Lahjojen sijaan pieniä ilahduttavia tekoja

lifestyle, ruoka
4 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia & Paulig

Joulun alla on helppo lietsoa itselleen pieni paniikki joululahjoista. Usein sitä myös joutuu pähkäilemään, että keitä kaikkia sitä kuuluisikaan muistaa ja arvailla, että antaako joku ei-niin-läheinen kaverikin lahjan ja että pitäisiköhän sitä varten olla itselläkin jokin lahja mielessä. Läheisten lahjoista puhumattakaan; miten löydän tarpeeksi merkittävän lahjan tärkeälle tyypille!? Rakastan antaa lahjoja, mutta inhoan kaikenlaista lahjastressiä.

Olen tänä vuonna ottanut tyystin rauhallisen asenteen joululahjojen suhteen; ihan turha antaa mitään ihan kivaa kellekään tai ostaa joululahjoja vain siksi että ”pitäisi”. Useamman ystävän kanssa ollaan sovittu, että ei hankita lahjoja toisillemme, vaan tehdään mieluummin jotain kivaa yhdessä. Yhdessä tekeminen kuulostaa ihan superhyvältä – tavaran sijaan yhteistä aikaa.

Musta on ihanaa ilahduttaa ystäviä arjessa pienillä teoilla ja ylläreillä. Näitä pieniä ystävän ilahduttamisia voi tehdä joulun alla myös lahjamielessä, koska lahjojen ei tarvitse olla konkreettisia. Keräsin alle vinkkejä, joilla ilahduttaa läheistä pienillä teoilla ja pienellä vaivalla. Heittäkää ihmeessä omat idiksenne kehiin myös!

x Tee ystävälle ruokaa tai yllätä ystävä teepaketilla, kahvipaketilla (esim. juhlaan puetulla Pauligin JouluJuhla-kahvilla) tai viinipullolla, jos hän on tarjoutunut tekemään ruokaa sinulle.

x Kerää ystävälle Dropboxiin, muistitikulle tai vastaavaan kansiollinen yhteiskuvianne tai kuvia joltain yhteiseltä seikkailulta.

x Anna lukemasi aikakausilehdet eteenpäin; kysy haluaako kaveri ne, tarjoa naapurille tai vie työpaikalle. Yhdestä lehdestä ilahtuu parhaimmillaan tosi moni.

x Tarjoa autottomalle / ajokortittomalle ystävälle autokyytiapua.

x Muista joulukortilla tai oikein kunnon kirjeellä. En tiedä ketään, joka ei ilahtuisi paperipostia saadessaan.

x Ennen kuin viet vanhat vaatteesi kirpputorille tai hyväntekeväisyyteen, voit pitää ystäville penkomisillan. Tai järjestä kavereiden kanssa vaihtovaate-ilta!

x Yllätä työkaverit itseleivotulla kakulla tai pullalla.

x Tarjoudu muuttoavuksi. Muuttopuuhat tuskin lukeutuvat kenenkään suosikkeihin, joten tiedät miten paljon elettäsi arvostetaan.

x Vietä rauhallinen lounashetki kiireisen arjen keskellä – onnistuu sekä kotona, että ravintolassa. Toiselle tarjottu tai tehty lounas on kiva pieni joululahja.

x Omista ystävälle soittolista Spotifyssä. Kokoa soittolistalle biisejä, jotka liittyvät yhdessä koettuihin hetkiin tai elämänvaiheisiin; tai ilahduta omilla suosikkibiiseilläsi.

x Lupaa vahtia ystävän lapsia niin, että tämä pääsee hoitamaan asioita rauhassa tai saa hetken aikaa itselleen.

x Kutsu ystävä saunomaan luoksesi. Piristää arki-iltaa ja saunaton ystävä ilahtuu.

x Vie ystävä kokeilemaan jotain omaa harrastustasi; ilmajoogaa, tanssituntia, kiipeilyä, maalaamista, mitä vaan! Olen vähän haaveillut taiteilu- ja askarteluiltamista, olis niin kiva maalailla tai tehdä jotain käsin. Ehkä kransseja havuista ja eukalyptuksesta? Myös luisteluiltama ystävän kanssa kiinnostaa.

x Sovi ystävien kanssa illallistreffit; yksi vastaa alkupalasta, toinen pääruuasta, kolmas jälkkäristä ja yksi ruokajuomasta jne. Tai pitäkää nyyttäribrunssi, jonne jokainen tuo omia suosikkejaan. Tai kokeilkaa teemailtaa; miten olis itsetehty sushi tai vaikkapa kevätrullat kastikkeineen? Tai kokoontukaa porukalla leipomaan ja koristelemaan pipareita ennen joulua.

Minä aloitin jouluilahduttamiset tänään; kipaisin työpaikalle tummapaahtoista Pauligin joulukahvia. Töissä juodaan yleensä vaaleapaahtoista, ehkä kustannussyistä, mutta tiedän että siellä on myös tummemman paahdon ystäviä, joten toivon että kahvipaketti ilahduttaa. Tänään ajattelin ilahduttaa naapuria ja viedä hänellekin kahvipaketin ja jäädä hetkeksi vaihtamaan kuulumisia, sillä tiedän, että vanha rouva ilahtuu kovasti juttuseurasta. Kun ystäväni saapuu vaihdosta takaisin Suomeen, kutsun meidän jengin koolle köllöttelemään sohvalle ja juomaan glögiä. Ties vaikka saisin heistä myöhemmin luistelukavereitakin. Ja ne postikortitkin muistin postittaa eilen.

Miten te muistatte ystäviänne joulun alla? Jos mieleen tulee lisää kivoja juttuja, joilla ilahduttaa ystävää ilman konkreettisen lahjan ostamista, niin huikkaa kommenttiboksiin! :-)

Lisää luettavaa

Rakkaus best

Kesäkuulumisia

Kirjavinkit kesään

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Meillä poikaystävä on usein vieny mut syömään synttäreinä, ja se on kyllä ihan parasta, varsinkin kun rakastaa ruokaa kuten mä :D Uskon että aineettomista lahjoista ilahtuu kokonaisuudessaan enemmän – niihin liittyy aina jokin hetki jolloin lahja toteutetaan ja ajatus siitä että lahjan antaja on nähnyt oikeasti vaivaa. Sitä arvostaa.

    1. Oooo, joo, tollanen on ihan parasta! :-) Aineettomien lahjojen kohdalla toi on useimmiten joo täysin totta.

  2. Kuulostaa kyllä hyvältä! Teen itse tänä vuonna niin, etten osta kenellekään joululahjoja. Oon koittanu toitottaa sitä kaikille niin, että tajuavat (toivottavasti) olla ostamatta mullekaan mitään. Mieluummin sitä sitten vaikka tekee jotain mukavaa yhdessä. Oon melko varma, että oma mummukin arvostaa yhteistä kahvihetkeä enemmän kuin postissa lähetettyä joulukorttia. :-)

    1. Toihan on fiksua, varsinkin siis silloin, jos ei itsekään odota mitään keltään. :-) Ja joo, yhdessä olo on paljon tavaraa arvokkaampaa, vaikka joskus onkin ihana muistaa lahjalla.