Teehetki

ruoka
8 kommenttia

Nuorempana en yhtään ymmärtänyt teen päälle; litkin sitä väkipakolla, koska koolit hippitytötkin teki niin. Se taisi olla mustaa pussiteetä, ei ihme ettei maistunut. Myöhemmin löysin valkoisen teen ja rooiboksen, jonka sekaan maito ja hunaja sopivat täydellisesti. Nykyisin en kaipaa teeni joukkoon mitään ylimääräistä, mutta siksi teen täytyy itsessään olla hyvää ja laadukasta. En ole oikein koskaan innostunut mustasta teestä, mutta valkoinen ja vihreä, ouii! Ja kaikki erilaiset yrttihaudukkeet, ne ovat suosikkejani nykyisin.

Tee kuuluu juoda isosta mukista, parin desin kupillisesta tulee vain kiukkuiseksi. Juon kupillisin teetä joka ilta, joskus useamminkin. Teetä siis kuluu ja olen ehtinyt maistella vaikka mitä ihania. Tämän hetken lempparit ovat seuraavat: 

Yogi Tean Sweet Chili luomutee on ihanaa! Taisin maistaa tätä ekan kerran joogasalilla. Kivan mausteinen; tulee sellainen olo että koko kroppa lämpeää tätä juodessa. Onkohan mulla jo kolmas paketillinen menossa tätä ilman että olisin kyllästynyt. Näköjään tämä on myös saanut tuon Great Taste -tunnustuksen, eikä todellakaan suotta. 

Yogi Tean pakkaukset uudistuvat tänä vuonna 40-vuotisen taipaleen kunniaksi! Tätä ikonista Yogi Tea Classicia on ollut valikoimissa alusta saakka ja koko teeperheen historia kietoutuu juuri tämän teen ympärille. Intialainen Yogi Bhajan tarjosi tätä teetä joogatunneillaan ja sen suosion vuoksi sitä alettiin valmistaa myös myyntiin. Classic on tehty kanelista, kardemummasta, inkivääristä, mausteneilikasta ja mustapippurista. Ihana sekoitus! Ja tähän sopii kuulemma tosi hyvin maito, en ole vielä testannut, koska on hyvää myös sellaisenaan. Sain tuollaisen kauniin peltisen special edition -teerasian testiin.

Tulin miettineeksi, että en kaupassa tarttuisi ekana tähän Classiciin juuri sen nimen vuoksi; ajattelisin että se on joku perustylsäjuttu ja koettaisin etsiä jotain jännempää. Pitääkin jatkossa tiedostaa tämä, koska tämä klassikko on mainio! 

Higher Livingin kanelitee (saatu blogin kautta) on sekin ihanaa. Tämä, kuten kaikki muutkin tämän postauksen teet, ovat luontaisesti kofeiinittomia mauste- ja yrttisekoituksia. Myöskin sellainen sinikeltainen (?) pakkaus samalta merkiltä kannattaa katsoa kaupassa tarkemmin; se maistui ihan toffeelta! Hitsi kun en muista sen nimeä, mutta paketin väritys oli muistaakseni vaaleansinikeltainen tai vastaava. Täytyy selvittää, siinä on nimittäin tee makean ystäville. 

Löytyykö teidän teevarastoista samoja suosikkeja? Entä mitkä on teidän lempparit? ♨(⋆‿⋆)♨

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Täällä myös yksi teen rakastaja! :) Oma lemppari on japanilainen genmaicha, eli japanilainen vihreä tee paahdetulla riisillä. Suosittelen!

    1. Oooooh! kuulosta ihanalta! :-O Sain juuri matcha-teetä testiin, pitää käydä ostamassa se vispilä että saan tehtyä tuota! :-)

  2. Hei kannattaa testata Hari Tean kokoelmapaketti Buddha Box. Hieman hintava, muistaakseni noin 7€ maksoin kun tilasin uuden paketin just Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Ehdottomasti parhainta teetä mitä oon koskaan juonut. Yogit tulee kyllä hyvänä kakkosena!

    1. Ooh kuulostaapa hyvältä ja ihan itselle tuntematon merkki! :-) Mäpäs googlaan, kuulostaa lupaavalta jos Yogi on kakkosena;-)

  3. Oon ite kanssa vasta nyt aikuisena opetellut tykkäämään teestä. Oma ehdoton lemppari on teapigsin liquorice and peppermint!

    1. Ooh, toikin on mulle brändinä tuntematon, kiitos vinkistä! :-) Laku on mulle sellainen no-no sellaisenaan, mutta monissa teesekoituksissa sitä on ja muiden makujen seassa mäkin tykkää lakritsanjuuresta, joka on melko vahva muuten.

  4. Oi toi Sweet Chili on ihan huippuhyvää! Ei oo tullut enää pitkään aikaan ostettua Yogi Teaa kun on ollut Clipperit käytössä. Mut muistan että toi oli ihan superhyvää :)