Luonnonkosmetiikkaa H&M:stä

kauneus, luonnonkosmetiikka
15 kommenttia

Oletteko huomanneet, että H&M myy Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa? Olin etsimässä itselleni uutta meikkipussukkaa ja törmäsin näihin uutuuksiin Forumin H&M:ssä. Musta on ihan mahtavaa, että isommat brändit alkavat hekin valmistaa luonnonkosmetiikkaa, se kertoo paljon kysynnästä ja siitä, että luonnonkosmetiikka on vahvasti tulevaisuuden suunta kosmetiikka-alalla. Ihmiset kaipaavat luonnollisia vaihtoehtoja ja on hyvä, että niitä löytää edullisesti tavallisista myyntipaikoista.

Ostin testiin Sweet Lemon -käsisaippuan, joka on pakattu nättiin tummaan pulloon ja toimii moitteetta. Tuoksu on raikas ja luonnollinen, hintaa oli 6,99€. Luonnonkosmetiikkatuotteiden valikoimasta löytyy mm. huulivoiteita, käsivoiteita, kuivashampoo, suihkugeeli, shampoo, hoitoaine, kasvonaamioita, öljyjä ja vartalovoiteita. Erittäin kiinnostavaa! Olen tottunut panostamaan kasvojenhoitotuotteissa laadukkaampiin raaka-aineisiin, joten en usko että tulen ostamaan kasvojenhoitotuotteitani H&M:ltä, mutta suihkugeelit, shampoot ja käsivoiteet ansaitsevat päästä testiin.

Minulle luonnonkosmetiikan ostaminen on myös pienten yrittäjien tukemista, eikä H&M:llä shoppailu ole sitä. On kuitenkin tärkeää, että H&M:n luonnonkosmetiikkavalikoima saa ansaitsemansa huomion, sillä sillä jos millä on väliä, mitä isoissa ketjuissa myydään. Jos valikoima alkaisi muuttua luonnonkosmetiikkapainotteiseksi, olisi muutos maailmanlaajuisesti huikea. Oletteko te ehtineet tutustua H&M:n Ecocert-sertifioituihin tuotteisiin? Jakakaa ihmeessä omat kokemuksenne!

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Huh on sitten tullut viime kerran jälkeen myyntiin! Musta on kans superia, että H&Mn kosmetiikkalinja taitaa olla cruelty-free.

  1. Joo ja voi olla ettei näitä löydy kaikista myymälöistä – netistä löytyy!

 2. Onpa kyllä kiva uutinen! Tuli vaan sellainen olo, että voiko tämä olla totta :D Mutta jos kerta tuon sertifikaatinkin ovat saaneet, niin pakko kai uskoa ja ehkä käydä katsomassa tarkemmin noita tuotteita :)

  1. Mietin samaa aluksi itsekin! En ole päässyt katsomaan esim. Öljyjen incejä, kun niitä ei ole verkkokaupassa, mutta tämä käsisaippua ainakin oli jees ja sertifikaatti tosiaan varmistaa perusjutut :-)

 3. Mä huomasin myös, että H&M:lle on tullut luonnonkosmetiikkaa! Harmittaa vaan, ettei Tampereen keskustan myymälöissä ainakaan vielä ole noita. Mä en tykkää tilata netistä, sillä tykkään aina etukäteen tuoksutella tuotteita :) Eli pitääpä poiketa Forumissa kun parin viikon päästä tuun Helsinkiin!

  1. Jooo, kool! Aa, Tampereella ei oo näkynyt? No Forumin H&M:ään sitten nuuhkimaan! :-)

 4. mun mielestä on jotenkin tekopyhää, että hehkutat niin paljon luonnonkosmetiikkaa, muttet kiinnitä lainkaan huomiota eläintestaukseen. :-(

  1. Uuugh, paksua tekstiä! Musta on hirvittävän kurjaa ja tekopyhää tuomita muita ihmisiä ja nostaa itseään jalustalle, sillä kukaan meistä ei kuluttajana ole täydellinen.

   Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää eläinkokein testattuja raaka-aineita eikä tuotteita saa testata eläimillä. EU:ssa eläinkokeet sekä ainesosien että lopputuotteiden kohdalla on kielletty. Jo se, että käyttää luonnonkosmetiikkaa, takaa todella pitkälle sen, ettei tuotteita ole testattu eläimillä. Ecocert-sertifikaatti, jolla nämäkin tuotteet on sertifioitu, kieltää eläinkokeet.

   Nostan usein esille vegaaniset tuotteet erikseen, jos olen sellaisia testannut, sillä tiedän, että moni vegaani lukee blogiani, vaikken itse vegaani olekaan. Arvotan silti vegaanisen tuotteen tavallista ylemmäs, jos sellainen on saatavilla fiksulla hinta-laatu-suhteella. Sama homma erikseen eläinkokeettomana mainostetun kosmetiikan suhteen, esim. 90% mun käyttämistäni meikeistä tulee Everyday Mineralsilta jota olen hehkuttanut täällä useasti; se on luonnonkosmetiikkaa ja kuuluu Animalian & Leaping Bunnyn listalle. En ole kuitenkaan kokenut tarpeelliseksi alleviivata asiaa joka kerta, sillä minulle itselleni tärkeintä on valita kosmetiikka mahdollisimman luonnonmukaisesti; sekä ympäristöä, eläimiä että ihmistä ajatellen. Leaping Bunny -logon käyttö paketissa maksaa, kuten muutkin sertifikaatit, joten jokainen yritys ei välttämättä halua ostaa sitä erikseen, kun luonnonkosmetiikan sertifikaatitkin lupaavat saman.

   Leaping Bunny -merkin käyttäminenkin on ongelmallinen juttu; ensinnäkään kaikki listalla olevat tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa saati vegaanisia; tämä taas tarkoittaa, että raaka-aineissa on eläinperäisiä raaka-aineita. Jos tuote on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, on eläinperäisten raaka-aineiden käyttö sallittua vain, jos raaka-aineen käyttö ei vahingoita eläintä, esim. hunaja. Samaa ei voida taata, jos kyseessä on synteettinen tuote jossa on eläinperäisiä raaka-aineita. Joten vaikka eläinkokeita ei tehdä, mikään ei takaa, että eläinperäiset raaka-aineet olisi saatu eläintä vahingoittamatta.

   Tämä on sellainen viidakko, että en kovin helposti lähtisi syyllistämään muita. Sen hoksaa, kun ottaa selvää asioista ja tajuaa, ettei tämä olekaan niin yksiselitteistä. :-(

  2. Ja btw mikään H&M:n Beauty -sarjan tuotteista ei ole eläintestattu. Myös siveltimet yms. ovat kaikki synteettistä karvaa.

 5. En ole kokeillut, tulee käytyä sen verran harvoin H&M:llä. Olen ihan samaa mieltä kanssasi, että H&M ei olisi ensimmäinen kohteeni ostaa luonnonkosmetiikkaa, mutta se on tosi hieno asia, että luonnonkosmetiikalla on kysyntää ja myös isot ketjut vastaavat siihen. Vaikken itse olisikaan Henkkamaukan vakioasiakas, ei silti ole yhdentekevää mitä siellä myydään. Niin isossa konsernissa se on erittäin tärkeää! Joten hyvään suuntaan ollaan menossa. :)

  1. Juuri noin minäkin ajattelen! Ei todella ole yhdentekevää, mitä maailman isompiin lukeutuvassa ketjussa myydään. Luonnonkosmetiikka ja Conscious-mallistot (jotka ovat nykyisin aika laajoja, ei pelkästään kertaluontoisia vaan ihan perusvalikoimissakin) ovat hyviä askelia, vaikka parantamista tietysti riittää. :-)