Vihdoin Sitkossa

Ravintolat Tampere, ruoka
15 kommenttia

Naurattaa, olen niiiiiin myöhässä! Kävin eilen ekaa kertaa testaamassa Sitkon. Kyllä, hahaa! Sitko on varmasti yksi Tampereen yhtä aikaa tyylikkäimpiä ja rennoimpia ravintoloita, just sellainen minne voi mennä lähes millä tahansa porukalla ja iltana minä hyvänsä. Rennosti, mutta silti supertyylikkäässä miljöössä jossa ei kuitenkaan tarvitse pönöttää laisinkaan. Ah, ihana Sitko Pizza & Bar. Sisustuspuoleen on ollut mukana vaikuttamassa Peeta ja sen huomaa – kurkatkaa Peetan blogista miltä Sitkossa näyttää, mä keskityin ruokakuviin: 

Mun ihanat seuralaiseni valkkasivat molemmat Parman, toinen gluteenittomana ja toinen tavallisella pohjalla. Gluteeniton pohja ei kuulemma ole hääppöinen, mutta on hyvä että sellainen vaihtoehto on ylipäätänsä olemassa. Jos myös gluteeniton pohja olisi itsetehty, olisi pizza täydellinen. 

Kung Fu Girliä, yes please! 

Mä testasin Vegen joka oli napakymppi. Ihan supermaukas, balsamico ja pistaasipesto kruunasivat koko pizzan. Täytyy kokeilla kotonakin munakoisoa pizzassa, tosi maukasta ainakin noin ohuena ja grillattuna. Suosittelen!

Olin kuullut Sitkosta ristiriitaista palautetta ennen ekaa käyntiäni. Osa hehkutti maasta taivaisiin ja osa oli sitä mieltä, että Napoli voittaa Sitkon 6-0. Nyt ymmärrän mistä on kyse: ne, jotka haluavat mättöpizzan ja paljon kaikkea, suuntaavat pizzahimoissaan Napoliin. Ne, jotka haluavat yksinkertaisista ja laadukkaista raaka-aineista tehtyä herkullista pizzaa ilman turhaa kikkailua, valitsevat Sitkon. Sitko voittaa mun mielessä kyllä Napolin, vaikka sillekin on aikansa. Sitkossa saa nimittäin pizzan lisäksi hengailla kauniissa miljöössä ja nauttia hyvästä palvelusta. Sitkoon voi mennä myös drinkeille, täytyypä testata joku ens kerralla.

Mites, oletteko te Sitko vai Napoli -tyyppejä? ;-)

Sitko Pizza & Bar

Näsilinnankatu 22
33210 Tampere

Ma suljettu
Ti–To 16–22
Pe 11–24 (LOUNAS 11-15)

La 14–24
Su 14–21

Keittiö suljetaan Ti-La 30 minuuttia ennen sulkemista. Sunnuntaina kello 20:45.  

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Heh, pohdin juuri näitä keskiviikkona, mutta päädyin visiitillä taas lounaalle 4 vuodenaikaan… Pitäisi niin testata jotain muuta, kun valinnanvaraa löytyy vaikka kuinka.

  1. Hahaa, voi että :–D no ei ainakaan mennyt pieleen valinta, 4 vuodenaikaa on aina ihana, eikö? :-) Sitkoon sit ens kerralla, tosin sieltä taitaa saada lounasta vaan perjantaisin?

 2. ehdottomasti Sitko, koska rapea pohja ja rauhallisempi miljöö. tosin Sitkossakin kaipaisin vegepitsaan jotain kirpeyttä tai raikkautta, nyt se on hieman liian tunkkainen ainakin mun suuhun. voittaa kuitenkin Napolin kasvispitsat, niissä on ylipäätään liikaa täytteitä ja suussa maistuu jälkikäteen vain suola ja rasva.

  1. Oon samaa mieltä :-) Joo, jos vegepizzan päälle sais kans vaikka vaan rucolaa, ois se heti vielä parempi! Jotain raikasta jäin kans kaipaamaan, se ois voinut olla tuoreita yrttejä. Ja totta, Napolin pizzoista jää huomattavasti tuhdimpi ja rasvaisempi fiilis, josta en niinkään tykkää ellen hae jotain darrapizzaaa, heh.

 3. Sitko ei ensimmäisellä kerralla aivan vakuuttanut. Pizzaan jäi kuivaa, murenevaa reunaa tosi paljon. Parman taisin syödä itsekin ekan ja ainoan kerran käydessäni Sitkossa. Täytteet oli muuten jees,,mutta e reunat. Visiitin voisi uudistaa, ensi kerralla kokeiluun vaikka kasvisvaihtoehto! :) Napolissa oon vain pannupizzoja syönyt, jotka on tosi täyttäviä olleet joka kerta.

  1. Aaa, no höh! Reunoja oli kyllä joo, mutta tiiän että jotkut myös rakastaa niitä :D mäkään en erityisemmin, osa jäi syömättä kun tulin ihan täyteen muutenkin. Mutta tykkäsin kovasti, en aatellut reunoja sen kummemmin kun nyt mietin.

   Mä taas en tykkää pannupizzoista yhtään! Rapsakka, ohut pohja on eniten mun makuun ja se Sitkossa osataan. Napolinkin kasvispizzat on kyllä hyviä, mutta isompaan nälkään ja suola- ja rasvavajeeseen.

 4. Molemmat tasapuolisesti, tilanteesta (ja pitsasta) riippuen. Itse olen vannoutunut Napolin Garibaldin ystävä ja itse olin tuohon munakoiso/vuohenjuustopitsaan pettynyt (eli kasvispitsa 6-0 Napolin hyväksi). Tosin en muistanut, että siihen olisi tullut balsamicoa tai pestoa silloin, onkohan tuo muuttunut?

  Lihapitsoissa Sitko 6-0 sitten taas :) Ja tosiaan se miljöö. Ja Kung Fu Girl, TODELLAKIN!

  1. Uuh, mulla taas meni 6-0 Sitkolle kasvispizza! :–D mutta ilman tuota balsamicoa ja pistaasipestoa tuo olis ollut tylsempi, että jos niitä ei ennen oo ollut niin hyvä parannus :-) Tosin kaipaisin vielä rucolaa raikastukseksi, sit ois 10.

   Mun tarvii testata se lohipizza joskus, vois olla hyvää. Ja Kung Fu Girl oh yesssss.

 5. Kylläpä alkoi tehdä mieli pizzaa näin viikonlopun jälkeisissä festari-palautumis-oloissa.. :D Täytyy varmaan huomenna tehä ite!

 6. Onkohan tuo vege muuttunut siitä kun sitä viimeksi söin; en nimittäin muista, että päälle olisi mitään balsamicoa minun pizzaani roiskittu? Oli miten oli, kylläpä maistui! Tosin munakoison maku hukkui runsaaseen vuohenjuustoon. Jälkimakuna tuntui pitkään lähinnä pinjansiemenet. Valitsemani olut (Jack Hammer) sointui yhdistelmään täydellisesti. Muutenkin juomavalikoimasta Sitkolle plussaa; se ei ole kaikkein laajin, mutta koostuu tuotteista jotka eivät liikaa muistuta toisiaan, joten kaikkien eri makujen ystävät löytänevät omansa.

  Ja niistä pizzan reunoista, pizzeria on hyvä silloin kun reunat ovat pizzan paras osa, sillä silloin on taikina onnistunut. Ja Sitkossa on näin.

  Asiakaspalvelusta olen kuullut ristiriitaisia arvioita, omalle kohdalleni on sattunut vain todella iloisenystävällistä henkilökuntaa.

  Kyllä minun arvioissani Sitko pesee Napolin 6 – 0.

  1. Ooh, on voinut muuttua kyllä hyvinkin!

   Munkin mielestä Sitkossa on ylipäätään ihanan selkeä valikoima; pizzoja ja juomia ei ole liikaa, mutta silti valikoima on kattava.

   JEP!! Sitkon pizzat on parhaita rapean pohjan ja maistuvien reunojen takia – muissa rafloissa jätän ne aina syömättä.

   Mullekin on sattunut vain ystävällistä henkilökuntaa, vaikka olen myöskin kuullut muusta. Ehkä siellä on otettu palautteesta koppia :-)

 7. Mää tekaisin tänään marengista, tuoreista vadelmista ja ihan vaniljasokerilla maustetusta vispikermasta, nam!