Pavuista tehtyä pastaa

ruoka
27 kommenttia

En ole koskaan ollut pastatyttöjä – ehkä kerran vuodessa valkkaan pastan ravintolassa. Kotona kyllä kokkaan avokadopastaa ja isän tai äidin tekemä pasta bolognese hirvenlihasta on parasta lohturuokaa mitä on, mutta harvoin nautin moisia herkkuja. Vehnäpastasta tulee turvonnut fiilis, ehkä siksi välttelen sitä ravintoloissa – kotona normipasta korvaantuu speltillä tai gluteenittomalla pastalla.

Ja tästä eteenpäin papupastalla! Siis pavusta tehdyllä luontaisesti gluteenittomalla pastalla. Koska ai hitsi miten hyvääääää! Ja miten paljon terveellisempää mitä perushöttöpasta (jolle on sillekin hetkensä).  Ja miten mainio keksintö, miten tää keksittiin vasta nyt?! 

Tämä papupasta on tehty edamame ja mungpavuista. Vaihtoehtona on myös mustapavuista tehty spaghetti ja edamame-pavuista tehty spaghetti. Pieni vertailu Pirkka täysjyväspaghettiin: Papupastassa on 43g proteiinia, 16g hiilihydraattia ja 18g ravintokuitua (ravintoarvo per 100g). Täysjyväpastassa on 13g proteiinia, 65g hiilihydraattia ja 7g ravintokuitua….. Että huh mikä ero! :-D Pastan ainesosaluettolokin on ilahduttava: 72% luomu edamamepapu, 20% luomu mugnpapu, 8% vesi. 

Tein nopean kastikkeen jääkaapin rippeistä; kesäkurpitsasta, paprikasta, tomaatista, valkosipulista, tuoreesta pinaatista, laadukkaasta oliiviöljystä, kermasta sekä suolasta ja pippurista. Pasta keittyi siinä samalla valmiiksi, keittoaika 7-8min. 

Sain pavuista tehtyä pastaa testiin Sugar pr-toimiston kautta ja ihastuin ikihyviksi. Pastaa (tarjolla myös spaghettia) voi ostaa K-marketeista ja hyvinvarustetuista luontaiskaupoista. Löytyyköhän Ruohonjuuresta tai Punnitse & Säästästä? Hintaa pussukalla reilut 4€, ei paha luomupastasta. Paketissa lukee ”Organic edamame & mung bean fettuccine shape” ja on kaikenlisäksi luomua. Tässä tuotteessa on kaikki kohdillaan. Suosittelen lämmöllä testaamaan!

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Oooh! Kiitos paljon vinkistä, vähän on nuo gluteenittomat maissipastat alkaneet tökkiä, joten olisi kiva testata vaihteeksi muuta :-) Mahtavaa että vieläpä luomua!

  ..eipä kyllä hullumpi tuo kastikekaan, hmmmm ;-)

  1. Jee, mahtavaa! :-D Gluteenittomat on ihan ok mutta ei ne kovin maukkaita ole… tässä on varmasti ravintosisältökin NIIIIN paljon parempi!

   Hihii, kastike osoittautui loistavaksi vaikka syntyikin rippeistä!

 2. Kiitos vinkistä, tää menee ostoslistalle. Gluteenittoman ruokavalion kanssa pasta jää useimmiten haaveeksi, huikee uutuus!

  1. Jeee, mahtavaa!!! :—) Tää on ihan huikea tuote, oon niin innoissani!

 3. OOOH, tää kuulostaa mielettömältä! Varsinkin tämmöselle pastahullulle kasvissyöjälle :-D ton kanssa ei tarttis aina hillua, että mitä protskua laittaa kastikkeeseen, kun prodea löytyy jo itse pastasta. Pitää koklata siis! :-)

  1. Siis ihan älyttömän hyvä vaihtoehto, jep! :-D Munkaan kastikkeessa mitään protskuja ollut, onneks ne tuli pastasta itsestään. Ihan huikeeta ja hinta on hyvä.

 4. Oi joi, kuulostaa ihan huipulta! Just pari päivää sitten tuskailin gluteenitonta pastaa keittäessä sitä keitinvettä kun siitä tulee aina sellasta ällöä paksua ja sameeta eikä sitä oikein ilkeis laittaa avocadopastakastikkeen sekaan, mutta ehkä papupasta ratkasis tänkin ongelman! Hehee tai sitten voi olla myös niin etten vaan osaa keittää pastaa! :–D Mutta jee, kiitos superista vinkistä!

  1. Uuh yöh !:-D Enpä oo huomannut samaa, tosin en oo tehnyt gluteenitonta spaghettia kuin pari kertaa.

   Ehkä papupasta auttaa!!!

 5. uii!! kuulostaa melkeen liian täydelliseltä! montako annosta tollasesta pussista mahtaa tälläselle yksinelävälle tulla? witsit pitää mennä heti shoppaa :>

  1. Tossa pussin kyljessä lukee 4-5 annosta mut veikkaan että jopa 6 jos syö pieniä annoksia! :—)

 6. Explore Asian pastan maahantuonti on juuri alkanut, mutta sitä saa jo kaikista Ruohonjuurista sekä myös P&S kaupoista. Jos omassa P&S kaupassasi ei tätä vielä ole niin pyydä tilaamaan ketjun kautta. Explore Asian pastoja saa koko ajan enenevässä määrin myös K-ketjun kaupoista, mutta sinne tuote etenee toistaiseksi vielä aina kauppakohtaisesti.

  1. Kiitos tiedoista Pekka! Ihan älyttömän hyvä tuote, siistiä että olette saaneet tuotua Suomeen tämän :-)

 7. Hei Ida, eikö olekin mahtava keksintö! Tuote on innovaatio prosessista, jossa puristetaan soijamaitoa ja jäljelle jää soijan kuidut. Tämä ravinteikas, proteiinipitoinen ”jäte” on aiemmin syötetty kotieläimille, jotka saivatkin liikkuessaan huikeat lihakset :) Onneksi joku tajusi, että jätteestä saa myös ihmisille varsin syömäkelpoista ravintoa ja voilá, papupasta oli keksitty!

  1. Nora, vauuu! Kiitos lisätiedosta, ihan älyttömän hyvä tuote ja supersiisti tausta, että oikein hyötykäyttöä luomulaatuisuuden lisäksi, jes! Ihan huikeaa!!

 8. JAAHAS! <3_<3
  Olisiko lisäksi vinkkejä miten tätä saisi salaa syötettyä juntille maalaismiehelleni ? :D

  1. Hahahah, ON: älä kerro sille mitään! :–D En usko että huomaa eroa, hahaa! Ennakkoluulo on pahin juttu, ja jos sitä ei ehdi tulla niin ;—)

 9. Totta puhut :D Ei olis ensimmäinen kerta kun syötän sille salaa terveellistä.. pasta vaan erityisen hankala kun se on semmonen pastamaakari.

 10. Luinkin tästä jotain Facebookin kautta, mainio keksintö! Vielä en oo kerennyt testaamaan, meillä kovassa käytössä on King Soban nuudelit jotka on tehty esim. mustariisistä, tattarista tai bataatista. Nekin on kaikki gluteenittomia ja ihan älyttömän hyviä! Niihin tulee oikein himo :D Niiden kanssa valkosipulia, oliiviöljyä ja suolaa – ah, ihan täydellisen simppeli kombo! Katsotaan päihittääkö papupasta nämä suosikit :D

  1. EIKÖ!!! Ihan kreisihyvä keksintö. Ja siis hitsit miten hyvänkuuloiset nuudelit, en oo koskaan tykänny nuudeleista joten noille vois antaa mahdollisuuden! :-)

 11. Kävin heti hakemassa paikallisesta Ruohonjuuresta! Edamamet muutenkin suurta herkkua, joten tämä lupailee hyvää :v