KASVIMAIDOISTA

ruoka
44 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia ja GoGreen

Oli aika, kun en voinut kuvitellakaan juovani kahvia mustana. Tavallinen maito oli alkanut mietityttää ja halusin vaihtaa sekä aamupuurooni lorautettavan maidon että kahvimaidon terveellisempään kasvimaitoon. Puuron kanssa sopii mun mielestä oikeastaan kaikki kokeilemani kasvimaidot aina soijasta manteliin ja kauraan, mutta kahvin kaveriksi en meinannut löytää kaveria. Siksipä aloin lopulta juomaan kahvini mustana. Kasvimaidot ovat kuitenkin olleet kiinteä osa jääkaapin sisältöä reilun vuoden verran ja nyt tuntuu tosi hassulta, että vasta niin vähän aikaa. Miten ihmeessä tavallisesta maidosta luopuminen oli niin hankalaa, vaikka koko ajan tiedostin, että lehmänmaito on mulle ihan turha juttu?! Kasvimaidot ovat syrjäyttäneet tavallisen maidon aivan täysin ruokavaliossani.

Oli hauska lukea teidän ajatuksia maidottomuudesta kun kirjoitin vegaanisista jäätelöistä, joten jatketaan samalla linjalla.

Kasvimaitovalikoimat ovat kasvaneet parin viimeisen vuoden aikana hurjasti ja nykyisin vaihtoehtoja löytyy jokaiseen tarkoitukseen, myös erityisesti kahvia varten. Kun vaihdoin maidon kasvimaitoihin, tuntuivat makeuttamattomat kasvimaidot aluksi mun makuun tosi karvailta. Tavalliset kasvimaidot lisättyine sokereineen taasen ihmetyttivät, mutta saatoin silti päätyä niihin toisinaan makusyistä, vaikka välttelenkin lisättyä sokeria.

GoGreenin juuri lanseeraamat makeuttamattomat luomukasvimaidot, luomumantelijuoma ja luomusoijajuoma, ovat parhaimpia kasvimaitoja, joita olen maistanut! Tämän postauksen kuvien kanssa meinasi käydä köpelösti juuri siitä syystä; kun sain uutuusjuomat testiin, luotin, että näitä saa jo kaupoista, joten avasin ja käytin tuon makeuttamattoman mantelimaidon samantien. Se on pehmoista ja hyvää, eikä siinä ole makeuttamattomalle mantelimaidolle tyypillistä pientä kitkeryyttä – ehdottomasti paras testaamani makeuttamaton mantelimaito ja vielä luomua! Kun aloin suunnitella tämän postauksen kuvia, tajusin, että multa puuttuu yksi uutuuksista, enkä meinannut löytää tätä vielä mistään!! Kiersin valehtelematta yli kymmenen kauppaa ja jätin muutamaan toiveen näistä uutuuksista, sillä niin hyviä nämä ovat – eli jos ei vielä löydy sun lähikaupasta, niin kysäise ihmeessä voisiko nämä saada valikoimiin. Uutuusjuomat on siis lanseerattu aivan hetki sitten, joten näitä pitäisi alkaa löytyä pian kauppojen hyllyiltä.

Makeuttamaton cashewjuoma on vanha suosikkini, täydellinen kaurapuuron kaveriksi. Taidan vaihtaa tuohon mantelimaitouutuuteen heti kun sitä saa mun lähikaupasta. Uutuksiin kuuluu muuten myös gluteenittomasti valmistettu makeuttamaton kaurajuoma, sitä bongasinkin jo parista kaupasta.

Vihersmoothie

lehtikaalia
pakastepinaattia tai babypinaattia
avokadon puolikas
päärynä
puolikkaan  luomulimen mehu ja raastettua kuorta
minttua
loraus mantelimaitoa

Aurinkoinen smoothie

banaani
2 tuoretta taatelia
mangokuutioita pakkasesta
tuoretta ananasta
tyrniä
päärynä
puolikkaan sitruunan mehu
cashew-pähkinöitä
loraus cashewmaitoa

Aamupuuron lisäksi käytän kasvimaitoja smoothieissa. Ne antavat kivasti pehmeyttä ja kermaisuutta muuten raikkaisiin smoothieisiin. Ei tulisi mieleenkään lisätä smoothien joukkoon tavallista maitoa tai jugurttia, mutta kasvimaidolla niihin saa täyteläisyyttä. Sekä mantelimaito että cashewmaito ovat olleet kovassa käytössä smoothieissa, soijamaitoa käytän lähinnä puuron kaverina. Soijamaito ei ole mun ykkösvalinta, mutta kun valitsen sen, haluan ehdottomasti luomua. Gogreenin makeuttamaton luomusoijamaito täyttää tuon kriteerin ja on hyvänmakuista.

Käytän kasvimaitoja myös tuorepuuroissa, joita valmistan välipaloiksi ja toisinaan myös aamupalaksi. Viime kesänä oli hetki, kun en kaivannut lämmintä aamupuuroa, vaan tuorepuuro maistui paremmalta. Turvotan aamuisen tuorepuuron jääkaapissa yön yli esim. mantelimaitoon tehtynä. Ideoita tuorepuuroihin täällä.

Veteen keitetty kaurapuuro on mun normaali arkiaamupala, mutta herkuttelen sen aina marjoilla ja toisinaan myös pähkinöillä ja siemenillä. Tyrni ja mustikat on suosikit puuron kanssa, eilisen viikonloppuaamun kunniaksi laitoin myös granaattiomenan siemeniä ja kookoshippuja. Cashewmaito maistuu myös pikkusiskolle puuron kaverina, mutta hän valkkaa kahviinsa mieluummin luomusoijamaidon kuin pähkinästä valmistetun maidon.

Mitkä on teidän suosikit kasvimaidoista, mihin kaikkeen hyödynnätte niitä? Mä en juurikaan osaa käyttää kasvimaitoja osana ruuanlaittoa, mutta pitäisi ehkä opetella..? Kaurajuomaa voisi varmaan hyödyntää leivonnassa aika helposti?

Keskusteltiin kasvimaidoista eilen siskon kanssa ja tajusin, etten ole koskaan testannut esimerkiksi riisimaitoja. Mietiskelin myös, että voisin joskus kokeilla tehdä mantelimaitoa itsekin, mutta toisaalta on aivan ihanaa, että lähikaupoistakin löytyy nykyisin makeuttamattomia kasvimaitoja – ja vieläpä luomuna! Ei tarvitse tehdä ihan kaikkea aina alusta asti itse.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kasvimaidot on vielä valitettavan kalliita opiskelijabudjetille, mutta kahvissa kauramaito on kyllä parasta! Siis sellainen kahviin tarkoitettu, paksumpi versio jota voi kuumentaa. Tulee ihanan täyteläinen maitokahvi <3

    Ruoanlaitossa kasvikermoihin siirtyminen on ollut myös budjettisyistä helpompaa, kasvikermat kun on melkein yhtä halpoja kuin normikerma. Erityisesti Plantin kaurakermat on herkullisia ruoanlaitossa, eikä eroa maitokermaan huomaa.

    1. Aijaa, enpä ookaan miettinyt asiaa tuolta kantilta, kun jotenkin tuntuu, ettei normimaito edes ole vaihtoehto enää, joten en osaa siihen verrata. Eikö edullisimmat brändit oo alle 2€ purkki? :-)

      Joo, Oatlyn se kahville suunnattu maito on ehkä paras kahvimaito mitä tiiän :-) Vaikka juonkin kahvin yleensä mustana, on kiva tilata välillä soija- tai kauralatte.

      1. Oatlyn iKaffe on PARAS! Iski harmitus, kun se oli kaupasta päässyt loppumaan ja joutui ostamaan jotain muuta :D

  2. Vaikka kasvimaidot onkin kalliimpia, en huomaa omassa kukkarossani enää eroa kyllä tavalliseen maitoon ostoksia tehdessä. Kasvimaitoja kun harvemmin tulee juotua janoon pelkältään (joskus kyllä!), niin yksi tölkki kestää pidempään, jolloin uusia ostaa harvemmin. :) Mahdottomuus on muutenkin keventänyt ostoskorista kalliit juustot ja jugurtit pois, joten nykyään parin euron kauramaitotölkki tuntuu oikein kohtuuhintaiselta.

    Ite oon käyttänyt lähinnä Oatlyn kauramaitoja, sekä ajoittain riisimaitoja. Molemmat maistuu mielestäni luonnostaan sopivan makeilta, ja riisimaito mielestäni jopa yllättävän maitomaiselta kauraan verrattuna. Pääasiassa maitoa menee puuron ja smoothieden kanssa, mutta olen koklaillut myös leivonnassa. Pannarista tuli ainakin superhyvää. :) Täytyypä kokeilla tuota uutta mantelimaitoa, sillä itekin oon ennen karttanut sitä kitkeryyden vuoksi.

    Ja joo, kasvikermoja kannatan minäkin! Myös creme fraichen kauraversiot on tullut testattua, ja hyvin sopivat vaikkapa tulisen keiton kaveriksi.

    1. Joo, en kyllä mäkään! Kun ei tulis mieleenkään ostaa itselle normimaitoa enää, ei oikein voi edes ajatella sitä vertaillen. Siihen on syynsä että maito on niin halpaa ja lyönyt niin läpi meidän kulttuurissa ;-)

      Mulla kans kestää purkki ainakin viikon, jos käytän vaan aamupuuroon ja smoothieisiin, enkä smoothieisiinkaan kyllä aina lisää.

      Ooh joo, pannareissa ja muissa kauramaito varmasti muuten toimii! Munakkaassa kans, jos haluaa siihen vähän laittaa kauramaitoa sekaan. Mäkin oon karttanut mantelimaitoja koska musta makeuttamattomat on niin kitkeriä ja en halua aamupuuroni sekaan lisättyä sokeria, mutta tää GoGreenin on oikeasti tosi hyvää, suosittelen maistamaan!

  3. Oma ehdoton suosikki kahviin on ollut Raindow kauramaito. Arvostan suuresti sitä että edullisempikin merkki huomioi kuluttajia kasvimaitomarkkinoilla, vilja on peräisin joko Suomesta tai Ruotsista, maku on mainio ja saatavuus hyvä.

    Pisteet kyllä GoGreenille uutuuksista! Pitää ainakin tuota mantelimaitoa maistaa, rakastan manteleita mutta tähän mennessä kaikki makeuttamattomat mantelimaitot ovat maultaan muistuttaneet lähinnä pahvia. GoGreenin cashewmaitoa on tullut maistettuakin ja se oli ainakin ihan hyvää.

    Ehdoton herkuttelumaito esim. kaakaon sekaan on RiceDreamin manteli-hasselpähkinä riisimaito! Siinäkään ei ole lisättyä sokeria mutta maku on kuitenkin tosi makea riisin käymisprosessista johtuen.

    1. Ooh joo, tosi hyvä!! Mulle Rainbow:n kauramaito ei oo tuttu, luomusoijamaito on, mutta se maistuu musta aivan pahvilta, yyyh. :-D Pitää joskus testaa toi!

      GoGreenin uutuudet on kyllä tosi onnistuneita! Yleensä maustamattomat on aika pahvisia, mutta nää on superhyviä eikä raaka-ainelistalla silti oo mitään turhaa kikkailua, mitä joskus näkee kun tuote on ”makeuttamaton” tai ”sokeriton”.

      Ohhoh, tota vois joskus testaa! :D Onkohan noi tehty missä? Musta on kiva kun GoGreenit ja Oatlyt on Ruotsista ja Yosan jugurtit Suomesta. Mutta toi kuulostaa kyl aika herkulta, mm!

  4. Minusta paras on Oatlyn Barista -maito. Sen pystyy hyvin vaahdottamaan. On todella hyvää tummassa kahvissa ja espressossa.

    1. Uuu, on muuten varmasti! Myydäänkö tuota kuluttajille? :-) En oo tainnut törmätä tai sit en hoksaa!

  5. Syön kotona varsin vegaanipainotteisesti ja ”normimaidon” käyttäminen on myös iteltä jäänyt. Oon kasvimaitojen suhteen varsin kaikkiruokainen, mutta kahvissa tykkään eniten soijamaidosta. Kauramaitoa tulee myös ostetettua usein etenkin smoothietarkoitukseen. Tuota mantelimaitoa voisin kyllä kokeilla, se kun ei ole ollut tähän asti mikään suurin suosikki :)

    Leivonnassa oon käyttänyt pulla-, lettu- ja pannaritaikinnassa milloin mitäkin kasvimaitoa ja aina on onnistunut tosi hyvin!

    1. Joo, suosittelen! Mantelimaito ei mullekaan oo uponnut aiemmin testaamieni brändien kohdalla, vaikka Alpron manteli onkin hyvää makeutettuna :D mutta no joo, kai mikä vaan on, kun laittaa sokeria hahaa.

      Oi hei totta, ofkoors! En oo näemmä leiponut aikoihin mitään tuollaista kun ei tullut mieleen :–D

  6. Minä käytän eniten kauramaitoa ja mantelimaitoa, joskus jotain muutakin. Kauramaito sopii nyt esimerkiksi vaikka perunamuusin tai riisipuuron tekoon ja matcha latteen jne. Paksumpaa kauramaitoa (Oatlyn iKaffe) laitan joskus kahviin, kun teen kotona cappucinon tai latten. Yleensä kuitenkin suosin mantelimaitoa näissä tilanteissa! Muuten juon kahvini mustana, sillä juon sen verran laadukkaita kahveja, että ne menevät maidosta vain pilalle :D

    Yritin miettiä, että missä muussa ruoanlaitossa hyödyntäisin kasvimaitoja, mutta siis kaikessa, mihin nyt maitoa koskaan tarvitaan! :)

    1. Aaa truetrue, mäkin oon laittanut perunamuusiin kauramaitoa, sopii hyvin. :-)

      Hahaa, musta tuntuu nykyisin samalta :D että turha pilata hyvää kahvia millään kasvimaidolla, se ei tarvitse sitä! Mutta toisinaan pehmoinen latte tekee hyvää.

      Mun pitäis koklaa tehdä jotain kasvislasagnee, siihen voinee korvaa maidon kauramaidolla just. :-)

    2. Aaa truetrue, mäkin oon laittanut perunamuusiin kauramaitoa, sopii hyvin.

      Hahaa, musta tuntuu nykyisin samalta :D että turha pilata hyvää kahvia millään kasvimaidolla, se ei tarvitse sitä! Mutta toisinaan pehmoinen latte tekee hyvää.

      Mun pitäis koklaa tehdä jotain kasvislasagnee, siihen voinee korvaa maidon kauramaidolla just. :-)

  7. Käytän kookosriisimaitoa ja makeuttamatonta mantelimaitoa niin puuroon, smoothieen kuin banaanijätskiinkin. Lisäksi kahviin laitan pienen lorauksen mantelimaitoa. Käytän kasvismaitoja myös leivonnassa, sillä en syö tavallisia maitotuotteita lainkaan. Tosin myönnän tekeväni poikkeuksen aina silloin tällöin jätskin ja suklaan kohdalla, ja niitä kyllä syön vaikka olisivatkin tavallisesta maidosta tehtyjä… :–D

    1. OOH JOO banaanijädeen kasvimaitoo, todellakin!! Oon vetänyt herkutellen kookoskermalla, hoho…

      Eihän poikkeukset haittaa mitään, jos se on itselle ok :-) mun mielestä ehdottomuus tekee elämästä usein tosi hankalaa ja ahdistavaa, joten syön kyllä pari kertaa kesässä maitojätskiä minäkin enkä kieltäydy, jos joku tekee mulle ruokaa ja on käyttänyt siihen maitoa. Mutta en esim ymmärrä, miksi monesta kahvilasta ei saa maidotonta smoothieta… miksi ne pilataan jugurtilla tai maidolla?

      1. Näinpä. Ostan aina ensisijaiseti vegaanista jätskiä ja suklaata, mutta ei muutama kerta tavallista jädeä kesässä maailmaa kaada! Olen myös huomannut sen, että kroppa tuntuu paljon raikkaammalta ilman maitotuotteita ja täällä Virossa en edes pystyisi maitotuetteita syömään ilman vatsanväänteitä.

        Niin ja tosi monesti smoothieihin lisätään sokeria. MIKSI, hedelmistä ja marjoista tulee jo tarpeeksi ihanaa luonnollista makeutta, ei sitä sokeria enää tarvisi lisätä D–:

        1. Jep, samaa mieltä! :-) Ja ohhoh, tollaisia juttuja on kyllä hauska huomata. Kai elimistö vaan jotenkin tottuu maitoon jos sitä normaalisti käyttää mutta sitten kun sen käytön lopettaa, ei kroppa kestäkään mitään.

          JOOOO, oot oikeassa!! Ei MITÄÄN järkeä.

  8. hasselpähkinämaito on parasta!! se tuoksuu nutellalta (heh heh) ja löytyy pienen lähikaupan hyllystä. prismassa ei ainakaan ollut!
    mutta, ruokajuttuihin, keittoihin ja kastikkeisiin, käytän mantelia, kookosta tai kauraa :–)

    1. UUU! :-D hahaa, herkuttelijan valinta!! Mun pitää joskus testata, en oo koskaan tainnut maistaa? Sopis varmaan itsetehtyyn jädeen…

  9. Ihanaa kun kirjoitat tästä! Jätin lähes kaikki maitotuotteet ruokavaliosta jo n. 3v sitten. Nykyään lähinnä tulee syötyä juustoja, niistäkin tulee aina morkkis (plus ihan kamala olo, ei vain sovi kropalle!) mutta kun on jotenkin niin koukussa.. Tavoite osata olla nyt ilman. Käytän lähinnä vain kauramaitoa, olen tottunut sen kauraisen makeaan makuun jo. Soijamaitoa en käytä oikeastaan koskaan, joskus soijamaitoa jos teen kotona esim latten yms. se kun vaahdottuu paremmin. Mantelimaidosta en ole koskaan välittänyt, mutta jos tuosta puuttuu se kitkeryys täytyy ehdottomasti maistaa sitä heti kun Suomeen palaan!

    1. Mä korvasin aikoinani jooston ohuilla tofusiivuilla. Ihan perus, maustamatonta tofua leikkaa ohuiksi siivuiksi ja leivän päälle. Tuntuu ihan kun söisi juustoleipää. :)

      1. I feel u Henje!! Ja muistan kun aloitit siirtyyn vegaanimpaan suuntaan useempi vuosi sitten. Juustoja mäkin syön välillä, enkä huomaa vielä vaikuttaako ne mun hyvinvointiin, mutta ei niitäkään tee enää kovin usein mieli, ainakaan sellaisinaan.

        Kauramaito on kyllä tosi hyvää munkin mielestä ja varmasti masuystävällistä. Soija ei varmaan ainakaan sovi herkille masuille?

        Joo, tää on eka ei-kitkerä-mantelimaito ilman makeutusta!! Testaa kun tuut Suomeen! :-*

  10. Mä korvaan kaiken maidon leivonnasta ruoanlaittoon ja kahviin kasvimaidoilla. Leivonnassa ja ruoanlaitossa käytän yleensä kauramaitoa tai mantelimaitoa. Joskus tulee esim. laatikkoruoissa käytettyä soijamaitoa, joka korvaa samalla kananmunat (soija sitoo nestettä itseensä). Merkillä ei niin väliä, mutta yleensä tulee ostettua oatly tai rainbiw. Rainbow kauramaito sekoittuu tosiaan kahviinkin ja se on ainut kasvimaito, jossa riittää 2dl päivittäisen b12 vitamiiniannoksen saantiin. :)

    1. Oooh, aika hyvä tietää, että soijamaito sopii hyvin tuollaiseen! Pitää testata joku kerta, kiitti vinkistä :-) Oho, onpas siinä reilusti b12! Mä syön omat b12:t Nordic Healthin suihkeena, niin ei tarvitse miettiä tuota erikseen, mut aika kätevää kyllä.

  11. Oatlyn ikaffe on ihan parasta kahviin! Kahvikermamainen täyteläinen koostumus, eikä yksikään vieras ole huomannut eroa maussa. :D

    1. Oon samaa mieltä, se on kyllä hyvää! :-D Juon yleensä vain yhden kupin kahvia aamulla kotona, mutta joskus tekee mieli jälkkärikahvi lounaan jälkeen ja silloin haen latten kaura- tai soijamaidolla.

  12. Ennen tykkäsin GoGreenin mantelimaidosta ja käytin sitä ihan joka paikassa – kahvissa, kaurapuurossa, smoothieissa jne. Nykyään ehdoton lemppari on Oatlyn iKaffe -kauramaito. Superhyvää kahvissa, etenkin kun maidon lämmittää ja vaahdottaa! Namnamnam

    1. Uuu, jooo, nam! Tää uus maustamaton luomumantelimaito on kyllä ihan best.

  13. Tulipas hyvään saumaan, oon nimittäin meinannut alkaa jättämään maidon pois ruokavaliosta. Kahvi on tosiaan se mihin maitoa haluan laittaa, mustana se ei oikein iske. Osaako kukaan sanoa mikä olis ensimmäiseks kasvimaitokokeiluks paras valinta kahvin sekaan? Ettei maku nyt ihan hirveesti muuttuis.. :)

    1. Testaa Oatlyn iKaffe :-) Se on musta parasta kahvin kanssa – ja sitä aika moni muukin täällä suosittelee!

  14. Mä tykkään Rainbow:n ”no frills”-kaurajuomasta: edullinen, makeahko, sokeriton. Käytän kahvissa ja puurossa. :)

    1. Oho, en ole tainnutkaan törmätä tuohon! Johtunee siitä, että käyn tosi usein k-kaupoissa. Hyvä tietää! :-)

  15. Itse tutustuin kahvimaitoihin aika tarkkaan kolme vuotta sitten kun parhaalla kamulla todettiin yllättäen maitoallergia. Muistan että silloin aluksi valikoima tuntui olevan just tosi naftia, mutta vuosien varrella on kyllä onneksi kasvanut hurjasti :) otse en juo maitoa koskaan, en pidä sen mausta, kasvimaidot sen sijaan miellyttävät omaa suutani. Janonjuomana niitä käytän harvoin, mutta kaakaon pohjaksi ovat toimivia ja leivonnassa käytän paljonki. Kauramaidosta olen valmistanut ainakin elämäni parhaat pannukakut!

    1. Joo, valikoima on kyllä kasvanut tosi paljon, hyvä niin!! Alkaa olla tosi luonnollisia ja herkullisia vaihtoehtoja. :-)

      Mä en ole koskaan juonut maitoa janojuomana, joten en juo kasvimaitojakaan niin, mutta esim. kurkuma latten pohjana, mmm.

  16. Heti kun bongaan näitä jostain niin lähtee kyllä kokeiluun! :) Kasvimaitoja on kokeiltu joka lähtöön, kun toista vuotta vegaanina elelen. Tällä hetkellä mun lemppareita on Oatlyn kauramaidot, se tavallinen ihan kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan, ja suklaanmakuinen herkutteluhetkiin ja kahviin (!!!) sillon harvoin kun kotona juon. Myös se Oatlyn kaurakerma on ihan vakkari, uppoo niin kastikkeisiin, keittoihin ja laatikoihin, ja onpa siitä jouluna toffeetkin keitelty :)
    ps. oon ihan super ilonen kun kirjottelit näistä!! Jeee hyvä Ida<3

    1. Joo, suosittelen lämmöllä!

      HAhaa, en kestä tota suklaamaitoa kahviin -juttua!! :-D Mulla on pari kaveria jotka tekee noin, eli aika moni taitaa tehdä noin, hahah.

      Kaurakermoja en oo muuten paljoa hyödyntänytkään vielä, mutta aion kyllä! Tän kevään haaste :-) Oon käyttänyt niin paljon luomukookosmaitoa vaan, että alkaa jo vähän kyllästyttää.

      JEE, ihana että tykkäät, kiva!!! <3

  17. Oi että, ihan huippu postaus! Olen itsekkin ajatellut ainakin osittain siirtyä kasvimaitojen käyttäjäksi ja tässä postauksessasi ja kommenteissa onkin tullut tosi hyviä vinekkejä eri tuotteista, jee! :—) Satutko muuten näin äkkiseltään muistamaan, onko kasvimaitoja tarjoolla suomalaisilta merkeiltä, aika usea tuote taitaa olla valmistettu Ruotsissa (no onneksi aika lähellä sekin). Minusta olisi kiva suosia suomalaisia tuotteita, joten jos löytyisi Suomessa valmistettua kasvimaitoa ei minullakaan olisi enää mitään (teko)syytä olla sitä käyttämättä ;D.

    1. Voi kiitos, ihan superkiva kuulla!! :-*

      No mutta jes, näistä kommenteista ja postauksesta saa kyllä varmaankin aika paljon irti, pehmeä startti muutokseen. En kyllä muuten tiedä!! GoGreenia ja Oatlya olen suosinut, koska ne on Ruotsista. Kaurajugurteissa Yosa, joka on suomalainen. Mutta suomalaisista kasvimaidoista ei oo havaintoa, ikävä kyllä – pitääpä alkaa käydä hyllyllä tuotteita läpi tarkemmin!

  18. Niin kauniita puteleita, että on ostettava ihan senkin vuoksi!

    Mä vielä harjoittelen pois lehmänmaidosta, jotenkin olen jäänyt siihen jumiin kahvin kanssa. Muuten ei maitoa tulekaan oikeastaan käytettyä missään. Pare siirtyä nyt vaan noihin, sehän on vain tottumiskysymys.

    1. No niinpä, ihanat pastelliputelit!

      Tottumiskysymys se nimenomaan on :-) Musta tuntui aluks ihan mahdottomalta ajatukselta, mutta samalla hassulta, että miksi en oo tehnyt tätä muutosta jo aiemmin. Toisaalta liraus maitoa kahvissa ei oo kovin paha.

  19. Oatlyn luomukauramaito on mulla käytössä lähinnä edullisuutensa vuoksi, mutta ei maussakaan mitään vikaa ole. Mies taas tykkää riisimaidosta, joka on mustakin kyllä paremman makusta kun sitä maistaa pelkälteen. Myslin tms. joukossa en kuitenkaan eroa huomaa eikä noita maitoja tulekaan juotua pelkälteen :) On muuten aika hassua että Oatly valmistaa tota kauramaitoa sekä luomuna että perusversiona, ja niissä on täsmälleen sama hinta. Kuka siinä vaiheessa edes valitsee sen perusversion?

    1. True, se on edukas ja tosiaan, oli pakko kattoa viime kauppareissulla että onko luomu ja normi tosiaan samaa hintaa ja onhan ne! :D niissä on pieni makuero, mutta en oikeastaan osaa sanoa onko jompi kumpi parempaa, joten ostan kans luomua silloin kun ostan oatlyn kaurajuomaa. nyt on mantelimaitokausi selkeästi menossa kun tekis mieli ostaa vaan sitä!