H&M Beauty Conscious

kauneus, luonnonkosmetiikka
12 kommenttia

Kirjoittelin aiemmin H&M:n uudesta Conscious-kosmetiikkalinjasta, joka on Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Olin tuolloin testannut ostamani käsisaippuan ja todennut sen toimivaksi ja hyväntuoksuiseksi, mutta nyt mulla on antaa kattavampaa kommenttia sarjasta, sillä sain testiin muutamia muita tuotteita. Näiden joukossa on yksi totaalinen hitti ja loputkin ovat oikeasti tosi toimivia tuotteita. Olen positiivisesti yllättynyt!

H&M:n luonnonkosmetiikkalinja on brändätty tosi kauniiksi, putelit puhuttelevat. Nämä muistuttavat oikeastaan enemmän Other Stories -brändiä kuin perinteistä henkkamaukkaa – ja hyvä niin! Uskoisin, että minimalistinen ilme ja kivat sävyt puhuttelevat monia esteetikkoja.

Vitalising All Over Oil on raikas, sitruunalle tuoksuva öljysekoitus. Pohjana on auringonkukansiemenöljyä sekä jojobaöljyä, joka sopii hyvin epäpuhtaalle iholle. Tuote on 99,5 % luonnollinen ja 97 % luomua – aika kova tuo luomulukema. Olen testannut tätä vain vartalolle, mutta voisi käyttää myös kylpyöljynä jos olisi niin onnekas, että omistaisi kylpyammeen. Tuote on todella edullinen, öljysekoitus maksaa alle kympin.

Erityisesti metallituubissa oleva huulirasva ja käsivoide ihastuttavat, ne ovat yhtä aikaa sekä vanhanaikaiset että modernit. Sweet Lemon Hand Cream on kiva, imeytyy nopsaa ja sopii hyvin käyttöön silloin kun kädet eivät ole rutikuivat. Huulivoide sen sijaan on kosteuttava ja tuoksu ihana inkivääri. Harmittaa, että olen heittänyt pahvipaketin jo menemään, niin en enää voi luntata tämän ainesosaluetteloa. Siinä onkin yksi kohta, johon olisi mahtava saada muutos; olisi tosi kätevää, jos raaka-ainelistat lukisi H&M:n verkkokaupassa tuotteiden kohdalla!

Käsivoiteen ja huulivoiteen hinta on 6,99€.

Noniin, mutta nyt siihen totaaliseen hittiin! H&M:n Ecocert-sertifioitu shampoo on todella hyvä! Moni luonnonkosmetiikan shampoo jättää mun hiukset ihan liian hoidetuiksi, jolloin joudun pesemään hiukset päivittäin. H&M:n Nurturing Shampoon kohdalla ei onneksi ole näin. Tämä hyppää ehdottomasti mun top5:een testaamieni luonnollisten shampoiden suhteen, joten jos olet löytänyt aiemmin sopivia hiustenhoitotuotteita mun suosituksesta, niin kantsii testata sopisiko tämäkin sulle. Tuote vaahtoaa ja levittyy hyvin hiuksiin eikä tuplavaahdotusta tarvita. Hinta on 9,99€. Hoitsikkaa en ole ehtinyt korkata vielä, mutta luonnollisten hoitoaineiden suhteen mulla ei totta puhuen olekaan kamalasti odotuksia. Raportoin myöhemmin, jos tilanne on parempi kuin yleensä ;-)

Oletteko te testailleet H&M:n luonnonkosmetiikkaa?

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Moi! Kiva teksti. On niin mukava, että h&m haluaa myös myydä luonnonkosmetiikkaa ja vielä ekologista. Täytyy kyllä myöntää, että oma asenne h&m:n tuotteisiin on mennyt aika paljon negatiivisempaan suuntaan lähiaikoina, niiden vaatteiden tuottotapojen takia.
  Kuulostaa kyllä niin houkuttelevalta tuo öljy, varsinkin jos se sisältää jojobaa. :)

  1. Joo, kuten aiemmassa H&M:n luonnonkosmetiikkaa käsittelevässä postauksessa kirjoitinkin, on musta ihan huikeaa, että H&M:n kaltainen jätti tekee luonnonkosmetiikkaa; se kertoo aika isoa viestiä maailmalle siitä, että vastuullisia tuotteita tarvitaan. Mieluiten ostan luonnonkosmetiikkani pieniltä yrittäjiltä ja tuen heidän yritteliäisyyttään, mutta on mahtavaa, että luonnollista kosmetiikkaa saa myös isoista ketjuista.

 2. Mä hiplailin noita kaupassa ja ihastelin myös ulkonäköä. Oon iloisesti yllättynyt, että niitä saa Jyväskylästä! Mun mielestä hinnat eivät tuntuneet ihan hirveän edullisilta jos vertaa esim. Urtekramiin… Mä olen vasta hiljalleen testailemassa eri luonnonkosmetiikan tuotteita ja hirvittää niiden hinta :D Mutta näitä vois kyllä testailla :-)

  1. Oi, mahtava kuulla!! En tiiä yhtään saako näitä esim. Tampereelta?

   Ja joo, ei ne Urtekramiin verrattuna ookaan, mutta Urtekram onkin takuulla yksi edullisimpia :D Mutta kyllä nää yleisesti ottaen ovat todella edullisia.

 3. ”Mieluiten ostan luonnonkosmetiikkani pieniltä yrittäjiltä ja tuen heidän yritteliäisyyttään, mutta on mahtavaa, että luonnollista kosmetiikkaa saa myös isoista ketjuista.” Olen aika paljon samaa mieltä. Mutta 100 ml öljysekoitusta, joka on 97% luomua ja maksaa kuitenkin alle kympin? Mulla alkaa tuossa vaiheessa soimaan hälytyskellot, ettei tuote voi olla kovin eettisesti tuotettu, jos sitä voidaan myydä noin halvalla.

  Tämä siis on pelkkää spekulaatiota, mutta perustuu siihen, että H&M on maailman toiseksi suurin vaatebrändi, joka tekee voittoa halvoilla tuotteilla, jotka tuotetaan köyhissä maissa ihmisoikeuksia polkevin hinnoin. Katsoin siis tänään dokumentin The True Cost ja pisti taas oikeesti miettimään näitä omia kulutustottumuksiaan. Nää consciousin kaltaiset sarjat herättävät samalla ilahtuneisuutta, mutta myös pessimismiä ja tuovat helposti ”viherpesumaun” suuhun.

  1. Ymmärrän täysin mitä mietit, ja mietin samaa myös. Tuossa öljyssä on aika edulliset öljyt pohjalla, enkä siksi sanoisi sen olevan älyttömän tehokas – sama homma esim. Mossan edullisen öljysekoituksen kanssa. Vaikkei voi yleistää, että halvalla saa huonoa, niin kyllä laadukkaisiin raaka-aineisiin pitää panostaa myös rahallisesti.

   Onneksi sertifiointi takaa sen, että tuotteet on joka tapauksessa valmistettu esim. ympäristön ja niitä valmistavien ihmisten kannalta paljon fiksummin ja turvallisemmin, mitä synteettinen kosmetiikka on luvallista valmistaa. Luonnonkosmetiikan sertifikaattihan takaa nämä: ”Luonnonkosmetiikan valmistuksessa suositaan luonnonmukaisia raaka-aineita, joiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään. Kasviperäisissä raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua. Uhanalaisia kasveja ei käytetä. Geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty. Mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen ei saa tuhota maisemaa tai saastuttaa ympäristöä.

   Synteettisten hajusteiden, öljyjen, rasvojen ja väriaineiden käyttö on kielletty. Kiellettyjä ovat myös silikonit sekä mineraaliöljyt, esim. parafiini ja vaseliini. Eläinrasvat ja proteiinit, esim. ihra, tali ja eläinkollageenit eivät ole sallittuja. Mehiläisvaha ja lanoliini (villarasva) ovat sallittuja. Eläinperäisiä raaka-aineita ei saa käyttää, jos raaka-aineiden hankkiminen aiheuttaa eläimelle haittaa.”

   Mutta pohdintasi ovat tosi fiksuja! Takaako luomumerkintä tai luonnonkosmetiikan sertifikaatti parempia oloja työntekijälle rahallisesti? Turvallisempaa se on jossain määrin takuulla, kun ei voida käyttää myrkyllisiä kemikaaleja jne, mutta onko se taloudellisesti yhtään parempi vaihtoehto? Luonnonkosmetiikan sertifiointihan takaa, että raaka-aineen tulee olla jäljitettävissä, mutta onkohan näin käytännössä?

   1. Ajattelin myös tuota Mossan öljysekoitusta. Siinähän on haluttu (ilmeisesti) vastata kuluttajien vaatimuksiin eli tuotetuntuun ja edulliseen hintaan. Se toki vaikuttaa tuotteen laatuun, mutta pidän sitä silti huomattavasti parempana kuin esim. syntteettisen kosmetiikan käyttöä.

    Sertifikaatit onneksi tosiaan takaavat monia asioita, joita edellä mainitsit ja se on erinoimainen juttu. :) Itseä tosiaan kiinnostaa myös, että työntekijät ovat saaneet asiallisen korvauksen työstään, mutta sen selville saaminen onkin jo hankalampi juttu. Ja koska H&M ei ole varsinaisesti tunnettu hyvästä työntekijöiden kohtelustaan kehitysmaissa, halvan kosmetiikan hinta laittaa helposti miettimään, mistä tuotteessa onkaan tingitty raaka-aineiden lisäksi.

    Tosin, en tiedä kaikkien muidenkaan luonnonkosmetiikkamerkkien työntekijöiden kohtelusta, mutta luotto ”puhtaisiin” (ei muuta bisnestä ohessa) luonnonkosmetiikkabrändeihin on minulla niihin lähtökohtaisesti suurempi.

    1. Minusta on huvittavaa, miten naiiveja ja mustavalkoisia ihmiset ovat tuotteiden hinnoittelun ja brändäyksen suhteen. Ihan samoissa tehdasoloissa ja tehtaissa valmistetaan myös niitä kalliita luksusmerkkejä, kuin halvempia massatuottajia. Ero tuotteiden hinnoitteluun ei suinkaan ole työntekijöille maksettu parempi palkka, vaan ns. brändin ”ilma” ja tuotteiden ostohinta, joka halpenee suurempia määriä ostaessa.

     Tuntuu, että nykypäivänä on enää harvoja brändejä, joiden tuotteita EI valmistettaisi Aasia/Afrikka/Lähi-Itä akselilla, ja varmaankin ainoa keino tietää tehdasolojen lähtökohtaisesti olevan parempia, on tuotteen valmistusmaa kuten vaikka Korresilla Kreikka.

     Mutta kuinka moni kuluttaja oikeasti luottaa brändin ja hinnan tuomaan varmuuteen tuotteen eettisestä perästä oikeasti kyseenalaistamatta sitä? Niin useasti suuret yritykset joutuvat kuluttajan suurennuslasin alle kun yhtä lailla kalliimat yritykset valmistavat tuotteensa aivan täysin samoilla käsillä.

     1. Oon Omppu samaa mieltä kanssasi :-)

      Onneksi se, että ostaa luonnonkosmetiikkaa pieniltä merkeiltä, takaa usein hyvä työolot. Esim. Dabba-kukkaisvedet tehdään Latviassa, Nafha-sarja Ranskassa, Everyday Mineralsit jenkeissä (eivätkä osta Micaa Intiasta kuten suurin osa brändeistä, jossa se usein valmistetaan kyseenalaisissa työoloissa) jnejne. Kun ostaa pienemmältä valmistajalta, saa usein tosi läpinäkyvää tietoa siitä, missä tuote tehdään.

      H&M:n parjaus on tosi kapeakatseista, kun se ei todellakaan ole ainoa iso muotiketju maailmassa, jolla on parantamisen varaa toiminnoissaan. Mikä tekee BikBokista, Zarasta, Lindexistä, Cubuksesta, JC:stä, Carlingsista, Mangosta taikka Urban Outfittersistä yhtään sen parempia?

 4. Olen täysin samoilla linjoilla edellisten kommenttien kanssa, mutta halusin tuoda vielä lisäykseksi sen pointin tähän, että H&M:n vaatteita tehdään samoissa tehtaissa muidenkin vaateketjujen ja merkkien kanssa – niskalapusta riippumatta. Syyttävän sormen osoittaminen pelkästään H&M-ketjua kohtaan on kapeaa ja asiaa pitäisikin katsoa ylipäätänsä koko niin sanotun pikavaateteollisuuden näkökulmasta ja asioita pitäisikin parantaa yhteiskunnallisista lähtökohtidista ja ajattelumalleista. Tämä yhteiskunta sallii vieläkin epäeettistä toimintaa, joten se on se ongelma. Ollaan iloisia, että muutoksia tapahtuu, mutta ollaan tosiaan kriittisiäkin muutoksia kohtaan (kuten edellä moni on jo ollut) :).