Luonnollinen kuivashampoo

kauneus, luonnonkosmetiikka
11 kommenttia

Jatketaan hiusteemalla!

Luonnonkosmetiikkavalikoima on nykyisin ihan älyttömän monipuolinen ja kattava – ja uusia innovaatioita ja tuotteita senkun pukkaa. Uusimpana mulla on testissä luonnollinen kuivashampoo Rahualta* – se on 100% luonnollinen ja toimii ilman aerosolia.

Kuivashampoo on pakattu muoviseen puteliin, joka on sen verran pehmeä, että sen keskiosaa painamalla saa pumpattua kuivashampoota hiuksiin. Kannattaa olla hellä; kerralla tulee helposti melko tupsahdus kuivashampoota! Kun tuotteen erilaisuuteen tottuu, on sitä helppo annostella ja käyttää.

Raaka-aineita on viisi; savi, luomu-tapiokatärkkelys, antiseptinen tähtianis, vanilja ja sitruunahappo. Savi ja tapiokatärkkelys imevät hiuksista rasvaa ja tekevät hiuksista helpommin muotoiltavat.

Tämä ei omassa käytössäni ihan täysin korvaa tavallista aerosoli-kuivashampoota, jonka avulla saan pidennettyä hiusten pesuväliä, sillä tuotetta ei saa levittymään hiuksiin aivan yhtä hienojakoisesti ja kokonaisvaltaisesti. Mutta muotoilutuotteena tämä on mahtava! Tosi pienellä määrällä saa karkeutta ja tekstuuria hiuksiin. En siis käytä tätä hiusten ollessa lähmäisimmillään, mutta tuote on täydellinen freesaamaan ”tokan päivän kampausta” ja kohottamaan litistyneitä hiuksia.

Tuotekuvauksessa sanotaan, että tuote sopii kaiken värisille hiuksille, mutta en uskalla puhua ihan tummimpien hiusten puolesta. Omalle luonnolliselle tummanvaalealle tyvelle tämä sopii tosi hyvin, ei jätä hiuksia harmaaksi. Hintaa putelilla on 39,90€ Biodellyllä*, joka tuntuu aluksi tosi korkealta hinnalta kuivashampoosta, mutta kuukauden testin perusteella tämä on tosi riittoisaa, tosi pienellä määrällä pärjää mainiosti. Olen kuullut kehuja myös Tabitha James Kraan luonnollisesta kuivashampoosta, joka on saman hintainen kuin Rahuan kuivashampoo. Tekisi mieli testata joskus myös Yarokin kuivashampoo, se on huomattavasti näitä kahta edullisempi, 19,00€.

Oletteko te testailleet luonnollisia kuivashampoita? Onko löytynyt joku aivan ässä? Mä vähän pelkään, että aerosolittomat kuivashampoot eivät koskaan yllä samalle tasolle, kuin mihin olen Batisten kanssa tottunut… kun käytän kuivashampoota, kaipaan, että hiukset ovat sen jälkeen aivan puhtaan tuntuiset. Tähän lopputulokseen pääsen Batisten kuivashampoilla, joita olen käyttänyt vuosia. Rahuan tuote on hyvä, mutta erilainen. Täydellinen lyhyille reissuille, sillä menee pieneen tilaan ja sopii lentokonematkustukseenkin, muttei täysin korvaa hiustenpesua, kuten tavallinen kuivashampoo. Muotoilutuotteena ässä, kuten jo sanoinkin – Batisten kuivashampoo kun taas ei anna tekstuuria ollenkaan.

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mua huvitti kun kävin katsastamassa H&M:n uuden luonnonkosmetiikkavalikoiman, sieltäkin löytyi kuivashampoo pikkuisessa putelissa ja kiinnostuin. Tuoteselosteesta selvisi että se sisältää luomu-perunajauhoa ja eteeristä öljyä. Ja maksaa melkein kympin. Tosi pikkuruinen paketti. Niin että kannattaiskohan sitten käydä vaan marketista suoraan ostamassa sitä perunajauhoa. :D Naurettavaa että tollainen tuote naamioidaan jotenkin erikoiseksi ja kalliiksi kun se ei sisällä juuri muuta kuin hitto perunajauhoja?! :D

  1. Hahaha, aika hyvä!! Ois todella helppo tehdä itse samanlaista :-) pitäis kyllä kokeilla tota perunajauhoa joskus, onhan siitä välillä aina puhetta jossain. Mut jep, ovelaa kyllä ;-) perunajauho nättiin purkkiin ja hintaan nolla perään!

   1. Mä käytän luomukaupasta ostettua arrowjuurijauhoa. Tupsuttelen puuterisiveltimellä jakaukseen ja avot. Toimii! Ja eteerisiä öljyjä voi toki lisätä, jos tuoksua kaipaa.

 2. Voi huippua, pitää kokeilla! Luovuin haikeana normikuivashampoista kun ne kutittaa mun päätä ihan hirveästi, toivottavasti tää toimisi paremmin. ´^`

  1. Oooh joo, hei suosittelen siinä tapauksessa kyllä! Mulla tämä ei ole kutittanut :-) Batiste kutittaa välillä, nyt ei ole hetkeen, mutta talvella ainakin kutitti.

 3. Mulla on Tabithan kuivashampoo ja vähän samanlaiset fiilikset kuin sullakin. Luulen, että jos luonnonkosmetiikan kuivikset saataisiin aerosolimuotoon, niin teho voisi yltää Batisten rinnalle..? Mutta sellaiseen kevyeen freesaamiseen ja muotoiluvuuden tuomiseen tuo Tabitha on hyvä, silloin kun haluan tyveen puhtaan tunteen ja kunnolla volyymia/tekstuuria, käännyn Batisten puoleen :D Mutta täytyy kyllä vielä kokeilla ihan tavan perunajauho-kikkakin, vaikkakin tuollaisissa jauhemaisissa kyllä itse käyttöliittymä ei ole se nopein..:D

  1. Ooh, olen sun kanssa ihan samoilla linjoilla. Luulen että kyse on nimenomaan aerosolittomuudesta, tuotetta ei vaan saa levitettyä yhtä ohuelti ja hienojakoisesti ilman sitä.

   Joo, ei todella ole!! Mutta tekee mieli silti testata tuo :D

 4. Itellä on ollut Lushin kuivashampoo (joka ei 100% luonnollinen) nyt noin vuoden käytössä ja 1 cm on pullosta kulunut. Todella riittoisaa siis, mutta ei mitään huippuainetta. Rasvaisuuden saa pois ja hiukset tulevat tuuheammiksi, mutta tuuheus katoaa tovin päästä. Tummanruskeissa hiuksissani myös tuo harmaaksi jääminen on ongelma, saa kyllä tehdä jonkin aikaa töitä, ettei koko pää jää ihan jauhoiseksi. Kuitenkaan ei ole tullut muuta hommattua, pärjäilty on kuitenkin tälläkin ja hintakaan ei ole paha 15,60 115g…

  Täytyykin laittaa nuo Rahuan, Tabithan ja Yarokin tuotteet korvan taakse :) Kiitos siis jälleen hyvistä vinkeistä!

 5. Hei testaa ihmeessä sitä perunajauhoa :D mä vasta nyt testasin vaikka on pitkään jo tienny että sitä voi käyttää ja yllätyin positiivisesti! Ainakin hinta-laatu -suhde kohillaan. Tummiin hiuksiin tiesti hankalampi mutta tällee blondina ihan toimiva :) innovoin sille jopa purkin: otin tyhjän lasisen maustepurkin ja täytin sen perunajauholla. Siitä vaan sit ripottelemaan. Super kätsä :D