Hunajainen mantelilatte

ruoka
14 kommenttia

* Yhteistyössä Paulig & Asennemedia

Löytyykö täältä tyyppejä, jotka keittävät kahvinsa mutteripannulla tai fiilistelevät latteja, cappucinoja ja muita espresso-pohjaisia kahvijuomia? Jos nyökyttelit, niin tämä postaus on sulle. Sain Pauligilta testiin espresso-kahveja, joita voi käyttää ihan kotioloissakin mutteripannua käyttäen – se on helppo ja edullinen ratkaisu espresso-pohjaisten kahvien tekoon. Koska mun mutteripannu ei kuumene induktioliedellä, nappasin kahvit ja edellisenä iltana valmistamani raakasuklaakiekot mukaani ja käppäilin siskon luokse keittelemään meille hunajaiset mantelilatet.

Emmalla ja mulla on tuollaiset suloiset Alessin mutteripannut, jotka olemme saaneet tuliaisiksi äidiltä ja isiltä. Harmittaa, ettei tuo pelaa yhteen induktiolieden kanssa, sillä hoksasin vasta nyt, miten helppoa laten tekeminen kotioloissa on. Vaikka juonkin nykyisin aamukahvini mustana, tekee kahviloissa mieli tilata hyvin tehty latte kasvimaidolla. Emma on juonut kahvinsa soijamaidolla jo paljon mua pidempään, joten oli hauska testata, miltä mantelimaitoon tehty hunajainen latte maistuisi.

Pauligin valikoimista löytyy kolme espressoa: Delicato (paahtoaste 3), Originale (paahtoaste 4) ja Fortissimo (paahtoaste 5). Käytin mantelilaten tekoon tuota tummapaahtoisinta Fortissimoa, sillä se sopii erityisen hyvin maidolla jatkettuihin juomiin. Pehmoisin Delicato sen sijaan sopii nautittavaksi sellaisenaan, jotta sen aromit tulevat hyvin esille. Meillä on aina juotu tummapaahtoisia kahveja kotona, joten Fortissimo tuntui luontevalta valinnalta. Kaikki Pauligin espressot ovat muuten UTZ-sertifioituja.


Hunajainen mantelilatte

1-2tl hunajaa 
2 shottia Paulig espressoa
2,5dl mantelimaitoa

Valuta hunajaa lasien pohjalle. Alkuperäisen ohjeen mukaisella 2 teelusikan määrällä latesta tulee tosi makeaa, joten testaa ensin 1 teelusikallinen ja lisää hunajaa tarpeen vaatiessa. Kaada hunajan päälle kaksi annosta espressoa (à 30ml) ja liedellä kuumennettu mantelimaito. Mantelimaito ei vaahtoudu paljoa, mutta kun sitä sekoittaa kuumentaessa vispilällä, saa koostumuksesta kevyesti vaahdotetun. Pehmeä mantelimaito sopii täydellisesti yhteen hunajan ja tummapaahtoisen espresson kanssa. Kaveriksi pieni pala raakasuklaata, mmh, voittamaton kombo.

Kolmihenkinen raatimme tykkäsi hunajaisesta mantelilatesta kovasti – hunaja ja kahvi, enpä olisi uskonut noiden sopivan yhteen! Mutta niin vain sopivat. Ja raakasuklaa, se sopii aina yhteen kahvin kanssa. Noista raakasuklaakiekoista tuli muuten ihan älyttömän herkulliset; en ole tajunnut, ettei raakasuklaan valmistaminen vie varttia kauempaa. Jos olisin tiennyt tuon aiemmin ja viitsinyt ottaa selvää valmistamisesta, olisi mun raakasuklaakiintiö jo ehkä täynnä…. Ei meinaan ole helpompaa herkkua kahvin kaveriksi, etenkään nyt pakkasilla, kun raakasuklaa kovettuu parvekkeella vartissa. Jaan ohjeen myöhemmin, nyt nautiskellaan lämmittävästä mantelilatesta. Suloista pakkaspäivää tyypit! x

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mantelimaidosta saa itseasiassa todella kovankin vaahdon, jos haluaa, mutta se vaatii kikkailua. Maitoa ei saa lämmittää liian kuumaaksi, koska muuten se ei vaahdotu ja ainakaan itse en ole saanut vaahtoa aikaan kuin sellaisella pienellä patterilla toimivalla maidonvaahdottimella, jossa riettää kierrosnopeutta. Mutta kun maito on optimaalisen lämmintä ja vaahdotin kunnossa, niin vaahtoa syntyy :D Tosin joskus kun on innostunut, niin saa sellaisen vaahdon, että se täytyy lusikalla syödä ensin tai jälkeen kahvin juonnin haha :D

  1. Ohooooh, jee, ammattilaisen vinkki, kiitos! :-D mä en oo selkeästi yrittänyt tarpeeksi plus multa puuttuu toi vaahdotin. Pitää ehkä joskus satsaa sellaiseen, haluisin tehdä matcha-lattea joskus myös!

 2. Millä ohjeella olet tehnyt noi raakasuklaat? Hyvän näköisiä ja tosiaan saisi helposti parvekkeellä ”kovetettua”! :)

 3. Oi, tää menee testiin! Mä juon normaalistikin kahvin mantelimaidolla ja teini join mustaa kahvia hunajalla, mutta eipä oo tullut mieleen yhdistää näitä! Nyt kokeilen :)

  1. Hitsit, hunaja + kahvi on mulle ihan uus kombo!! :-D mutta ainakin mantelimaidon kanssa sopi hyvin. :-)

 4. Mä ostin mun mutteripannulle sellasen ”adapterin”, jotta sitä voi käyttää iduktiollakin. Se on siis sellanen levy mikä tulee pannun ja hellanlevyn väliin. En muista mistä ostin, mutta pitäis saada ihan esim. Gigantti, Verkkokauppa jne.

  Sekä kahvi että suklaa näyttää herkulta! :)

  1. Oliks se ihan törkeen kallis? Mä googlailin aiemmin nopee noita mutta löysin vaan jotain 50€ maksavia :-( en keitä mutteripannulla niin usein että huvittais ostaa sitä adapteria ainakaan vielä. Mut onneks noita on ja ilmeisesti siis toimii hyvin? :-)

 5. Onpa kauniit raakasuklaakiekot! Mäkin oon itse asiassa aina miettinyt hunajan ja kahvin yhdistämistä, mutta en oo koskaan tainnut uskaltaa kokeilla :D

  1. Hihii, kiitos. <3 testaapa joskus, nam! en tiiä miten toimii ilman mantelikahvia, mutta näin nautittuna, mmmm.

  1. Joo, noita tulikin vastaan kun googlailin aihetta! :-) En viittis ostaa uutta kun edellinen on uutta vastaava, että ehkä ostan sen adapterin sitten joskus; tai katsotaan, mistäs sitä tietää asunko ikuisesti induktiolieden äärellä :D