Kaunis Taite-valaisin

sisustus
11 kommenttia

Pitkästä aikaa sisustusjuttuja!

Sain kuukausi takaperin kahdelta nuorelta suunnittelijalta, Susanna Kettuselta ja Hannakaisa Pekkalalta, kutsun Lahden muotoiluinstituutin joulumyyjäisiin ja tutustumaan heidän suunnittelemiinsa valaisimiin. Harmikseni mulla oli jo muuta menoa tuoksi myyjäisviikonlopuksi, joten en päässyt paikan päälle tekemään löytöjä. Ensi vuonna täytyy kyllä varata tilaa kalenterista etukäteen, nimittäin niin mahtavia juttuja bongailin facebookin myyjäistapahtuman kuvista.

Onneksi pääsin fiilistelemään Susannan ja Hannakaisan töitä kotoa käsin, sillä sain valita itselleni yhden heidän supernäteistä Taite-valaisimistaan itselleni. Tiesin heti minkä valaisimista valitsen – vaikken valitessa tiennyt mihin huoneeseen tämän laitan. Kun sain valaisimen kotiin, oli paikkakin selvä. Kaunis Aalto-kuosinen Taite-valaisin koristaa ja valaisee nyt mun makuuhuonetta.

Taite-valaisimien yksinkertaisuus ja selkeys viehättää mua kovasti, sekä kekseliäs materiaalivalinta. Pakko sanoa, että oikeastaan vähän yllätyin kuosi-valinnastani. Valaisin ja kuosi on ihan näköiseni, mutta useimmiten olisin saattanut valita silti vieläkin yksinkertaisemman valaisimen. Näitä isompia Taite-valaisimia saa esimerkiksi kauniin harmaina. Jotenkin tämä valkoinen Aalto-kuosinen oli silti eniten mun makuun ja päätin luottaa intuitioon. Onneksi luotin, valaisin on aivan täydellinen makuuhuoneeseen. Tykkään erityisen paljon tuosta vaaleanpunaisesta sisäosasta, ihan paras yksityiskohta!

Susanna ja Hannakaisa ovat kolmannen vuoden opiskelijoita Lahden muotoiluinstituutin kalustemuotoilun linjalta. Kyselin suunnittelijoilta hieman heidän taustoistaan ja Taite-valaisimien synnystä:

”Idea tuotteisiin lähti käsin piirretyistä ja maalatuista kuoseista. Halusimme hyödyntää niitä omaan alaamme liittyvässä tuotteessa. Paperivalaisin tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Kokeilimme monia muotoja ja taittelimme eri malleja useana iltana. Oikean muodon löytämiseen meni aikaa, mutta nyt rakenne ja lopputulos on toimiva ja meidän näköinen. Taite on meidän yhteinen projektimme, ja niin kuosit kuin mallikin on yhdessä suunniteltu.

Kun mietimme printtejä valaisimiin, halusimme huomioida erilaiset sisustajat ja tilat. Esimerkiksi Aalto-kuosi on rohkea ja nuorekas vaihtoehto. Metsäretki sopii vaikkapa lastenhuoneeseen tai musta-valkoiseen sisustukseen. Koolta pienempi valaisin on suunniteltu sopimaan hyvin kapeampiin ja pienempiin tiloihin, kuten eteiseen. Suurempi valaisinkoko taas luo tunnelmaa avarampaan tilaan. Keveytensä ansiosta valaisin on helppo keskittää johdolla myös muualle, missä ei välttämättä ole sähköpaikkaa kattovalaisimelle.” 

Paketissa tulee mukana selkeät ohjeet asentamiseen – valaisin on taiteltu oikeaan muotoon, se tarvitsee vain kiinnittää akryylilevyyn ja laittaa roikkumaan katosta. Vain lamppu täytyy ostaa erikseen, johdot kuuluvat pakettiin.

Nuo harmaat varjostimet ovat superkauniita nekin. Menisivät itseasiassa tuolla tavalla kuvanmukaisesti vierekkäinkin siihen sopivassa tilassa. Valaisimen voi tilata ja hintoja voi tiedustella Facebookin kautta tai sähköpostitse: Hannakaisa Pekkala, [email protected] // Susanna Kettunen, [email protected]

Kiitos vielä superkauniista valaisimesta Susanna ja Hannakaisa! x

 Harmaataustaiset tuotekuvat Susanna Kettunen & Hannakaisa Pekkala. 

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Onpa todella kauniita valaisimia! Omaa silmää miellyttää eniten nuo harmaat. Tuo pieni voisi olla sopiva mun eteiseen. Kiva kun vinkkasit näistä.

 2. Iso kiitos Ida tästä jutusta! Ihana nähdä miltä nämä näyttää ihmisten omissa kodeissa. Musta oli niin kiva tehdä yhteistyötä sun kanssa, kun oon lukenu jo joskus kauan sitten sun blogia (melodica hupparien aikaan) ja jotenkin ajattelin, että tää ois sun tyylinen ja aidosti kiinnostava juttu, meille molemmille! Kiitos vielä, oot huippu! :)

  -Hannakaisa (& Susanna)

  1. Jee, kiitos itsellenne! <3 Taite-valaisimet on ihan supernättejä ja tuo Aalto sopii tosi kauniisti mun makkariin.

   Hihii, vitsit miten ihana kuulla!! :-D Tää oli niin nappi yhteistyö, hihii.

 3. Varsinkin noi harmaat miellyttää itteäni eniten, kauniita varjostimia! :) Täytyy pitää mielessä, mikä parempaa kun tukea suomalaista ja vielä oman kaupungin suunnittelijoita!

 4. Onpa kyllä kauniita valaisimia ja etenkin toi sinun kuosillinen versiosi, plus on mukava tukea suomalaista suunnittelua ja hinnatkin kohdillaan, mutta auttamatta tuovat mieleeni &Brosin pahviset varjostimet, joita on ollut myynnissä jo pitkään..