Basbasissa

& juoma, ravintolat Helsinki, ruoka
5 kommenttia

Pääsin viime viikolla pitkän odotuksen jälkeen kaikkien hehkuttamaan Basbasiin illalliselle. Ihana Ulla vei mut ja Henriikan juhlimaan meidän synttäreitä; Henriikan joulukuisia ja mun tammikuisia. Ihanat kolmen naisen illanistujaiset tulivat niiiin hyvään saumaan. Kiireinen alkuviikko katkesi kuin itsestään, kun sai nautiskella hyvästä ruuasta ja seurasta kiireettä.

Olin kuullut Basbasista todella vain kehuja ja tiesin, että pöytävarauksen saaminen on haastavaa. Ulla varasi meidän pöydän kuukauden aiemmin ja silti tilaa oli vain aikaisimpaan klo 16.30 kattaukseen. Mutta miten hyvä se olikaan, silloin riitti kivasti valoa annosten kuvaamiseen ja päivä tuntui pitkältä, kun illallisen jälkeen ei ollutkaan kiire nukkumaan.

Menu oli hauska; 2+2 annosta, joka tarkoittaa, että kukin valitsee kaksi annosta alkupaloista ja kaksi pääruuista; toinen pääruoka on pienempi väliruoka, päivän pastaa tai risottoa ennen varsinaista pääruokaa. Alkuun otimme jokainen burrataa, mozzarellan ja kerman taivaallista yhdistelmää mintulla ja basilikalla. Annos tuli pöytään kaikkien jaettavaksi ja jokaiselle tuli toinen valitsemansa alkupala omalla lautasellaan. Basbasin leipä ansaitsee myös maininnan, se oli herkullista ja kuori täydellisen rapsakkaa.

Minä valkkasin lohicarpacciota burratan kaveriksi, täydellinen kombo.

Väliruoaksi valkkasimme kaikki päivän risoton ja huh hhhuh, viimeistään tässä vaiheessa allekirjoitin kaikki Basbasista kuulemani kehut. Mustapippuri-pecorino-risotto oli taivaallisen hyvää! Teki mieli nuolla lautanen puhtaaksi, niin hyvää tuo risotto oli. En yleensä edes ole risoton suurin ystävä, mutta tämä annos oli taivaallisen hyvä. Suosittelen lämmöllä, jos sattuu olemaan listalla – tosin olen varma, että  otan ensi kerrallakin risoton, oli päivän risotto maultaan mikä tahansa.

Pääruoaksi paistettua kuhaa, hyvin laitettu annos, mutta jäi risotolle kakkoseksi. Voisikohan tuon risoton tilata tuplakokoisena annoksena….?

Ihanan makuelämyksen viimeisteli jälkiruoka, jonka herkuttelimme kolmisin. En muista enää mitä kaikkea tässä oli, mutta raikas ja sopivan kokoinen jälkiruoka kolmellekin jaettuna. En ole makean ylin ystävä ja usein tilaan mieluummin lasillisen kuohuvaa jälkiruoaksi kuin herkuttelen jälkkärillä, joten tämmöinen jälkiruoan jakaminen sopi minulle paremmin kuin hyvin.

Basbasin palvelu oli ystävällistä ja lämmintä, miljöö mielettömän kaunis ja sopivan rosoinen. Haluan tänne pian uudelleen. Oletteko te käyneet testaamassa Basbasin?

Lisää luettavaa

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. BasBas on ihana! ja ne risotot <3 en ole Suomessa parempaan syönyt! meillä oli tammikuun alussa sitruunarisottoa :)

    1. No eikö olekin! <3 En mäkään, en oikeastaan missään muuallakaan ikinä. Huh miten herkullista.

  2. Ah, Basbas on jo pitkään ollut must go-paikkojen listalla. Täytyykin yrittää saada nyt pöytävaraus aikaiseksi :) Minkälainen hintataso tuolla on?

    1. Jooo, suosittelen lämmöllä!! Tuo 2+2 menu oli 45€, eli ihan perus ja oikein kohtuullinen tosi herkullisesta neljän annoksen menusta, mmh! Menua ei ole pakko ottaa, annokset on hinnoiteltu erikseenkin mutta en muista miten ne meni, menu tuli tuolla määrällä tietty edullisemmaksi.