Vähän liiankin helppoa

/// ruokaTags: ,

… nimittäin ruuan tilaaminen kotiin. Etenkin jos tulee kotiin töistä nälkäisenä, eikä jääkaapissa ole aineksia leipää kummempaan ja ystävä on tulossa hetken kuluttua suoraan treeneistä kylään.

Henriikka tuli luokseni kylään alkuviikosta; päästiin kippistämään mun uudelle kodille ja herkuttelemaan yhdessä. ”Mieti, meistä voi tulla tällaisia löhöilykavereita”, totesi ystäväni sohvalle köllähtäessään. Se on kyllä totta, samassa kotikaupungissa asuminen mahdollistaa nopeat treffit ja ekstempore-hengailut.

Sain aiemmin viestiä Foodoralta, sillä tuo fillarikuljetein ruokaa kotiin toimittava yritys on laajentamassa toimintaansa myös Tampereelle (huom huom, tamperelaiset!). Minä olin tuossa vaiheessa jo onnekseni löytänyt kodin Helsingistä, mutta halusin tietysti testata palvelua täältä käsin – ja nyt positiivisen kokemukseni jälkeen suositella sitä teille. Vitsit kun olisinkin tajunnut hyödyntää tätä nälkäkiukun vaaniessa muuttopäivinä, olisi varmaan tehnyt hyvää yhdelle jos toisellekin muuttoseurueen jäsenelle. Foodoran valikoima on nimittäin hippasen kiinnostavampi, mitä pizzerioiden, jotka olen yleensä mieltänyt ruokaa kotiinkuljettaviksi tahoiksi.

Me testattiin Kalevankadun Domo ja herkuteltiin susheilla. Mulle entuudestaan tuntematon, oli hyvää, joskaan ei Makan voittanutta. Mikähän muuten on Helsingin vastine Maka Sushille? Sushi bar+wine? Sen olen todennut erinomaiseksi, mutta kuulen mielelläni myös muut sushisuosikit.

Kotiinkuljetus maksoi 3,90€, mikä on mielestäni todella kohtuullinen hinta kotiinkuljetetulle ruualle. Ilmeisesti tilauksissa on minimirajana 10€, eli yksin tilatessa täytyy ehkä jossain tapauksessa kikkailla, että saa minimitilaussumman täyteen.

Foodora-palvelu löytyy Helsingin lisäksi Tampereelta ja Turusta. Oletteko te kokeilleet? Tämä ei takuulla jää viimeiseksi kerraksi mun kohdallani – täytyy toivoa, että siellä on useita fillarikuskeja, jotta en jää kenenkään mieleen jos tilailusta tulee tapa…. hahahh.

19 kommenttia

 1. Avatar Tepsu /// 20/02/2016 / 14:33:35

  Varmasti kätevä kyllä, mutta eettisesti vähän kyseenalaista. Pyöräilijöillä on naurettavat palkat ja työtunteja pitää kertyä varsinaisesta pyöräilystä eikä paikallaan olosta… :/

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 20/02/2016 / 15:03:40

   Millaiset palkat heillä on? Tai mihin pohjaat väitteesi? :-) Olen kuullut, että Woltilla on ollut palkkojen suhteen korjattavaa, mutta Foodoraasta en ole kuullut vastaavaa. Olen ymmärtänyt että harva lähetti tekee työtä kokopäiväisesti vaan esim. iltaduunina ja lisätienestinä. Luin myös aiemmin että tuntipalkka olisi n.10-15€, mutta en tiedä pitääkö se paikkansa. Tiedätkö sä tarkemmin siis?

   Vastaa
   • Avatar Tepsu /// 21/02/2016 / 14:50:33

    Kaveri haki töihin, mutta jätti välistä juuri näiden takia. :( Tosin se täytyy myöntää, etten tiedä mistä firmasta kyse.

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 21/02/2016 / 14:53:58

     Aa, okei! No sitten on voinut olla kyseessä juurikin Wolt, tai mistä sitä tietää. Toisaalta tuota Wolt-keskustelua seuranneena olen myös miettinyt, että mihinhän summaan kohtuullisena palkkana viitataan? :-) Usein kohut saattaa syntyä myös liioittelusta, joten en halua tuomita ellen tiedä faktoja. :-)

     Vastaa
  • Avatar Robert Torvelainen /// 23/02/2016 / 10:49:46

   Hei!

   Foodoralla läheteistä suurin osa on normaalissa työsuhteessa, jolloin palkka tulee tunnin mukaan, oli ajoja tai ei. Kaikilla läheteillä keskituntipalkka on yli 10€. Päivittäin kun lähettejä näkee, niin iloista porukkaa ovat ja viihtyvät duunissa hyvin. Moni myös harrastaa pyöräilyä; heille foodora on täydellinen työpaikka.

   Foodora on Suomessa luonut yli 200 työpaikkaa reilussa puolessa vuodessa. Tämä on mahdollista fiksun applikaation avulla, joka optimoi kuljetukset ja pitää homman sitä kautta tehokkaana.

   t. Robert

   Vastaa
 2. Avatar Reetta /// 20/02/2016 / 23:47:10

  Haha, samaistun tähän postaukseen ihan kympillä! Itsekin juuri Tampereelta Helsinkiin muuttaneena. Ehdin testaamaan Woltin vielä treellä muuton keskellä muutamankin kerran ja valehtelematta joka kerta jännitin, että kauheaa jos siellä onkin se sama kuski kuin edellisellä kerralla! Vaikka mitäs väliä loppupeleissä, mutta näin se vaan meni :D Empä ole vielä löytänyt Makan tai Umamin voittanutta minäkään.. Täytyy kylä testata tuo sushi+wine joku kerta.

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 21/02/2016 / 11:33:12

   Hahah, paras! :–D Sushibar + wine on kyllä tosi jees, mutta mulla on oikeasti jo ikävä Makaa ja Umamia, höh! Ne on kyllä ihan hiton kovat, tarvii löytää vastaava täältä hki myös.

   Vastaa
 3. Avatar Hanna /// 21/02/2016 / 12:14:43

  Tykkään kovasti myös Sushibar+winestä, mutta oma suosikkini on Kapteeninkadun Sushi’n’Roll. Niillä on tietääkseni kotiinkuljetustakin, mutta vain punavuori/kaartinkaupunki/kamppi alueella. Kannattaa kokeilla ! :-)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 21/02/2016 / 12:27:19

   UUUU, kiitos vinkistä Hanna! Tää täytyy testata mmmmh!!

   Vastaa
 4. Avatar Laura /// 21/02/2016 / 17:49:52

  Sushi’n’Roll’sta minäkin oon pitänyt, Foodoran kautta otan yleensä Fukusta, se menee ihan mainiosti varsinkin paikanpäällä jos buffahenkistä sushia kaipaa. Siellä on ollu mun mielestä esim. varsin suosittua Konnichiwaa parempi vegesushivalikoimakin!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 21/02/2016 / 22:17:12

   Ooh, kiitos vinkeistä Laura! :–) Sushi’n’roll tarvinnee siis todellakin testata. Ja hyvä tietää tuo Fuku myös, vertauskin oli jees koska Konnichiwassa oon käynyt itekin pari kertaa :-)

   Vastaa
 5. Avatar ulpu /// 21/02/2016 / 19:52:34

  Umeshu pohjosella hesperiankadulla. Best of the best!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 21/02/2016 / 22:23:17

   Uu, kiitos tiedosta!! :–) Aiaii, sushitestailua tiedossa!

   Vastaa
   • Avatar rae /// 21/02/2016 / 22:45:50

    Umeshua suosittelen myös, jos muukin japanilainen ruoka kuin sushi kiinnostaa! Käytiin siellä perheen kanssa juuri tammikuussa ja erityisesti alkupalaksi tilatut edamame-pavut oli todellä hyviä

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 21/02/2016 / 23:11:19

     UUU, ihanaa! Edamame-pavut on herkkua. Kiitos suosituksesta, ihanaa kun täällä on nyt kaksi paikkaa saanut kehuja kahdelta eri tyypiltä, jee :D

     Vastaa
 6. Avatar Eveliina.K /// 22/02/2016 / 22:06:21

  Helsingin parasta sushia saa ehdottomasti Töölössä sijaitsevasta Tokyo 55;sta. Hyvänä kakkosena suosittelen myös Umeshua. :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 22/02/2016 / 22:16:25

   UUU jes, ihanaa kun Umeshu on saanut jo noin monta kehua + että sitten siitä tykkäävät kehuu muutakin. KIIITOS! <3 __ <3 tiesin että teihin voi luottaa!

   Vastaa
 7. Avatar Laura /// 05/03/2016 / 22:25:43

  Mun huomion kiinnitti sun paita! Mistä se on? Myy se mulle! :D

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 06/03/2016 / 11:55:06

   Se ei ole mun – Henriikkahan se siinä kuvassa :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.