Gluteeniton jälkkäriherkku ystävälle

ruoka
7 kommenttia

Vitsit miten mainio sunnuntai, sain äsken rakkaan ystäväni kylään ja kahvittelemaan kaverikseni. Tykkään kutsua kavereita mun luokse ja keksiä jotain kivaa kahvin, teen tai viiniin kanssa herkuteltavaksi, sillä kaikenlainen järkkäily ja kestitseminen on mieleeni. Koska Henriikka ei pysty syömään gluteenia, sain hyvän syyn tehdä uusinnan mun valmistujaiskemujen kehuja keränneestä jälkkäristä. Se on gluteeniton ja pienellä vaivalla siitä saisi myös maidottoman. Jos uskaltaa testata kikherne-marenkia, voi annoksesta taiteilla myös vegaanisen. 

Kesäiset marenkikupposet valmistuvat nopsaan, jos marenkien teon hoitaa aiemmin pois alta. Kuppeihin nimittäin tarvitaan muutama marenki, kermavaahtoa (ens kerralla voisin kokeilla soija- tai kaurapohjaista valmistetta, onko suosituksia?), tuoreita marjoja, minttua ja koristeluun rouhittua suklaata ja pistaasia. Nätti annos syntyy kirkkaaseen lasiin kerroksia kasaamalla omista suosikkimarjoista ja pähkinöistä. Pistaasi on niin kauniin väristä, että se valikoitui koristeluun osittain siksi, myös muut pähkinät käyvät.

Mun kupposissa oli kirsikkaa, mansikkaa ja pensasmustikkaa. Valmistujaisissa kupposiin sai kaataa suklaakastiketta oman maun mukaan, mutta myös rouhittu suklaa ajoi asian. Voin kuvitella, että myös tuoreet nektariinit sopisivat hyvin marjojen kaveriksi – muutenkin annoksen muokkaaminen omaan makuun on superiisiä.

Olenkohan aiemmin kertonut, miten siistiä on, että Henriikasta on tullut mulle niin lyhyellä aikavälillä niin rakas ja tärkeä ystävä? Sellainen tyyppi, jonka kanssa puhua pälpätetään niin, ettei hoksata ajankulua. Henriikalta saa mainiot neuvot moneen juttuun ja jos kaipaan rehellistä mielipidettä, tiedän keneltä kysyä. Henriikan kanssa on aina rento ja helppo olla, mutta ollaan niin paljon yhteydessä arkena, että tuntuu että on aika hyvin kärryillä toisen kuvioista vaikkei hetkeen nähtäisikään. Niin mainio tyyppi. <3 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kantsii kyllä testata sitä kikhernemarenkiakin. Ihan mahtava keksintö! :)

    Alpron Airy & Creamy on hyvä vegekermavaahto, tai sitten ihan vain vaahdotettu kookoskerma.

    1. No mä niin haluan! :-D Haluan kumota ennakkoluuloni sen hajusta ja mausta, hahaa. Ja hei, kiitos vinkistä, nuo on molemmat tosi hyvän kuuloisia!

  2. Alpron vispautuva on todella hyvää. Meillä vedetään sitä mielummin, koska se on niin ihanan raikasta ja kevyttä verrattuna normi vispikermaan. Jälkkäriannoksista ei tule läheskään niin ”raskaan” makuisia kun käyttää soijakermaa :) Suosittelen siis lämmöllä!

    1. Ooh, hyvä tietää! Mun lähikaupassa ei taida olla tuota kun ei oo tullut testattua aiemmin. Pitää ostaa jostain isosta kaupasta testiin!

  3. Hei nam miten herkulta kuulostaa! Ja mä haluan nähdä myös teitä pian!! Alan pikku hiljaa saada asioita paikoileen täällä (just hommasin esim ruokapöydän) joten pääsen siirtymään niissä tupareissakin ajatustasolta jo seuraavaan :’-D