Heippa kesä, tervetuloa syksy

lifestyle
18 kommenttia

Kasasin kesältä julkaisematta jääneitä kuvia postauksen verran ja tuntuu, että nyt on oikea hetki julkaista nämä. Ulkona sataa kaatamalla ja alkaa tarvita kaulahuivia. Join äsken ekaa kertaa teetä kevään jälkeen kotona ja tuntui niiiin kliseisen syksyiseltä. 

Kesän paras alkoholiton kuohujuoma, saatu maistettavaksi Runsaudensarvesta. Kupliva mustaherukkajuoma sopii hyvin myös syksyyn, mustaherukka on syksyjuttu.

Lettukestit! Tiesittekö että letuista saa ihanan rapeita kun jauhoina käyttää pikkuisen ohraa myös? Ai että mikä oivallus, olivat älyttömän hyviä. Spelttiä ja ohraa. Päälle mansikoita pakkasesta, vaahterasiirappia ja itsetehtyä jäätelöä.

Tämän kuvan olette saattaneet nähdä, mutta pointti on ihan toinen nyt mitä aiemmin. Oletteko maistaneet vegaanista ”juustoa”? Mä olen ja oli kuulkaa moitteetonta! En varsinaisesti ymmärrä miksi vegaanit ja kasvissyöjät haluaisivat suoranaisia lihankorvikkeita (tyyliin kasvisnakkeja, kasvisjuustoja, kasvisleikkeleitä) kun leivän päälle voi laittaa muutakin kuin leikkelettä ja nakin sijaan voi grillata vaikka kasvisvartaan. On silti ihan fiksua että on olemassa vegaanisiakin vaihtoehtoja, ainakin vegaani”juustolla” pääsee tosi helpolla. Se on tehty mm. kookoksesta ja se oikeasti maistui kermajuustolle, hämmentävää. Vegaanisia leivänpäällisiä (juustoja, makkaroita ja leikkeleitä) saa Runsaudensarvesta. Vegaanijuustot saa multa hyväksynnän, leikkeleille ja makkaroille en vielä lämmennyt.

Aika superkaunis auringonlasku Turussa

Kesäseikkailukamu

Kävin tänä kesänä ekaa kertaa Hullussa Porossa syömässä! Terassi oli kuumana päivänä aika ihana (vaikkakin siis todella kuuma) ja ruoka oli ihan ok. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, kun en miellä Hullua Poroa ja Miamia muutenkaan omantyylisiksi paikoiksi, mutta yllätyin ihan positiivisesti. 

H2Ö oli kyllä yks tän kesän kohokohtia. Ihana kesäseikkailu, tunnelmallisin festari aikoihin ja kaikki siistit tyypit joiden kanssa jaoin sen. Tuonne tahdon ens vuonna uusiks!

Heippa söpö sisäpiha, olit kiva. 

Joskus mikään ei oo parempaa kuin skumppa muovimukista (jonka voi napata tavaratalon vesiautomaatista ihan tosi kasuaalisti mukaansa).

Oonkohan jo saanut teidät kaikki käymään Tuomiokirkonkadun Armaassa? Jos en, niin se on teidän kotiläksynne tälle syksylle. Menkää! Ette todellakaan voi pettyä. Kuvassa Armakset, joskin luulen että salaattipeti tais olla ekstraa tällä kertaa, mutta annos on aina aivan ihanan herkullinen. Saa pyydettäessä lihattomana ja maksaa tosiaan kympin. Vitosen cava-lasillinen kaveriksi, ai että.

Kesän käytetyimmät rintsikat. MakeBra:sta ja rintsikoista löytyy lisätietoa täältä, suosittelen tutustumaan jos omistatte ompelukoneen ja ohuet pitsiset alusvaatteet iskevät. Joku muuten kommentoi osuvasti aiempaan postaukseen, että joo, ohuet braletet ovat kivoja kesällä, mutta syksylläpä ne vasta luksukselta tuntuvatkin paksun neuleen alla. Hän puhui totta, näin on.

Runossa teellä ja keventämässä sydäntä.

Yöseikkailu Majn ja Saaran kanssa, voi apua mitä tyyppejä!

Herkkuleipä alkukesän tyyliin: maukkaita tomaatteja, kesän ekoja sipuleita, basilikaa ja halloumia pippurilla. Ai että. Voin voi korvata avokadolla tai pestolla.

Linda pusikoissa, onneks ei tullut punkkeja hyi!

Tervetuloa syksy, oo mulle hyvä.

 


*translation: bye summer. august, please be good to me. for translation, plese click here. 

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mä taas tykkään, että on noita vegaanisia korvikkeita. Totuin lihansyöjänä syömään leivänpäällä usein muutakin kuin juustoa niin välillä joku tofuleikkele on ihana luksus leivänpäällä. Tosin ne on kauhean hintaisia täällä ja totuin Saksassa (halvempien hintojen lisäksi) laajaan tofuleikkele valikoimaan.
  On kyllä nyt ihan sellanen fiilis, että kesä se meni mutta olen tääääysin valmis syksyyn. Oli niin loistava kesä, ettei parempaa olisi voinut toivoa. Sweather weather, please be good to us <3

  1. Noniiin no sitten kyllä ymmärrän! Mä en oo oikein koskaan välittänyt aikuisiällä leikkeleistä vaikka lapsena rakastinkin metvurstia :-DD Jooo, Saksassa kaikki vegaani- ja luomu-jutut on niiin paljon halvempia, kysyntääkin takuulla enemmän.

   Ja jooo, niiiiinpä! Oli mullakin superi, vaikkei mikään rakkauden kesä 2014 xDD Paljon kivoja seikkailuita ja iltoja jää mieleen ja nyt on hyvä olo kun on kädet täynnä hommia!

 2. Olin ennen ihan samaa mieltä tosta, etten oikein tajunnu miks kasvisruoan pitää maistua lihalta, jos lihaa ei syö,mutta ”pitkään” kasvissyöjänä olleena sitä muuten yllättävän paljon kaipaa välillä sellasia lapsuuden makuja, grillattua ”makkaraa” mumman kanssa mökillä, lihalta maistuvia kasvispullia äidin lihapullien korvikkeeksi. Puhumattakaan seitanista kebablihana ja burgerpihviltä maistuvaa kasvispihviä hampparin välissä :–D Kun lihan maku ei ole se syy kasvisruokavaliolle, monipuolistaa se ruokavaliota paljon kun saa välillä rinnalle noita ”korviketuotteita”. :) harva niiden ympärille varmaan koko ruokavalionsa rakentaa, mutta onhan ne ainakin eettisempi valinta kuin syödä lihaa!

  Ja vitsi nää sun kuvat on kyllä ihania! Oot mun lempibloggaaja, hihi! :-*

  1. HAA! No niiiin, mulle taas lihan maku on yks syistä miks sitä ei tee mieli – joskin makkara kyllä oikeesti välillä houkuttelee :D kai se on se mielleyhtymä kivasta grillaushetkestä, mut sit todellisuudessa se paistettu halloumi, kasvisvarras tai maissi on vaan niin paljon parempaa (ja fiksumpaa). Mut siis joo, mähän syön hirvenlihaa joten ehkä mä saan siitä sen tyydytyksen mitä tarviin lihan suhteen :-) Seitania oon syönyt vasta kerran enkä innostunut, mutta hitsi, pitää testaa uusiks for real, oon kuullu niin paljon kehuja!

   Voi Laura ihana, oot ihan lemppari itsekin!! Toivon että sulla on kohta aikaa (monestakin syystä) enemmän blogata omannäköisesti jne :-* <3

 3. Noista maitotuotteiden korvikkeista tuli mieleeni se, että onhan niiden käyttämiselle muitakin syitä kuin vegetarismi tai vegaanius. Muutamat tuttuni ovat esimerkiksi joutuneet olemaan melko tiukalla imetysdieetillä, jolla ei voi maitotuotteita käyttää. Silti on kiva joskus saada totutun tapaista ruokaa vaikka ei sitä tavallista versiota voi käyttää. :)

  Itsellä noiden lihankorvikkeiden käyttö on vähän satunnaista. Joskus vaan tekee mieli soijanakkia sen kasvisvartaan kaveriksi. Koen, että eettisesti se on parempi vaihtoehto kuin se oikea nakki. :) Lihaa en ole itse syönyt kolmeentoista vuoteen.

  1. Haaa, totta! En tullut ajatelleeks! Että joku ei omasta valinnastaan tietystikään voi syödä maitotuotteita ja siksi kaipaa niitä korvikkeita. Onhan sen toki helppoa justiinsa noin.

   On todellakin parempi vaihtoehto eettisesti. Itseä vaan usein kammostuttaa ne pitkät raaka-ainelistat jotka on täynnä hepreaa ja sitten sitä miettii että kumpihan ois terveellisempää, oikea juusto vai lisäainekoktail-juusto esim. Mutta kun noita lihankorvikkeita/maitotuotteiden korvikkeitakaan ei ihan kaikessa käytä vaan valkkaa luonnollisempia vaihtoehtoja niin tuskin siinä mitään. Ja eettisyydessähän korvikkeet takuulla voittavat.

 4. Tossa joku kerta kun kävin mamman luona Tampereella kyläilemässä, oli ostanut mulle vegeleikkelettä, jotain sellaista chorizo-tyyppistä. Iso epäilys, koska no, se näytti ihan lihalta : D Mutta hitto! Se oli ihan äärettömän hyvää! Muistan vaan, että tosiaan vihreässä paketissa sitä sai, vissiin Stockmannilta tms.

  1. Ohoooo! :—D No siis kun mulla on ollut samaa testissä, mutta mä en päässyt yli siitä että se haisi mun mielestä koiranruualta!!!! :D Hitto, tarvii antaa uus mahdollisuus sille.

 5. llauran kanssa ihan samoilla linjoilla! En itsekään joskus aiemmin oikein tykännyt noista korvikejutuista kauheasti tai niiden ideasta. Se tuntui turhalta, kun kuitenkin kasvissyöjä on. Mutta kun syöminenkin on totuttu tapa, niin joskus kun oikeasti tekee mieli grillata se pirun makkara, niin onpa ainakin mistä valita! Ja toisaalta kiva saada leivän päälle joskus jotain suolaisempaakin, kun aika usein ainakin itsellä heitän ruisleivälle vaan kasviksia, avokadoa jne. niin joku vegaaninen salami on aika luksusta. Tosin meillä se ei edes ole niin luksusta, vaan tosi käytetty :D Ja seitan… joskus maailmassa ei ole mitään parempaa kuin seitan. Ja korviketuotteet ovat hyvä silloinkin, kun joku tuttu vaikka kyselee mitä sulle voi tarjota, että saako mitään valmiina. (Tosin täytyy sanoa, että mulla on kyllä lähipiirissä aika huippua porukkaa, koska aika monikin on intoutunut kokeilemaan vegaanisia leipomuksia ja ruokia, kun ovat pohtineet tarjottavaa. Siitäkin huolimatta, että olen tehnyt selväksi, että voin huolehtia omat ruoat.)

  Kivoja kuvia muuten :)

  1. AAA noniin! No olipa kiva saada tämmöisiä näkökulmia asiaan, ymmärrän taas jotenkin paremmin. Itse jotenkin niin harvakseltaan syönyt noita korvikkeita eikä oikein oo ollut intoa edes tutustua niihin kunnolla, mutta mähän syönkin maitotuotteita kyllä.

   Ja joo, oot oikeessa!:-D On kyllä hyvä että on korvikkeita että joskus jos tekee mieli niin voi sit syödä hyvällä omatunnolla sen soijanakin, hohoo. Miten seitanii kuuluis laittaa? Oon vaan döner harjussa maistanu sitä enkä ollu ihan innoissani…. HMM.

   Ja ai että, toi on niin liikuttavaa ja ihanaa kun lähipiiri ottaa sut huomioon :’–) <3

 6. minkähän merkkistä vegaanijuustoa oot syöny, nimittäin mä kokeilin jotain joka oli todella kaukana kermajuustosta (eli ihan hirveän makuista…) :-D mä ostan silloin tällöin myös noita vegaanileikkeleitä – ainakin wheatyltä löytyy mun mielestä tosi hyviä, vaikkakin super kalliita… x-( ihania kuvia! xx

  1. No hitsi!! Lupaan ostaa sitä täs syksyllä pian ja infota, se oli oikeesti hyvää nimittäin. Hitto ku siitä paketista mulla ei oo kuvaa, ne oli viipaleina kirkkassa muovipaketissa eniveis mut toi tieto ei ihan hirveesti kyllä auta….. :D oisko ne vie ollu jotai ”yrtti-juustoa”… hitsi, pitäs aina kirjottaa KAIKKI ylös mut mä selvitän!!

 7. Hei, mulla olisi ihan tähän aiheeseen liittymätön kysymys, mutta sattuisitko tietään, mistä/minkälaisia luonnonkosmetiikkatuotteita saa Alankomaista? Oon nyt menossa 4 kuukaudeksi sinne, ja kaikkea en raahaa täältä mukaan, ja osa mun tuotteista loppuu todellakin siellä.

  1. Heeei, en oo koskaan käynyt, joten pakko sanoa ettei mitään tietoa :—–/

 8. Moi,

  testaamasi juustot ovat Wilmersburger-merkkisiä, ja toistaiseksi niitä on saatavilla vain erikoiskaupoista. Marketeissa on saatavilla lähinnä Cheezlyn soijajustoja, ja ne ovat rakeisia ja jauhoisia, kun taas soijaton kookospohjainen Wilmersburger on juustomaisen ”kumimainen” hyvässä mielessä. Makuvaihtoehtoja ovat mm. classic, cheddar, yrtti ja tomaatti-basilika, ja valmiiden viipaleiden lisäksi niitä on myös höylättävinä palasina. Tampereella Wilmersburgeria myy tosiaan Runsaudensarvi. Suosittelen tsekkaamaan myös Wheatyn leikkeleiden ja makkaroiden hinnat, sillä ovat varsin edukkaita :)

 9. Kommentoin nyt tähän monen viikon takaiseen postaukseen, kun satuin lukemaan vasta nyt, mutta: musta lihansyöjät ei saa omia niitä tiettyjä ruuan muotoja itelleen! Makkara tai leikkelehän ei oo mitään lihalle ominaisia muotoja vaan ihan vain elintarviketeollisuuden kehittämiä tuotteita. Miksei kasvisjuttuja voi laittaa samaan muottiin, jos ne on hyväksi havaittuja? Leikkele on leivän päällä kätevän muotoinen, samoin makkara nuotiolla. :) No okei, makkara on ehkä alun perin tehty eläimen suoleen mutta u get the point! :D

  1. No hei joo, enpä kyllä aatellutkaan! Makkara ehkä selvimmin on lihajuttu just ton alkuperäisen valmistustavan mukaan mutta siis tajusin sun pointin kyllä! :-D En vaan oo ehkä vielä osannut kaivata noita korvaavia versioita kun oon keksinyt muuta lautaselle makkaran sijaan ja leivän päälle muuta leikkeleiden sijaan. Mut hyvä pointti siitä että noihan on keksittyjä juttuja :-D