Zeytuun Tampere – ihana meze-ravintola

Ravintolat Tampere, ruoka
16 kommenttia

Voi itku tamperelaiset, meitä hemmotellaan nyt! Tuomiokirkonkatu 21:seen on auennut Lähi-Idän makuja tarjoileva meze-ravintola Zeytuun, jossa kaikki annokset ovat kasvisruokaa. Kävin eilen testaamassa upouuden, alle viikko sitten avanneen ravintolan ystäväni kanssa. Odotukset olivat korkealla, sillä Facebookin 40:stä arviosta KAIKKI arvioijat ovat antaneet arvosanan 5! Aika hämmentävää ja uskomatonta, mutta nytpä tiedän että ne pitävät täysin paikkansa. 

Ravintolan lista on ihanan selkeä: falafel-annoksia on kolme, meze (pieni naposteltava, vähän kuin tapas)-annoksia kolme ja salaatteja kolme. Ruuan kaveriksi saa tuoreita smoothieita ja mehuja tai vaikkapa ruusulimonadia, jotka me otettiin meidän Lebanon leipä -falafelien kaveriksi. Ai itku oli hyvää! Maut olivat selkeitä ja puhtaita, ei mitään mössöjä vaan ihania yhdistelmiä. Marinoidut sipulit ja oliivit olivat herkullisia ja annoksen kruunasi erilaiset kastikkeet ja tahnat; hummus, avokadojugurtti ja tahinikastike. Falafelit olivat just eikä melkein. Aiii luoja, olen niin innoissani tästä paikasta, tällaista on kaivattu Tampereelle! Uusia makuja ja rentoa meininkiä. Ja palvelu oli erinomaista.

Ensi kerralla haluan testata jonkin meze-annoksista, näyttivät niin hyviltä. Ruokaa saa haettua myös mukaansa – hyvä pitää mielessä kesäseikkailuita ajatellen. Oli ihanaa huomata, että paikka oli täynnä koko illan – siistiä että Zeytuun on otettu näin hyvin vastaan ja löydetty nopeasti. En tosin ihmettele yhtään, hyvien paikkojen maine kiirii ;-) Joko te olette käyneet maistelemassa Lähi-Idän makuja Zeytuunissa? 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Suosittelen!! Ihanan aurinkoinen ja lämmin palvelu, herkullista ruokaa ja sopiva hinta, vitsit!!

 1. Kiitti vinkistä! Oonkin haaveillu tänne Tampereelle tällästä Libanonilaista/Lähi-itämaista ravintolaa. Toivottavasti pysyy maisemissa pitempäänkin.

  1. Jooo! Mäkin toivon ja uskon – tuo oli ihan täynnä koko illan :-) Ihanaa että ihmiset ovat löytäneet tuonne!

 2. Itse kävin tuolla viime lauantaina ja oi että oli herkkua. Söin halloumi-mezen, suosittelen testaamaan. Oli maut täydellisen kohdallaan!

  1. Oioii, tuon mä tahdon ens kerralla testata. Ah <3 ___ <3 halloumi!

 3. Oi vitsi, onpa kiva lukea, että Tampereelle on auennut uusi kiinnostava vegeystävällinen mesta! Tätä pitää kesällä testata :)

  1. No jep!! ja vielä kun oli ihan törkeän hyvää! :-D toivottavasti tykästyt kanssa, toivon tälle pitkää ikää.

  1. No eikö! Ihan älyttömän hyvää ruokaa ja totta puhut, esillepano oli nätti sekin. Ei mitään mössöä vaan raaka-aineet selkeästi ominaan mutta toisiinsa kivasti yhdistyen.

 4. Kävin heti avajaispäivänä, ja Meze Zeytuun oli todella herkullinen, etenkin Baba Ganoush ja viininlehtikääryleet.

  1. Oih nam, pitää päästä testaamaan tuokin! Mistä olit kuullut Zeytuunista ennen avajaisia?! Mua hämmentää että siellä on ollut koko ajan niin paljon porukkaa kun itse löysin tuon ihan sattumalta :–D Siis ihan mahtavaa, mutta olis mennyt ohi jos ei olis vahingossa tullut vastaan!