GRESSA – seerumin ja meikkivoiteen yhdistelmä

kauneus, luonnonkosmetiikka
2 kommenttia

Veikkaanpa, että aika moni luonnonkosmetiikka-skeneä seuraava tietää mistä aion teille nyt kirjoittaa ensifiilikseni. Jep, Gressan kehutusta Seerumimeikkivoiteesta! Olihan se laitettava tilaukseen samantien, kun Naturellelta tuli viestiä, että seerumimeikkivoide löytyy heidän valikoimistaan. Katja Kokko on hehkuttanut tuotetta niin paljon, että oli yksinkertaisesti pakko päästä testaamaan tätä.

Gressan Minimalist Corrective Serum Foundation on meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä; koostumus on silkinohut ja helposti levittyvä. Ohut koostumus sulautuu kauniisti iholle piin (eli silican, jota löytyy myös kehumastani Everyday Mineralsin meikinpohjustustuotteesta) ansiosta ja peittää luonnollisesti. Koostumuksessa on myös parsakaaliöljyä, joka on tunnettu runsaasta A-vitamiinipitoisuudestaan. A-vitamiinia käytetään monella tavalla esimerkiksi aknen hoidossa.

Omat kokemukseni luonnonkosmetiikan nestemäisistä meikkivoiteista eivät ole olleet kovin hyviä ennen tätä; olen testannut muutamia ja käyttänyt pari putelia loppuunkin asti, mutta suurin osa meikkivoiteista ei ole joko peittänyt tarpeeksi tai levittynyt kauniisti. Moni on jäänyt ihon kuiviin kohtiin epäimartelevan ja sotkuisen näköisesti ja joiltain brändeiltä ei ole edes löytynyt oikeaa sävyä vaalealle iholleni. Yhden hyvän meikkivoiteen löysin pari vuotta sitten testatessani yhtä halpisluonnonkosmetiikkasarjaa jota kukaan ei toistaiseksi tuo Suomeen… Kaikkia kehuttujakaan en ole testannut; monien kehuma RMS Beauty vaikuttaa rasvoittuvalle iholleni huonolta valinnalta, sillä olen kuullut siitä niin paljon kehuja nimenomaan kuivaihoisilta ja koostumus tuntui kädellä tosi kosteuttavalta. Lisäksi tosi monien meikkivoiteiden vaaleat sävyt taittaa kylmään, joka ei sovi ihonsävylleni lainkaan.

Gressalta löytyi onneksi täydellisen vaalea keltaiseen taittava sävy Warm Porcelain 1. Valkkasin sävyn Naturellen kosmetologin avustuksella (hänelle voi lähettää kuvan nassustaan ja tiedot itselle aiemmin sopineista meikkivoidesävyistä sävyvalinnan tekemistä varten), joten jos Everyday Mineralsin Light 2N tai Zuiin meikkivoide sävyssä Olive Light ovat olleet sopivia, voisi Warm Porcelain olla sunkin valinta. Sävyjä on yhteensä kahdeksan, joten uskoisin sopivan sävyn löytämisen olevan helppoa.

Purkki on pienehkö ja maksaa ilman postikuluja 58€ – helposti suurin summa, jonka olen koskaan maksanut meikkivoiteesta. Meikkivoide – tai pikemminkin mineraalimeikkipohja – on kuitenkin meikkini tärkein osa, joten olen valmis panostamaan meikkipohjaan. Kun vielä käytin synteettistä kosmetiikkaa, hujahti Lancomen ja Helena Rubinsteinin meikkivoiteisiin viitisenkymppiä parin kuukauden välein, joten en pidä panostusta mahdottomana, vaikka se Everyday Mineralsin alle kahdenkympin meikkipohjiin verrattuna tuntuukin isolta summalta.

Mutta hinnasta viis; jo parilla pisaralla saa kauniin, kuultavan meikkipohjan. Seerumimeikkivoide levittyy älyttömän kauniisti enkä ole joutunut pelkäämään rajoja. Levitän seerumin sormin, sillä en omista meikkivoidesivellintä. n. 5 pisaralla saan kauniin ja tarpeeksi peittävän meikkipohjan. Päälle lisään ohuen kerroksen Everyday Mineralsin meikkipohjaa kiinnittämään meikkiä ja peittämään eniten peittoa kaipaavia kohtia, T-aluetta siis. Jos iho on tosi hyvässä kunnossa, riittää pari pisaraa aivan helposti tasoittamaan kasvojen ihoa. Ehdottomasti paras nestemäinen meikkivoide luonnonkosmetiikan valikoimista!

Öljypohjainen seerumimeikkivoide tuntuu rasvoittuvuuteen taipuvalla ihollani aavistuksen liian kosteuttavalta, etenkin kun olen tottunut mineraalimeikkien mattaiseen lopputulokseen. Mutta siitä huolimatta tällä neljän päivän kokemuksella tuntuu, että tästä saa vakkarin mineraalimeikkien kaveriksi meikkipussiin. En oikeastaan tiedä miksi olen tästä niin innoissani; mulla on täydellinen meikkipohjarutiini mineraalimeikkien kanssa, enkä etsinyt uutta meikkipohjatuotetta… kai tämän yleinen hehkutus vaan tarttui muhun?! Virkistävää saada omaan arkimeikkiin vaihtelua ja ripaus luksuksen tuntua.

Mun iho on nyt hyvässä kunnossa, joten en tiedä onko tämä tarpeeksi peittävä niinä päivinä, kun peittämistä on enemmän. Luultavasti silloin kannattaa turvautua mineraalimeikkipohjaan koko meikkipohjan tekemisessä ja ehkä myös niissä tilanteissa, kun haluan meikin kestävän tosi hyvänä koko päivän. Jatkan testailua ja raportointia! Onko joku teistä hurahtanut ja tilannut seerumimeikkivoiteen testiin?

Kuvissa taustalla Satu Ahtiaisen Sinä kömpelö mies -zine. 

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mä tilasin aikanaan tämän Jenkeistä kun olin lukenut siitä niin valtavasti hehkutusta. Mun iholle se ei valitettavasti ollut nappivalinta. Mielestäni peittokyky oli melko heikko, eikä kerrostaminen onnistunut koska se teki ihosta rasvaisen/ öljyisen näköisen.

    1. Oi eiii! :/ tilasitko säkin vaaleimman sävyn? Oon lukenut että se ei peittäisi niin hyvin kuin muut. Ei tää munkaan iholla peitä täydellisesti, mutta antaa niin kauniin lopputuloksen että kun vähän lisää päälle mineraalimeikkivoidetta, niin lopputulos on tosi kaunis ja kuulas.