Kun ravintola yllättää iloisesti / Paja Bar

Ravintolat Tampere, ruoka
Jätä kommentti

Käytiin viime viikolla testaamassa Emman kanssa Sokos Hotel Tornin ”aularavintola” Paja Bar. Sokos Hotel Torni kutsui testaamaan uudistuneen listan ja otin siskon mukaan makuraatilaiseksi. Vaikka olemme kumpikin asuneet Tampereella lähes koko elämämme, emme ole koskaan kumpikaan päässeet (tai halunneet päästä) sisälle tamperelaisuuteen, tiäksää niinku sillee oikeesti. Mun puheesta hyvin harvoin kuulee, missä asun, sillä ainoa tamperelaisittain murtamani sana on määä, jota välillä huomaan venyttäväni. Tästä syystä meitä vähän nauratti ajatus manserokin helmillä kuorrutetusta ravintolasta, mutta lähdimme uteliaina liikkeelle.

… ja yllätyimme iloisesti! Tilaamamme ruuat olivat hyviä! Ja hinta-laatu-suhteeltaan aivan erinomaisia, esim. nuo alkupaloiksi tilaamamme lohisliderit maksoivat 6€ /annos ja ne olisivat täyttäneet pienen nälän sellaisenaan, sillä annokseen kuuluu kaksi minilohiburgeria. Tsatsiki noiden slidereiden välissä oli herkullista, samoin nuo marinoidut punasipulit. Tuo annos olisi helposti riittänyt meille puolikkaana, sillä tuollainen määrä leipää alkupalassa on liikaa, tulee heti täyteen. Isompaan nälkään tämmöinen alkupala on tietysti unelma. Paja Barissa ei kyllä ole pihistelty määrien kanssa.

Emma tilasi pääruuaksi ceasar-salaatin jättiravuilla. Annos oli kuulemma hyvä, mutta pientä annoskateutta oli havaittavissa mun ison kasvisannokseni suhteen. Kaikki annokset oli aseteltu lautaselle tosi nätisti.

Tilaamani Veggie Platter on superiso! En mitenkään jaksanut kaikkea enää noiden reilujen alkupalojen jälkeen, mutta annos oli kyllä tosi hyvä. Inkiväärimajoneesi oli herkkulista ja päärynä-feta-yhdistelmä taivaallinen. Nuo pienet pallerot on mustatorvisienistä ja riisistä tehtyjä pyöryköitä. Annos oli hauskan monipuolinen ja hyvä ja ennen kaikkea iso. Se sopii mielestäni tähän manserock-teemaan.

En enää jaksanut jälkkäriä, mutta Emma tilasi tamperelaisten jääkiekkojoukkuiden mukaan nimetyt jätskipallot jälkkäriksi joista pääsin vähän maistelemaan. Jälkiruokalistalla ei muuta olekaan, kuin jäätelöä, joka on ehkä vähän harmi, sillä tavallinen jätski ei mua ainakaan ravintolassa houkuta. Jäätelöt itsessään olivat laadukkaita (Tampereen jäätelötehtaan valmistamia), mutta tämmöinen Ilves Tappara -meininki ei ihan uppoa muhun. Omaksi suosikikseni nousi näistä kahdesta ehdottomasti tuo minttujäätelö lakritsimarengilla.

Ruokalista oli melko lyhyt, mutta löysimme helposti itsellemme mieluisat annokset. Palvelu oli paikoin vähän turhankin rentoa, sillä olettaisin kenen tahansa ravintolassa työskentelevän tietävän, mitä annokset sisältävät – tai jos ei tiedä, niin sitä tuskin kannattaa sanoa asiakkaalle ääneen. :-D Mutta kokonaisuutena täytyy sanoa, että Paja Barin annokset olivat iloinen yllätys, sillä en ihan tiennyt mitä hotellin aularavintolalta voisi odottaa. Ja talon valkoviini oli hyvä luomuviini, pisteet siitä. Ravintola on viihtyisä, vaikka onkin avonaisena siinä hotellin aulassa. Tunnelmaltaan välitön ja rento ja jos ei anna Manserock-meiningin (menut olivat tamperelaisten bändien levyn kansiin tehtyjä, pöydällä olevat tabletit täynnä Eppujen sanoituksia, seinillä Manserock-helmiä jne) häiritä, niin ruokapuoleltaan ihan mainio.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.