Äidille

/// lifestyleTags: ,

Äiti on aina ollut mulle tärkeä roolimalli. Äiti on kannustanut olemaan utelias ja näyttänyt esimerkillään, että sinnikkyys kannattaa. Olen perinyt äidiltä estetiikantajuni, innostuksen ruuanlaittoon, kiinnostuksen valokuvaamiseen ja lukemiseen. Veikkaan, että asioiden säilyttäminen ”no kun tätä voi joskus vielä tarvita” -perustein on sekin periytynyt äidiltä, ainakin niin päättelen isän huokauksista, kun kuskaan kotikotiin kasan vanhoja lehtiä, joista äiti on innoissaan ja isä vähän vähemmän…

Soitan äidille ensimmäisenä kaikki isoimmat uutiset ja tiedän, että voin aina soittaa, oli mielessä mitä tahansa. Kun olen epävarma jostain asiasta, soitan usein äidille ja puhun ajatukseni selkeämmiksi – tuntuu helpommalta muodostaa mielipide tai tehdä päätös, kun asiasta on saanut puhua jollekin, joka tuntee sut täysin – oli hän sitten samaa mieltä johtopäätöksestäni tai ei.

Nuorempana näytin enemmän isältä, mutta nykyisin olen enemmän äidin vaalea versio. Musta on ihan superhauskaa, että äiti osti hetki sitten saman paidan COS:lta kuin mulla ja että meillä on joitain niin samanhenkisiä vaatteita, että voitaisiin ehkä pukeutua tekstiilikaksosiksi jos haluttais. Kauniista asioista innostuminen on varmasti imeytynyt muhun äidinmaidon mukana. Innostuneisuus ja asioihin tarttuminen ovat nekin äidiltä perittyjä ominaisuuksia.

Minusta on ihanaa, että meillä on äidin kanssa niin läheiset välit. Äiti on käynyt luonani yökylässä jo parikin kertaa, ollaan reissattu kahdestaan ja on aina yhtä ihanaa mennä yhdessä kiertelemään museoita tai kivoja putiikkeja. Äiti-tytär-illat on mulle ihan supertärkeitä, vaikka pääasiassa vietetäänkin aikaa porukalla koko perheen kesken silloin kun nähdään.

Toivon, että olen joskus yhtä lämmin, kärsivällinen ja rakastava äiti omille lapsilleni, mitä minun äitini on minulle. Harmittaa, etten ole siellä tänään sun kanssa, mutta pian nähdään.

 Ihanaa äitienpäivää, maailman paras äiti. Oot niin rakas. ♥ 

4 kommenttia

 1. Avatar NinniM /// 08/05/2016 / 23:20:07

  Juuh, nyt on syvällinen ja suoraan aiheeseen kommentti, mutta äitisi on hurjan kaunis – kuten olet itsekin :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 09/05/2016 / 19:54:33

   No voi itku, ihanasti sanottu! <3 Kiitä kummankin puolesta :'--) minustakin äiti on hurjan kaunis.

   Vastaa
 2. Avatar Dorit /// 10/05/2016 / 10:41:13

  Hui, mistä tuo roska lensi silmään täällä työhuoneella, kun ei edes tuule.. :’

  Ihana olet, molemmat taidatte olla. <3

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 10/05/2016 / 22:26:58

   Hihii, voi Dorit, oot kultaa. <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.