisimmin on.

   Ja joo, ei se kyllä toiminut + stick on aika ärsyttävä käyttää ylipäätänsä… en suosittele!

  1. OUIIII KIITTI PAJU!

   Ei oo hinnalla pilattu tuotakaan, vois kyllä oikeesti ostaa tuota testiin. JEE KIITOS ^___^