Itsetehty pesto Rawmixillä

ruoka
3 kommenttia

En osta moniakaan tuotteita valmiina tai puolivalmiina, sillä minusta on kiva tehdä ruoka alusta loppuun asti itse silloin kun kokkailen. Kaikki turhat lisä- ja säilöntäaineet ällöttää, mutta yhden jutun olen ostanut vuosia valmiina: peston!

Olen testannut lähestulkoon kaikki pestovaihtoehdot mitä kaupoista löytyy valmiina, suosikkini ovat Urtekramin pesto sekä Barillan pesto, joita kumpiakin löytyy helposti kauppojen hyllyiltä. Ne ovat hyviä, mutta eivät missään nimessä voita itsetehtyä pestoa – ai että miten herkullista on tuoreesta basilikasta, sitruunasta, paahdetuista pinjansiemenistä ja pecorinosta surautettu pesto!?

En ollut tehnyt pestoa itse aiemmin siitä yksinkertaisesta syystä, ettei mun vanhalla blenderillä surrautella mitään tahnoja. Rawmixillä sen sijaan surrautellaan, ai että! Koska pesto syntyy niin helposti itse, kun vain on oikeanlainen laite, ajattelin jakaa teillekin summittaisen ohjeen.

Pesto (pieni kupillinen):

1 iso ruukku basilikaa
1-2 valkosipulin kynttä
hyvää luomuoliiviöljyä
n. 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä (kannattaa valita luomua, esim. Foodinilta)
n. 0,5 dl raastettua pecorinoa (tai parmesania, mutta pecorino on maukkaampaa)
pikkuisen luomusitruunasta puristettua mehua
mustapippuria

Paahda pinjansiemenet ensin kuivalla pannulla; kääntele koko ajan, palavat herkästi. Kippaa hetkeksi lautaselle jäähtymään. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Kaada kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja surrauttele tahnaksi. Maistele; lisää pippuria ja sitruunamehua oman maun mukaan ja lisää oliiviöljyä kunnes koostumus on halutunlainen. Suosin pinjansiemenissä luomua, sillä ne tulevat poikkeuksetta Kiinasta, enkä halua tietää millaisia tavallisia torjunta-aineita ja muita myrkkyjä siellä käytetään viljelyssä…

Ajattelin testata hummuksen teon pian, vaikkakin olen vähän koukussa Sevanin aurinkokuivattutomaattihummukseen… siinä näköjään toinen tuote, jonka ostan valmiina. :-D Mulla on aina kaapissa näkkäreitä ja erilaiset levitteet + avokado + tuoreet yrtit näkkärin kanssa ovat mainio välipala.


Kirjoitin Rawmixistä aiemmin täällä ja vitsit olen ollut tyytyväinen. Sain maahantuojalta alekoodin ”ida365” jolla saa -10% alennusta Rawmixistä täällä. Tämän parin kuukauden kokeilun perusteella en voi kuin suositella kaikille tehokkaasta blenderistä haaveileville! Rawmixillä murskaantuu niin pähkinät kuin kypsentämättömät vihannekset ja smoothiet ja tahnat valmistuvat nopeasti ja jälki on todella sileää  minuutin parin pyörityksellä. Siinä missä aiemmin omistamani blenderi ei saanut sileää smoothieta aikaiseksi edes pitkällä minuuttien pyörityksellä, tekee Rawmix sileää jälkeä jossain minuutissa. Myös pähkinöistä ja siemenistä! Rawmixillä on 12kk takuu ja 21 päivän tyytyväisyystakuu. Tuote saatu blogin kautta.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Aaah rakastan pestoa, mutta tosi harvoin vaan tulee ite tehtyä, vaikka se onki super helppoa :D Mun lemppari on Rainbown ja ollu aina…..:D

    1. Hahaa joo, äläpä! Mä en muista miks rainbow ei oo päässy mun lemppariks, hmm. Olikohan se aika sitruunaista?