Hurmaavaa kookosluonnonkosmetiikkaa

/// kauneus, luonnonkosmetiikkaTags: , , ,

* Yhteistyössä Asennemedia & Urtekram 

Tyypit, nyt olis edullisia luonnonkosmetiikkavinkkauksia luvassa! Tiedän, että mun blogia lueskelee moni, joka haluaisi, tai on parhaillaan vaihtamassa käyttämäänsä kosmetiikkaa luonnolliseen. Vaihdos voi tuntua kalliilta, koska usein pari tuotetta vaihdettuaan tulee fiilis, että haluaisi vaihtaa kaiken kertarysäyksellä luonnollisempaan. Ekologisinta olisi käyttää vanhat tuotteet loppuun ja ostaa sitten niiden tilalle uusia, luonnollisia tuotteita, mutta jos haluaa kertaheitolla vaihtaa kylppärin tuotteet luonnollisiin, kantsii etsiskellä kaupasta Urtekramin tuotteita. Urtekram on tanskalainen yritys, joka valmistaa edullista luonnonkosmetiikkaa ja luomuruokaa. Edullisuuden ja toimivuuden lisäksi parasta on näiden saatavuus; tuotteita löytyy niin isoista marketeista, tavarataloista kuin pienistä lähikaupoistakin.

Urtekramin kosmetiikkavalikoima sai hetki sitten odotetun lisäyksen kookos-tuoteperheestä, johon kuuluu shampoo, hoitoaine, hiuksiin jätettävä hoitosuihke, deodorantti, suihkugeeli, käsienpesuaine, vartalovoide ja käsivoide. Tuotteet tuoksuvat kookokselle miedosti, joten voisin uskoa monen pitävän sarjasta. Kookoksesta tykkäävälle tämä on täydellinen budjettituotesarja.

Olen testaillut kookos-tuotteita parisen kuukautta ja vinkkaan teille nyt ehdottomat suosikkini. Koko sarja on muuten vegaaninen ja eläimillä testaamaton (kuten kaikki sertifioitu luonnonkosmetiikka) ja tuotteilla on Ecocert Cosmos -sertifikaatti. Cosmos-sertifikaatti on viiden sertifiointitahon (BDIH, Cosmebio, Ecocert, ICEA, Soil Association) perustama kattosertifikaatti, jonka tarkoituksena on yhdistää sertifiointiviidakkoa. Lisätietoja esim. Kemikaalicocktailissa, postauksen lopussa.

Kookosnektaria sisältävät suihkugeeli ja käsisaippua ovat varsin mainiot, sellaiset, jotka ostaisin kauppareissulla uudelleenkin. Edulliset, riittoisat ja hyväntuoksuiset.

Kookos-sarjan vartaloemulsio ja käsivoide ovat täydelliset kesään; kosteuttamaan ihoa niin, ettei tuotteen imeytymistä tarvitse odotella kauaa. Humahtavat nopeasti ja jättävät tosi vienon tuoksun jälkeensä. Kovilla pakkasilla tarvitsen jotain kosteuttavampaa, mutta nyt kesällä tällaiset kevyet tuotteet ovat tarpeellisia. Luomukookosöljyn lisäksi voiteissa on mm. sheavoita sekä hyaluronihappoa, joka auttaa sitomaan kosteutta ja tekemään ihosta kimmoisan. Sen lisäksi että kumpikin kosteuttajista on 100% luonnollisia, on myös luomuraaka-aineiden määrä huikea; esimnerkiksi vartalovoiteessa 72 % ja käsivoiteessa 68 %.

Sitten päästäänkin mun ehdottomaan suosikkiin! Urtekramin hiuksiin jätettävä kookoshoitoaine on ihan älyttömän hyvä tuote! Se selvittää jopa nämä mun blondatut hiukseni suihkun jälkeen tekemättä hiuksista rasvaisia tai muotoilutuotteilla kyllästetyn tuntuisia. Todellinen budjettilöytö, en ole kokeillut parempaa luonnollista hoitosuihketta. Ja mikä parasta, tämäkin on tietysti paljon kilpailijoitaan edullisempi; hinta on n. 6-8 € ja tuote on tosi riittoisa. Ei tosin kantsi suihkia tätä parketin päällä, ellei parketin liukastaminen tunnu tarpeelliselta…

Shampoo ja hoitoaine ovat perushyvät, mutta eivät nousseet Urtekram-suosikeikseni (suosikkini on Rasul, joka on tosi tuuheuttava, nämä ovat hoitavammat). Veikkaan, että tämä pari sopii hyvin kuiville ja tai normaaleille hiuksille, sellaisille, jotka kaipaavat kosteutusta. Ehkä syksyllä ja talvella minullekin.

Ja vikana dödö! Tätä on kehuttu ihan hulluna, mutta en ole vielä ehtinyt testata tätä itse. Otan tämän testiin viimeistään kesälomalla, nyt en uskalla tehdä vaihtoa normidödöstä luonnolliseen, sillä tiedän totutteluvaiheen kestävän parikin viikkoa. Toimii kuulemma tosi hyvin, joten odotukset on kovat!

Oletteko te ehtineet testailla Urtekramin kookostuotteita? Onko löytynyt suosikkeja? 

27 kommenttia

 1. Avatar Anniina /// 23/05/2016 / 10:01:20

  Mä ostin just testiin shampoon ja hoitoaineen, kun olin lukenut niistä kehuja. Aiemmin käyttämiini Urtekramin shampoisiin ja hoitsikoihin en ole ollut tyytyväinen, eivät varmaan ole pesseet tarpeeksi hyvin muotoilutuotteita pois. Mutta nämä toimii!! Ja löytyy lähikaupasta, parasta :-) Täytynee testailla tuota Rasuliakin joskus sekä näitä muita kookossarjan tuotteita. Olisiko sulla muuten suosituksia luonnollisista hiuslakoista?

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 23/05/2016 / 10:16:54

   Ooh noniin, tosi hyvä! :–) Eli ostit kookosshampoon ja -hoitsikan? Mullekaan ei kaikki sovi, esim. Nordic Birch on mulle liian kevyt ja Aloe Vera liian hoitava. Rasul on mun suosikki, jättää hiukset ilmaviksi. Kookos on kans tosi jees, mutta sen kanssa joudun pesemään hiukset päivittäin. Mutta toi hoitosuihke <333 ah mikä löytö!!

   Mä en oikeastaan juuri käytä hiuslakkaa, mutta Unique Haircaren hiuslakka (sellainen nestemäinen spray) on musta ollut ihan jees. Oon kuullut Santen lakasta kans kehuja mutta sitä en oo ite testannut :-)

   Vastaa
 2. Avatar Jenni New life /// 23/05/2016 / 10:31:31

  Voisin kyllä testata tuota suihkusaippuaa ja hoitosuihketta! Käsirasvakin tuntui hyvälle, kun testasin sitä messuilla. Mulla on tällä hetkellä suihkusaippuana Urtekramin ruususarjan tuote ja jostain syystä se saa ihon vähän kutiamaan :/

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 23/05/2016 / 15:23:38

   Testaa ihmeessä! :-) Kookos on ollut mulle ainakin tosi sopiva, ruusu-sarjaa en oo koskaan testannut koska ruusu ei kosmetiikassa oo mun suosikki :-)

   Vastaa
 3. Avatar allu /// 23/05/2016 / 10:34:53

  Toi dödö toimii mulla, ihme kyllä! Esim. Madara ja Lovefresh eivät toimineet. Yhdestä päivästä se ei selvinnyt ihan loppuun asti, mutta niin (fyysisesti) rankkoja päiviä auringonpaahteessa harvemmin sattuu kohdalle :) Normipäivinä ei mitään ongelmaa.

  Urtekram on kyllä huippu merkki, saatavuus, hinta ja laatu kohtaavat :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 23/05/2016 / 15:24:47

   Ooh, niin hyvä kuulla!! :D Madara toimii mulla, siis PITÄÄ, mutta kutittaa kainaloita. Lovefreshia en oo testannutkaan vielä, ihan myrkkydödöllä mennyt nyt.

   Eli siis tämä testiin seuraavaks!

   Vastaa
 4. Avatar Terhi /// 23/05/2016 / 13:45:05

  Mun suosikki on urtecramin aloevera dödö, mutta täytyypä tuo testata seuraavaksi! Samoin shampoo ja hoitoaine lähtee testaukseen. Vaahtoaako shampoo hyvin?

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 23/05/2016 / 15:25:13

   Shampoo vaahtoaa tosi hyvin :-)

   Vastaa
 5. Avatar Q /// 23/05/2016 / 13:46:35

  Oo, pitääpä käydä tuoksuttelemassa! Rakastan kookoksen tuoksua vartalovoiteissa ym. ja tän hetkinen Santen (oisko kookos-vanilja..) ei tuoksu niin sellaselle kuin toivoisin, niin näitä voiskin seuraavaks testata :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 23/05/2016 / 15:26:39

   Käypä nuuhkimassa ;-) Tuoksu ei oo mun mielestä kovin voimakas, tämmöiselle kookos-fanille voisi olla voimakkaampikin. Mutta miellyttävä ja mieto, uskon että moni tykkää.

   Vastaa
 6. Avatar Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi /// 23/05/2016 / 16:00:50

  Hyvä, että näissä lukee heti etiketissä, että tuote on 99 tai 100 luonnollinen. Joissain Urtekramin tuotteissa ei tätä prosenttia mainita, joten se aina mietityttää että mikä on luonnollisuusprosentti :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 23/05/2016 / 16:11:42

   Aaa, aivan :-) Ja sitten tuosta sertifikaatista tietää, että vähintään 95% pitää olla luonnollista sisältöä, että sen on saanut.

   Vastaa
 7. Avatar Pauliina /// 23/05/2016 / 18:45:23

  Kiitos kiitos kiitos Ida ihan hirveästi! Olen etsiskellyt suht. edullisia luomutuotteita lushin rinnalle ja tämä tuli oikein nappiaikaan! Oh kerro myös myöhemmin jonkinlaisessa postauksessa tuotteiden käyttämisen jälkeen olleita vaikutuksia. Kiinnostaisi hieman. :-)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 24/05/2016 / 11:25:16

   Ooh ole hyvä vain! :–) Hmm, en tiedä mitä meinaat vaikutuksilla? Nämä on tosi basic-kosmetiikkaa, arkikäyttöön sopivaa. En siis oleta, että näillä olisi mitään pitkäaikaisia vaikutuksia, kuten jollain vaikuttavia raaka-aineita sisältävillä seerumeilla, naamioilla tms? Sitäkö meinasit? :-)

   Vastaa
 8. Avatar Hanna /// 23/05/2016 / 19:17:04

  Hei, sisältyykö noihin certifikaatteihin takuu siitä, että kookspähkinöitä eivät ole keränneet kahlitut apinat? Rakastan kookosta, mutta siinä on aina tämä ongelma. Thaimaalaiset kookokset ovat yleensä aina apinoiden keräämiä.

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 24/05/2016 / 11:14:46

   Moikka!

   Selvitin asian maahantuojalta/valmistajalta, sieltä vastatattiin näin: ”Tätä asiaa on myös meiltä kyselty tasaisin väliajoin. Ja me selvitimme tämän asian meidän viljelijöiltä.

   Meillä kookostuotteet tulevat pääsääntöisesti Filippiineiltä ja pieni osa myös Sri Lankankasta. Näissä maissa ei ole käytetty apinoita sadonkorjuussa vaan palkatut aikuiset ihmiset keräävät pähkinät.

   En tiedä sisältyykö sertifikaattiin tällaista kohtaa, mutta me valmistajana ja raaka-aineiden hankkijana tiedämme kasvu ja keruu olot, ja ne ovat kunnossa.”

   Eli eivät tule Thaimaasta eivätkä ole apinoiden keräämiä.

   Vastaa
 9. Avatar EevaRG /// 23/05/2016 / 19:35:55

  Sarjan vartalovoide on tosi kiva. :) Ihania kookoskuvia sinulla! :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 24/05/2016 / 11:15:17

   Kiitos Eeva!! :–) vartalovoide on kyllä kans kiva, imeytyy nopsaa mutta kosteuttaa.

   Vastaa
 10. Avatar Toinen Pauliina /// 23/05/2016 / 21:48:23

  Hei, jos ei toi kookosdödö onnaa etkä satu olemaan vielä tän kaa tuttu, niin vinkkaisin myös toisesta Urtekramista: turkoosista no perfume -kristallideodorantista! Ihan sairaan hyvä – ei oo pettänyt kertaakaan, vaikka oon tehnyt ties mitä bikramjoogia. Eikä kutita, kuten esim. Madara myös mulla. Asun tosin itse Tanskassa, mutta uskoisin, että löytyy myös Suomesta!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 24/05/2016 / 11:24:07

   Uu, oikeesti!?! Toimiiko tavalliset kristallidödöt sulla? Sellaiset stickit?

   Vastaa
   • Avatar Toinen Pauliina /// 25/05/2016 / 02:24:52

    Haha joo, ihan sellanen sticki se on! Olin itsekin alkuun vähän epäileväinen (koska öö, suolaa??), mutta jos ei minuutin-parin kuivumisaikaa lasketa, en kerta kaikkiaan löydä moitteen sanaa. En oo siis kokeillut mitään muita kristallijuttuja, mutta ainakin tätä yksilöä suosittelen aivan sydämeni pohjasta. :—)

    Vastaa
 11. Avatar Lemmi /// 25/05/2016 / 14:45:45

  Dödö ja tuo hoitosuihke ovat ainoita mitä en ole vielä testannut, mutta aivan varmasti pakko kokeilla jossakin vaiheessa! Tosi kivoja tuotteita, ihana tuoksu ja sopii tosiaan pienemmällekin budjetille :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 25/05/2016 / 15:25:47

   Oioi, ilmeisesti just ne parhaimmat!! :D hoitosuihke on ainakin mulle ihan ykkönen!

   Vastaa
 12. Avatar Karo /// 03/06/2016 / 19:24:06

  Ostin tuon hoitosuihkeen sun suosittelin pohjalta ja tykkään kyllä, tuoksu ei ole ehkä lempparein mutta onneksi hyvin mieto :) kiitos hyvästä suosituksesta!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/06/2016 / 19:56:10

   Jee, mahtavaa, kiva kuulla! :-) mä en edes muista miltä tuo tuoksuu vaikka käytän sitä joka toinen päivä, eli ei siis ainakaan pahalta heh :-D

   Vastaa
 13. […] Dabba, Avril Organics, Smudi-raakapatukat, Nafha ja PUR O3 Urtekram / 7h60 -> Urtekramin kookostuotteet on mun suosikkeja, toivottavasti ehdin käydä hakemassa hiuksiin jätettävän hoitosuihkeen! […]

  Vastaa
 14. […] Urtekramin kookoshiussuihke on yksi parhaimmista luonnollisista hiustenselvityssuihkeista, joita olen testannut. Eikä hintakaan ole paha, 7,80 € puteli ja tuote on vegaaninen. Aubreyn hiustenselvityssuihkeeseen verrattuna tämä ei ole ehkä ihan yhtä tehokas eikä anna tukea hiustenmuotoiluun, mutta on riittoisampi ja edullisempi ja löytyy helposti tavarataloista ja K-kaupoista. Myynnissä myös esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalossa. Lisää tästä tuotteesta ja muista edullisista kookossarjan tuotteista täällä.  […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.