Herkkuaamupala

ruoka
33 kommenttia

Huomenta! Muslan Katri kirjoitti blogissaan aamupuurosta ja siitä, miten saattaa iltaisin toivoa että olispa jo aamu, jotta pääsisi syömään puuroa. Samaistun, hahaa. 

Olen koko lapsuuteni saanut aamupalaksi puuroa; tuolloin neljän viljan tai ruis, koska muistan inhonneeni kaurapuuron makua. Myöhemmin olen tajunnut että en vain pidä mikrossa tehdystä kaurapuurosta (isä teki sellaista aina itselleen herätessään muita aiemmin), mutta kunnollinen keitetty kaurapuuro on ihan parasta. Eikä maksa luomunakaan paljoa. Aina välillä ostaessani turkkilaista jugurttia johonkin ruokaan, syön pari päivää aamupalaksi sitä myslillä tai marjoilla, mutta kaurapuuro on ihan parasta. Ensi kerralla taidan testata Katrin vinkkiä kaurapuuro + turkkilainen jugurtti + granaattiomena. Mmmh!

Katri kertoo myös, että puuron tärkein juttu on suola. Muistan, että lapsuudessa meilläkin käytettiin suolaa puurossa, mutta se jätettiin jossain vaiheessa pois kun ylimääräisen suolan saannin haitoista alettiin uutisoida. En ole siis koskaan laittanut puurooni suolaa, enkä koe tarpeelliseksi opetellakaan, vaikka voi olla, että se veisi puuron jollekin toiselle levelille. Hmm. Pelkään että jään koukkuun ja alan huomaamattani lisätä ja lisätä suolan määrää :– D

Tämän hetken aamupalasuosikkini on kaurapuuro + suomalaisia mustikoita pakkasesta + kourallinen pähkinöitä ja vähän hunajaa. Ai että! Päälle voi vielä ripotella kookoshiutaleita tai auringonkukansiemeniä.

Miten te syötte puuronne ja tärkein; suolalla vai ilman? 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Moikka! Mahtavaa jos inspiroiduit puuroideasta! Ja suolaa tulee tosi vähän loppupeleissä, joten jos et muuten lisää suolaa ruokiin tai syö esim. eineksiä, niin ei siitä määrästä haittaa ole :) Kokeile ihmeessä ;)

  Superkiva postaus. x

  1. Jooo, en malta odottaa huomista aamua että pääsen testaamaan suolalla kun olen pääässyt reissusta takaisin kotiin omien patojen äärelle. Ja joo, oikeassa olet, eipä kai sitä suolaa liikaa tosiaan voi kertyä kun eineksiä tms ei tule syötyä.

  1. Hahaha, ihan mahtavaa! Aion kokeilla huomenna, kaverikin ihmetteli miten voin syödä puuron ilman suolaa.

 2. Aah, puuro on munkin aamupalalemppari! Mun perussetti on mantelimaitoon tehty puuro, jonne sekoitan sekaan liotettuja chia-siemeniä, banskua, marjoja, kardemummaa ja kanelia. Ja ihan pikkuisen ripauksen laadukasta suolaa. :-) NAM!

  1. Ooh, tuollainen setti pitää varmasti nälän poissa pidempään! :-) kaneli ja kardemumma on mullakin silloin tällöin käytössä, nam!

 3. oma puurolemppari on kaurapuuro + itsepoimitut vadelmat/mustikat + kreikkalainen paksu jogurtti !! välillä korvaan jogurtin raejuustolla, jolloin puuro pitää nälän poissa pidempään :– ) niin ja suolaa tietty ripaus !

  1. Oooh nam! :–) Mä en oo koskaan tajunnut tuota että puuroon ei laita maitoa, vaan jugurttia; pitää varmaan testata SITÄKIN. Jotenkin oon niin tottunut lorauttaan vähän maitoa tai sit sellaisenaan ilman mitään.

 4. Hahahaa määki joskus ootan että ois aamu, ni pääsis puurolle! =D
  Teeppä joskus sellasta puuroa, että laitat siihen kiehuvaan veteen/maitoon pilkottua banaania ja sen jälkeen sit ne hiutaleet! Tosi hauskan makune! =) Siihen päälle sitte vielä mustikoita ja vaikka raejuustoa! =)

  1. Joo, mä oon tehnyt tollaista aina välillä! :–) Jos tekee just mieli makeampaa puuroa niin banaani + kookoshiput + kaneli on paras kombo.

 5. aah, näyttää niin hyvältä! mulla ei oo varsinaisesti lempparipuuroa, mutta tykkään laittaa sekaan päivästä riippuen esim. banaania, omenaa tai hunajaa… ja ehdottomasti ilman suolaa!! :-D monet kummastelee tätä, mutta en juuri ikinä mausta mitään itse tekemääni ruokaa suolalla (edes pastan keitinvettä) ja mulla on äidin ostamasta suolapurkista kulunut vaan muutama murunen, hahah.

  1. Oih nam, kuulostaa hyvältä! :-D

   Hahaa eikä, mä kyllä käytän suolaa ruuassa, koska se tuo yleensä maut paremmin esille, mutta puurossa sitä ei oo käytetty kotikotona niin en oo tuota tapaa olleskaan oppinut. :-D

 6. Oma lempparipuuro on ehdottomasti neljänviljan hiutaleista ja mantelimaidosta tehty versio!! Ei suolaa ja päälle luomumustikkakeittoa, pakkasesta mustikoita ja pähkinöitä:) niiin hyvää

  1. Ooh, pitäis ehkä joskus testaa mantelimaitoon, mutta veteenkin tehty on musta oikein hyvää. mustikat + pähkinät on kyllä hyvä kombo!

 7. Musta puuro ilman suolaa on ihan kauheaa :D Mut sullakin on varmaan suolana käytössä joku laadukas esim. ruususuola tai puhdistamaton merisuola? Ei niiden käyttöä kannata mitenkään vältellä. Ruokakaupasta ostetut perus-kökkö-suolat onkin ihan toinen juttu, niitä ei kannata käyttää :)

  1. Mitää! :–D Tarvii nyt testaa sillä suolalla. On mulla joo laadukas suola käytössä enkä mä oikeastaan suolaa välttelekään omassa ruunlaitossa kun tiedän ettei sitä tule hulluna liikaa kun ei syö eineksiä tai liikaa mitään suolattuja juttuja. Mutta en vaan oo oppinut laittaan sitä puuroon!

 8. Kaurapuuro on paras aamupala!!! Ja mustikoita vain päälle ja se on siinä! Pitäisi kyllä varmaan joskus kokeilla lisätä niitä siemeniä ja vaikka hunajaa – ei oo koskaan tullut mieleen, kun pelkästään mustikoidenkin kanssa on niin ihanaa… :) ja ehdottomasti vähän suolaa puuroon! Suolahan korostaa minkä tahansa ruoka-aineen luontaista makua, joten mun mielestä sitä saisi kyllä aina pikkuisen ripauttaa ruokaan kuin ruokaan, ainakin jos on kulinaristi ;) ja joooo, mikropuuro on kyllä ihan kamalaa :D

  1. Niiiiin on! :—) Hunaja on ihana lisä, sopii niin hyvin eikä sitä tarvita paljoa kun se sulaa kivasti puuron päälle.

   Hitsit joo, ymmärrän täysin tuon makujen korostamisen, mä testaan tänään! :-D

   Ja YÄK jep, onneks mulla ei edes ole mikroa enää, haha!

 9. Mä syön kans nykyään melkeinpä aina puuroa aamulla! Se on niin helppo ja tosi hyvä aamiainen. Nyt syön pakastemustikoiden, omenasoseen ja banaanin kanssa, mutta tykkään laittaa puuroon myös esim. pakastemansikoita ja pellavansiemeniä :-) ja suolaakin laitan yleensä vähän.

  Ihan aiheeseen liittymätön kysymys (sori!), kun tilasit joskus crazy factorylta koruja tragukseen niin onko ne kestäneet käyttöä kuinka hyvin?

  1. Niin on, helppo, halpa ja hyvä! Pakastemansikat on kans jees, ne on loppu omasta pakkasesta eikä kaupasta tuu oikein ostettua kuin mustikkaa.

   Ja hei ei mitään, todellakaan :-D ovat kestäneet ihan todella hyvin! Eivät ole kuluneet (yksi koruista kullattu) mitenkään tai menneet rikki, mutta en oo vaihdellut näitä usein vaan käytän samoja suosikkeja koko ajan, mutta ei siis mitään valitettavaa!

 10. SUOLAA.

  Joskus unohtanut laittaa (sen ripauksen) suolaa kaurapuuroon, eikä sitä ole sen jälkeen meinannut syödä kukaan. Ja suolaa tosiaan ihan teelusikan kärjellinen, mutta sen vaikutus makuun on suuri.

 11. Ei suola ole pahasta:P Varsinkin jos juo vettä päivittäin tarpeeksi, tulee ylimääräiset suolat luonnostaan ulos. Hyvin suolan vaaroista osataan paasata kun näköjään sinunkin mieleen juurtunut. Et varmaankaan syö päivittäin suolaisia ranskalaisia, sipsejä, eineksiä, jne, joista sitten kertyy liikaa suolaa.
  Itse syön puuron mustikoilla ja raejuustolla, ja todellakin suolalla. Alhaisen verenpaineen omaavana ihan lääkäritkin ovat suositelleet suolan lisäämistä, varsinkin kun teen kaiken syömäni ruoan itse, joten piilosuolaa ei mistään kerry.

  1. Ei ei, ei olekaan. Sen liikakäyttö vaan on, siihen yritin viitata, mutta ei se kyllä ehkä puuron maustamisen kohdalla oo todellinen huoli jos syö muuten terveellisesti. :-)

   Mustikat on parasta puurossa!

 12. suolaa? :o mitä ihmettä?? kaurapuuroon kuuluu laittaa sokeria, maitoa ja voisilmä!

  1. :–D ei suolaa laitetakaan sokerin tilalle, vaan keittovaiheessa maustamiseen. Koita joskus sokerin tilalla hunajaa, ai että!

 13. joskus hieman kummastusta aiheuttavaan aamupalapuuroni tehdään kaurahiutaleista ja se tarjoillaan banaanin ja raejuuston kanssa (ja ehkä vähän hunajaa). mieluiten sellaista puuroa, jota pitää keitellä kymmenisen minuuttia.

  ja suolaa joo! mutta ihan hiukan vain, raejuusto tuppaa olemaan tosi suolaista.

  1. Raejuusto puurossa kuulostaa niin oudolta jotenkin, hahaa, vaikka moni tuntuu sitä puuroonsa laittavan :-D

   Hmm. Testaan suolan kanssa nyt kyllä samantien!!

 14. Tällä hetkellä oon ihan hullaantunut mustaherukoihin ja banaaniin puuron kanssa. Ja ostan sellaisia hiutaleita, joissa on jo valmiina mukana siemeniä. Suolaa laitan silloin kun muistan, joten en oo ilmeisesti huomannut mitään eroa :D

  1. Ooh nam, kuulostaa hyvältä. Siemeniä hiutaleiden mukana? Ooh, en oo törmännyt tuollaisiin!

 15. AAAAH oon puurofani myös! Ja nyt lempparipuuro on sama setti kun sunkin vakkari, MUTTA tuorepuuroversio kaurapuurosta ja nesteenä mantelimaito. Niin herkkua, että välillä pakko herkutella uudella satsilla, vaikkei aamu enää oiskaan :D

  Ps. ikävä!

  1. OOooooh nojoooo!! Tuorepuuro on mulle kesäjuttu, aamuisin on kivointa syödä jotain lämpöistä, mutta pitääpä testaa pitkästä aikaa mantelimaidolla ˆ___^

   Voi älä, NIIN ON <3333 just tänään puhuttiin susta lindan kaa puhelimessa. Pusuii lemppari partyanimal!! <3

 16. Kerro heti, kun oot maistanut puuroa suolalla! (eli heti kun sua on painostettu tarpeeksi)hahaha