Meikinpohjustus mineraaliprimereilla

kauneus, luonnonkosmetiikka
8 kommenttia

Everyday Mineralsin* valikoimiin tuli ennen joulua odotettu lisäys, nimittäin meikinpohjustusaineet! Primerit ovat varmasti tuttu juttu monelle, mutta täytyy sanoa, etten ole aiemmin törmännyt mineraalimeikkiprimereihin, siis meikinpohjustusaineisiin, jotka olisivat puuterimaisessa muodossa. Sävyjä on yhteensä kuusi, joista löytyy oikea jokaiselle ihonsävylle.

Otin samantien testiini Yellow-meikinpohjustusaineen*, joka sisältää mm. bambu-uutetta, joka hillitsee ihon rasvoittuvuutta ja tekee siitä mattapintaisen, kuolleenmeren suolaa, joka ei kuivata, vaan nopeuttaa ihon paranemista ja hillitsee tulehduksia sekä seljanmarjauutetta, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja auttaa suojaamaan ja uudistamaan ihoa tehden siitä hehkuvan. Lisäksi keltainen sävy lupaa taittaa pois punaisuutta.

Peach + Pink

Yellow + Blender-sivellin*

Levitän tätä Long Handled Kabukilla ohuen kerroksen koko kasvojen iholle. Aluksi en huomannut suurta eroa pohjustamattomaan ihoon, mutta pidemmällä käytöllä ero on ollut selkeä; olen pari kertaa unohtanut levittää tätä mineraalimeikinpohjustusainetta ja iho on alkanut kiillellä huomattavasti enemmän päivän mittaan kuin niinä päivinä, kun olen pohjustanut meikin. Jauhemainen primeri tasoittaa ihonsävyä kevyesti ja silottaa ihohuokosia. Minulle tärkein juttu on silti tuo meikin pysyvyys mattaisena, ihan täydellinen ominaisuus! En ole joutunut metsästämään puuteripapereita loppuneiden tilalle, kun iho ei ole rasvoittunut päivän mittaan yhtä helposti kuin ilman primeria. Ja parastahan tässä on tietysti se, että Everyday Mineralsin jauhemaiset meikinpohjustusaineet ovat 100% luonnollisia; ne eivät tuki eivätkä tasoita ihoa millään silikooneilla, toisin kuin monet muut primerit. :-)

Yellow-sävy* on sopiva iholleni, sillä se tasoittaa punoittavia kohtia sen verran, että en ole hetkeen tarvinnut erikseen mint-korjausväriä (joka on kyllä tuotteena huomattavasti tehokkaampi). Olen testannut myös White-sävyn*, se tekee ihosta ihanan kuulaan. Väri ei mitenkään jää kasvoille, eli valkoista primeria käyttäessä ei tarvitse pelätä näyttävänsä kalpealta. Sävy sulautuu ihoon. Yellow ja White ovat myydyimmät Everyday Mineralsin sävyt ja sanoisinkin että ne sopivat parhaiten niille, jotka käyttävät mineraalimeikkipohjasävyjä 0-3.

Peach-sävy* on sopiva aavistuksen ruskettuneemmille ja oliivi-ihoisille, niille, jotka käyttävät Everyday Mineralsin meikkipohjasävyjä 3-5. Pink-sävy* sopii hyvin kellertävälle iholle kirkastamaan ihonsävyä. Brown-sävy* sopii parhaiten ruskettuneelle iholle korostamaan päivettyneen ihon hehkua ja Rose* niille, jotka käyttävät mineraalimeikkipohjasävyjä 2-5. Tuota Rosea pitäisi testata joku kerta itsekin, sillä arkailen sen kokeilemista kun oma iho punoittaa helposti.

Pohjustusaineiden hinta on 22,90€/4,8g. Ne ovat samankokoisia kuin meikkipohjat, mutta pakkaus kuluu hitaammin loppuun, sillä tätä ei tarvitse levittää kuin yksi ohut kerros siinä missä mineraalimeikkipohjaa voi kerrostaa helposti kahdesta viiteen kerrosta. Levittämiseen soveltuu samanlainen sivellin kuin meikkipohjallekin (Long Handled Kabuki*, Flat Top-sivellin*) tai esimerkiksi kuvien Blender-sivellin*, joka sopii myös puuterin, aurinkopuuterin ja poskipunan levitykseen.

Käytättekö te primereita? Mulle nämä ovat suhteellisen uusi juttu. Vaikka olen meikannut ööö 13-vuotiaasta asti, en ole koskaan älynnyt että primerista voisi olla jotain hyötyä. Onneksi aloitin testailun luonnollisesta päästä.

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Joo, ne sopivat suurimmalle osalle vaaleahipiäisistä suomalaisista, hihii. Mä oon testannut joskus Zuiin primeria, mutta se ei ollut mun rasvoittuvalle iholle tarpeellinen, muita nestemäisiä en oo tainnutkaan testata?

 1. Itelläni on käytössä Zuiin mint-primer ja toimii erittäin hyvin! Herkästi punoittavat poskeni ”rauhoittuvat” kummasti kun Zuiita hieman sipaisee päälle. Tämä myöskin tekee mahtavan pohjan meikkivoiteelle ja lopputuloksesta saa todella tasaisen ja kuulaan. Lisäksi meikkipussista löytyy mineraaliversio Lily Lololta, samoin punaisuutta ehkäisevä ”Blush away”, jonka olen todennut myös toimivaksi useita kertoja. Nämä vihreän sävyiset ovat minun suosikkejani, niillä saa niin mainiosti peitettyä myös pikkuiset punoittavat näpyt ja nenänpielet.

  Tuo keltaisen sävyinen primer kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, jos sekin tosiaan peittää punoitusta. Itselläni on keltaisen sävyinen peiteaine tummille silmienalusille, eikä kyllä koskaan ole tullut mieleenkään että se voisi peittää myös punoitusta…
  Mielenkiinto heräsi todella :)

  1. Joo, kaikki tuollaiset vihertävät primerit sopii hyvin punoittavalle iholle! :-) Zuiista oon kuullut kyllä kehuja muiltakin, vaikkei se oma lempparini olekaan. Mä tarviin meikin alle jotain tosi mattaavaa, en yhtään mitään sellaista joka on liian kosteuttava tai ”kermainen” jotta meikki pysyisi koko päivän.

   Lily Lolon Blush Awayta mulla on ollut vuosia sitten, muistan että se oli hyvä, mutta tuo kirkkaampi vihreä Mint-korjausväri EDM:ltä toimii mun iholla vähän paremmin. :-) Se Blush Away on muistaakseni kellertävämmän vihreä?

   Peittää, mutta kevyemmin mitä mitkään vihreät tuotteet. Mineraalimeikin kanssa mahtava; peittoa ei tarvita niin paljoa kun mineraalipohja on itsessään jo sen verran peittävä. Joo, kellertävä taittaa sekä sinisyyttä että kirkasta punaista, mutta vihreä on ehdottomasti parhain punaisen häivyttämiseen. :-)

 2. Oi, mahtavaa! Onkin ollut ihan kamalaa laitella ”epämineraalisia” primereitä pitämään meikin mattana ja oon ihmetellyt miksei tällasia ole. Lolon Blush Away on mulla vakkarikäytössä, mutta en ole koskaan ajatellut sen tekevän muuta kuin poistavan punaisuutta. Sulla oli (oliko..? :O ) joskus postaus jostakin mineraalimeikkaussessiosta, jossa alimmaksi laitettiin silkkipuuteria kestoa tuomaan. Ootko käyttänyt sitä noin muuten, toimiiko? Osaatko arvioida pitääkö nää EDM-primerit kiiltoa sitä paremmin poissa? Mulla on kesällä tulossa juhlia, joissa meikin pitäisi kestää kevyesti yli 12h. Nyt jo pohdin, mitä ihmettä teen, että (mineerali)meikki kestää, eikä puolet illasta naama kiillä kuvissa. Vai pitääkö mennä välissä naamapesulle ja shamppanjapäissä tehdä varsin hehkeä meikki loppuillalle, joka myös kuulostaa kovin huonolta vaihtoehdolta.. :D

  1. Ooh jes, jeee! :–)

   Hmm joo, en oo varma oonko kirjoittanut tuosta kunnolla koskaan, mutta joskus meikkaaja laittoi mulle puuteria ennen mineraalimeikkipohjaa ja näin sai meikkipohjasta kestävämmän. :-) EDM:n primerit siis todellakin pitää kiiltoa paremmin poissa, huomaan eron ihan selvästi kun olen joinain aamuina unohtanut laittaa primerin alle. EDM:n primeri + mineraalimeikkipohja + silkkipuuteri/edm:n väritön viimeistelypuuteri ovat aika lyömätön trio pitkäkestoiseen meikkipohjaan. Ja alle tietty kosteusvoide, joka ei ala puskea läpi kesken päivän. :-)

 3. Ihanaa, että näistä primereista on tehty postausta! Olen jo jonkin aikaa miettinyt white primerin kokeilemista, mutta en ole vielä uskaltanut ostaa kun ei ole oikein löytynyt arvosteluja.

  Luuletko tuotteen toimivan kuivalla iholla? Minulla on siis sekaiho, jossa sekä rasvoittuvia että pintakuivia alueita.