Kasvissyöjän grillattavat?

ruoka
22 kommenttia

Kesä ei ole vielä pitkällä, mikä meinaa tietysti sitä, että tulen syömään grilliruokaa vielä mooooonta kertaa. Tänä kesänä on grillattu kaloja, herkkusieniä täytteillä ja ilman (vuohenjuusto sopii myös, perinteistä aurajuustoa unohtamatta), kaalia (nam! grillattu kaali maistuu tosi hyvältä, lehtikaalimaiselta), paprikaa, halloumia (huonolla menestyksellä, miksi se aina tarttuu kiinni niin pahasti), soijanakkeja ja maissia.

Mutta siihenpä mun idikset sitten loppuvatkin, joten ajattelin kysyä teiltä: mitä te grillaatte?! Lihavinkkejä en kaipaa, mutta mitä te kasvissyöjät grillaatte? Olisi kiva testata jotain erilaista ja saada uusia ideoita.

Pelkän aurajuuston sijaan herkkusienien sisälle voi laittaa aura-kesäsipuli-sekoitusta tai vaikka pippurilla maustettua vuohenjuustoa. Makeat suippopaprikat on mun mielestä parempia kuin tavalliset ja sopivat hyvin grillattaviksi. Tavallista kaalia grillaamalla saa tosi herkullisen salaattipohjan tai lisukkeen muille sapuskoille. Jännä miten se maku muuttuu niin paljon grillatessa. 

Lohi ja muut kalat ovat vakkarigrilliruokaa mulle, mutta haluaisinkin keksiä lisää kasvisjuttuja grilliin. Kasvisnyyttejä, papupihvejä ehkäpä? Vinkatkaa mitä te grillaatte! 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ah! Peruna-sipulisekoitusta ja tuorejuustoa (vegaanista tai tavallista) folionyyteissä, tofua, seitania, eines”lihoja” (Tampereella uskoisi olevan hyvin valinnanvaraa <3__<3) ja vihanneksia marinoutuna tai ilman.

  Grillausta tofusta tulee musta parempaa, kun marinoi sen itse ja seitania tykkään kans läträtä marinadissa heeeeh.

  Ja soijajugusta/oatlyn fraichesta voi tehdä jonkun kermaviilikastikkeen kaltaisen, jos tykkää. :-)

  Noniin, nyt haluun grillaa haaaaa!

  1. OOooh, voi Miira mitä vinkkejä! Siis testaan ihan ehdottomasti peruna-sipuli-tuorejuustosetin ja marinoidun tofun. En ookaan tajunnu että sitäkin vois tietty grillaa…. millä sä yleensä marinoit? Mä teen eri soijasooseja chilillä ja valkosipulilla, mut vois keksiä myös muita!

   NAM, kiitos vinkeistä!! <3

 2. Mun yks lemppareista on aina ollut folion sisään käärästy sekotus erilaisia pilkottuja kasviksia (paprikaa, kesäkurpitsaa, kevätsipulia, punasipulia, tomaattia, munakoisoa jne.), sekaan hyvä siivu koskenlaskijaa, ja grilliin! Ihana mössö <3

  1. No joooo nam! Totta, en oo tajunnut tehdä mitään nyyttejä. Noi on muuten takuulla aika herkkua just eri juustojen kanssa, ai että.

 3. Ite tykkään vartaista, niitä voi varioida mielensä mukaan. Yleisin kombo taitaa olla tofupala + kirsikkatomaatti + paprika + ananas + herkkusieni. Sitten kaiken valelee johonkin herkulliseen marinadiin, niin johan maistuu. Muutenkin grillatut hedelmät on parasta kesäjälkkäriä, menee sellaisenaan tai vaniljajäden kera!

  1. Vitsit,just noita marinadi-ohjeita mä kaipaisin, ettei ois grillivartaat ja grillattavat vihannekset niin tylsiä!

 4. Oma lemppari on yksinkertainen kesäkurpitsa suolalla ja pippurilla! Viipaleiksi ja grillille, päälle suola ja pippuri. Kesäkurpitsasta tulee niin ihanan pehmeää kypsyessään, ai että! Munakoiso samalla taktiikalla toimii kans, tai vaihtoehtoisesti halkoo munakoison pituussuunnassa kahtia, tekee viiltoja pintaan ja painaa valkosipulin ohuita viipaleita viiltoihin. Aivan mahtavaa!

  1. Ooh nam, no totta! Yksinkertainen on usein tosi hyvää. Mutta mitäs noiden kaveriksi? :-)

 5. Tuore ananas chilikastikkeella maustettuna, maailman parasta grillattuna!! Nektariinit chilillä toimii myös mutta ananas on vielä parempi.

  1. Oioiiii, kuulostaapa ihan törkeän hyvältä! Yleensä tykkään syödä hedelmät tuoreina sellaisenaan, mutta tota ananasta on pakko kokeilla.

 6. Avokado on ilmeisesti tän kesän grillihitti ! Jostain luin muistaakseni vielä että mintulla ja vaahterasiirapilla maustettuna ??! Kreisii ! En oo ite vielä kokeillu, mutta testata täytyy :—oo

  1. no huhhhhuh!! just pari päivää sitten mietin että pitäis testaa se ekana edes siellä uunissa kananmunan kanssa, en oo ehtinyt siihenkään hittiin mukaan vielä :-D

 7. Tässä on paljon hyviä vinkkejä: http://chocochili.net/2015/05/mita-vegaani-laittaa-grilliin/ Muutenkin mainio blogi!

  Ite oon tehny just kasvisnyyttejä, mutta mulla on vähän ongelma niitä kohtaan – tuppaavat jäämään veteliksi lölleröiksi tai sitten palamaan… Folionyytteihin mulla on kuitenkin pieni vinksu: kannattaa laittaa folion sisäpuolelle pala leivinpaperia niin ei kasvikset tartu kiinni. Opin tän tänä kesänä :D Kasvisnakeista mun suosikkeja on soijachorizot (taitaa olla Hälsan’s kökin), tavalliset on jotenkin tosi plääh. Tofua grillalen kans :) Yleensä marinadina soija+inkivääri+valkosipuli+sitruuna+chili+sokeri/hunaja :) Tai sitten soija+sokeri+chili ja aavistus savupaprikaa. Tuoreita yrttejä päälle kun laittaa lautaselle ja nam! Joku kastike toimii niitten kans myös, esim. joku kermaviilipohjanen.

  1. Ai itku, kiiiitos! Olipa paljon vinkkejä tuolla Chocochilin tontilla, kun vielä klikkailee ton postauksen linkkivinkit auki :-) Chocochiliä tulee kyllä joo seurattua, sieltä löytyy poikkeuksetta hyviä vinkkejä.

   Leivinpaperivinkki folionyytteihin kans mainio! En oo harrastanut noita nyyttejä aiemmin, tarvii testaaa. Ja toi tofu-marinadi oh yes! Yleensä oon ite laittanut samoja mutta sitruuna ja hunaja uupuneet, pitää testata niitäkin. KIIITOS, olipa kiva kommentti!!

 8. Ooo onpa täällä ihania vinkkejä! Itse olen kyennyt vain varioimaan erilaisia tofuvarrashommeleita ja noita sienijuttuja. Saisko munakoisosta hyvää grillaamalla, vaikka ihan vaan kera suolan ja pippurin? Jossain oli kans kiva ohje, jossa munakoiso puolitettiin, grillattiin ja sit sisällys muussattiin sinne kuoren sisälle ja lisättiin mausteita ja valkosipulia. On kuulemma hyvää leivän kanssa :)

  1. No eikööö!! Bloggailun paras puoli; kokemusten ja vinkkien jakaminen<3 fiilistelen, niin monta hyvää idistä täällä.

   Ja joo, siis varmaaan! Toissapäivänä just herkuttelin Sitkossa pizzaa jossa oli oikein ohuena grillattua munakoisoa, ja vitsit oli siis hyvää. Että varmaan sais ihan perusmausteilla hyvää.

   KIIITOS, munakoiso lähtee kyllä grillitestiin seuraavaks! Ja just vaikka leivän kaverina vähän täyttävämpää :--)

 9. Kannattaa kokeilla grillata nektariinia folionyytissä. Ja Halloum-juustoon sellanen vinkki, että huuhtele siitä se liemi/marinadi pois päältä ni sen ei pitäs tarttua kiinni. Erilaiset kasvisvartaat, ne sienet, kala ja tofu. Kuulin radiossa peruna-sipuli-paistoksesta. Sekoitetaan perunaa ja sipulia laitetaan se nyyttiin, vähän voita ja grilliin. Tulee kuulemma tosi hyvää.

 10. P.s. Iskä ja serkkutytöt on kasvissyöjiä. Tullu osittain tutuks nää jutut. =D