Mausteiset bataattilastut ja chilicoleslaw

ruoka
22 kommenttia

Bataattiburgeri taitaa olla aika monelle jo tuttu juttu? Mulle ainakin, oon syönyt näitä tänä kesänä ainakin kuudesti, huh. Bataattiburgeri maistuu kasvisversiona älyttömän hyvältä, mutta ilman täyttävää lihapihviä kaipaan annokseen jotain muuta kaveriksi, että saan mahani täyteen. Olen tehnyt Maj:n puutarhajuhlista Eveltä napatun ohjeen mukaan chilicoleslawia bataattiburgerin kaveriksi ja ylijäävästä bataatista olen tehnyt ohuita lohkoja ja maustanut ne hyvin. Mmmh, täydellistä! Bataattiburgereiden alkuperäinen ohje on Emmi-Liian käsialaa. En jaa sitä, mutta vinkkaan chilicoleslawn ja bataattilohkojen reseptit alempana.

Chilicoleslaw:

Pieni kaali tai isommasta puolet (varhaiskaali käy hyvin!)
4-6 kpl kotimaisia uuden sadon porkkanoita
1-3 chiliä oman maun mukaan

1 kermaviili TAI Yosa Food Kaurafraiche
1-2 rkl dijon-sinappia
1-2 valkosipulin kynttä (purista tai leikkaa ihan pieneksi)
1-2 rkl majoneesia
sitruunamehua
pippuria

Ainekset sekaisin ja voilaaaa, valmista on! Itse laitoin kaksi chiliä, mutta olivat niin mietoja, että kolmaskin olisi mennyt. Noista miedoista lähikaupan chileistä ei koskaan tiiä miten mietoja tai tulisia ne oikein ovat. Majoneesin voi jättää pois jos sitä ei löydy ja sitruunamehu mieluiten tuoreesta sitruunasta.

Mausteiset bataattilastut:

Pilko bataattiburgereista ylijäävä bataatti ohuiksi lohkoiksi. Laita kulhoon, lorota päälle oliiviöljyä (esim. Terra Cretan luomulaatuista!) ja mausta. Mun mausteseoksessa oli paprikaa, chiliä, timjamia, suolaa/herbamarea ja pippuria. Jos tykkää mausteisesta ruuasta, chiliä kannattaa laittaa ihan kunnolla. Kuivatuissa ja jauhetuissa chileissä on suuria laatueroja, osa on kitkeriä ja pahanmakuisia, mutta Punnitse & Säästästä saatava chili (sellainen vihreä valkoinen paketti) on hyvää. Timjamin voi laittaa pussista tai tuoreena, jollaisena se tietysti on parasta. Sekoita hyvin ja paista grillivastuksella n. 220 asteessa 15min. Siten, että alkavat selkeästi paahtua, mutta eivät vielä pala. Ilman grillivastusta 225 ja 20-30min. Parhaimman lopputuloksen saat, kun levität lohkot mahdollisimman laajalti ja mahdollisimman vähän toistensa päälle. Näin niistä tulee rapsakoita.

Onko sielläkin hurahdettu bataattiburgereihin? Entä mikä mahtaa olla seuraava somehitti ruuan suhteen….?

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. mulla pursuaa bataatit kaikista reijistä ulos. iskä haluaa syödä sitä jokaisella aterialla… meneehän se sosekeitossa, mutta ei tuollaisenaan.
  pitääpä kokeilla tota kermaviiliä majoneesin sijasta coleslawissa :-0

  1. HAhahahaha X–D Mä en taas vielä oo tehny kovin onnistunutta bataattisosekeittoo ku kerran, usein tulee mun makuun liian makeaa! Mut tykkään tolleen uunissa tehtynä namss. Joo, kermaviili tekee kivan raikkaan ja kevyen tosta! Mmmm

   1. Ooks kokeillu laittaa bataattikeittoon bataatin lisäks muutama porkkana,ainaki 3 perunaa,chilikastiketta ja jos haluu niin vähön inkivääriä. Ja tietty sit lopuks kermaa. Ei tuu liian makeeta ja on vähän potkua.

 2. nam!! maha kurnien lueskelen täällä :D en oo kyllä maistanut bataattiburgereita, on mennyt ehkä vähän ohi. nää somen hittiruoat on kyllä hassu ilmiö :D en oo vielä edes sitä avokadopastaa maistanut, kääk

  1. Hahaa, maista!! :-D Onhan somen hittiruuat hassu ilmiö kyllä, mut näitä testaamalla tajuaa kyllä miks tästäkin on tullut yhtäkkiä juttu. Helppo ja ”arkinen” mutta toimiva! Nams. Mä muuten äsken hain avokadopasta-ainekset kaupasta ku mietin mikä ois helppoo ja nopeeta nyt h2ö jälkeen kotiin palatessa – sain siis sulta inspiksen, kiitos!! :–DD

 3. Kiitos vinkistä ja ohjeesta!Heti ryhdyin tuumasta toimeen ja hyväähän siitä tuli :)Bataatti on oikein veikeä raaka-aine!

 4. Oi nam, näyttää niiiin hyvältä! Mulla on jäänyt bataattiburgerit vielä testaamatta, vaikka kaikessa muussa muodossa sitä tuleekin usein nautittua :-0 täytyy laittaa testilistalle!!

 5. miten en oo ikinä tehnyt ite coleslawta, täytynee tehdä tuolla ohjeella tässä joku päivä!! bataattimuusi on mun mielestä parasta mitä bataatista saa aikaan ♥____♥

  1. TEE! <3 tää on ihana, koska chili tuo vähän potkua muuten aika pehmeeseen makumaailmaan. Aiaiiii!

   Ja hei truu, pitääpä koklaa! Maustatko sen miten?

 6. Harmin paikka, että porukka ostaa tota USAsta tuotua bataattia tällaisessa juuresten ja perunan maassa. Ei kovin luontoystävällistä tämä..

  1. Suomalaista kantsii kyllä aina suosia kun voi, mutta en todella usko, että bataatin syöminen olisi suurin luontorike, jonka voi tehdä. :-) Jo se, että jättää pihvin pois bataattiburgerin välistä on paljon suurempi teko ympäristön hyväksi.

 7. Uu näyttääpä hyvältä! Ite oon tehnyt monesti burgereita mustapapupihveillä, ne on superhyviä! Siihen vielä kylkeen itetehdyt bataattiranut… Nyt tuli nälkä :D

  1. oOOh, ei sulla ois missään ylhäällä mustapapupihvien ohjetta?! Kuulostaa ihanalta <3__<3