Bataattikookossosekeitto chilillä

ruoka
4 kommenttia

Tykkään tehdä ruokaa kotona ja ystävien kanssa, mutta erilaisten arkiruokien keksiminen on välillä haaste. Sitä niin helposti jumiutuu omiin suosikkeihinsa, en edes halua laskea kuinka monta kertaa tänä vuonna oon syönyt erilaisia tomaattipohjaisia linssi- ja papumössöjä intialaisittain tai nepalilaisittain maustettuna. Aika monta kertaa.

Sitten sitä välillä havahtuu että hei, mullahan on hyllyssä vaikka miten monta ihanaa keittokirjaa, ehkä näistä löytyy myös hyviä arkiruokia. Viime viikolla testiin pääsi työpäivän lounaana Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus -keittokirjan (joka on muuten hyvä joululahjaidis ystävälle!) bataattisosekeitto. Hitsi oli herkullista – ja ihan superhelppoa. Ohje on vegaaninen ja gluteeniton.

Kookoksinen bataattiporkkanakeitto kahdelle

1 bataatti
4 porkkanaa
4 dl (1 tölkki) kookosmaitoa
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
pieni pala inkivääriä
tuoretta chiliä tai chilihiutaleita
kookoskermaa koristeluun

Kuori ja pilko bataatti ja porkkanat ja keitä ne pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois, lisää muut ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Lämmitä keitto ja tarjoile kookoskerman ja tuoreen chilin tai chilihiutaleiden kanssa.

Superherkullinen keitto! Olen tehnyt bataattisosekeittoa pari kertaa myös vähän epäonnistuneesti, sillä bataattikeitosta tulee helposti mun makuun liian imelää ja makeaa. Tässä reseptissä sekä chili että tuore inkivääri tasapainottavat porkkanan ja bataatin makeutta ja vitsit miten hyvin neilikka sopii tähän reseptiin. En jättäis mitään pois tästä ohjeesta. Maj taikoi keiton kaveriksi vielä lämpimät leivät halloumilla, olipas hyvä yhdistelmä. Leivistä saa tietysti helposti vegaaniset niistäkin, esim. pest0 + avokad0 + tomaatti + rucola -kombo toimii aina ja avokado tekee leivästä täyttävämmän ja maukkaamman.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oi jes, tätä täytyy kokeilla, kookosmaitoa vaan kaupasta niin pitäis olla aineksetkin jo koossa. Bataatti on mun herkkuu, mutta täälläkin keitosta on välillä tullut vähän _erikoista_… Hahah ja noi tomaattimössöt on erittäin tuttuja, mikä siinä onkin, et aina päätyy kokkailemaan jotain samantyylistä pöperöä, vaikka vois kokeilla kaikenlaisia uusia reseptejä…

    1. Hahaa, joo! :–D Bataatista sa ihan liian makeaa helposti, hrr. Tää oli sopiva inkiväärin, neilikan ja chilin ansiosta vaikka alkuun epäilinkin.

  2. Kokeile sitruunaa! :) Mulla on kans ongelmana bataattikeitoissa se, että niistä tulee helposti liian pliisuja ja makeita, mutta kerran kaveri teki kookos-bataatti-porkkanakeittoa, missä oli sitruunamehua! Tuli kivasti hapokkuutta. Ite oon tehny monesti smantyyppistä uudelleenkin, toimii :) Neilikka on uus juttu, sitä pitääkin seuraavalla kerralla kokeilla!