Luonnolliset tuoksut

kauneus, luonnonkosmetiikka
4 kommenttia

FLORASCENT TUOKSUT ITSEHOITOTUOKSU

Voi olla, että olen aika herkkä tuoksuille; ne nimittäin vaikuttavat muhun sekä positiivisesti että negatiivisesti. Välillä joku tuoksu on niin voimakas, että on vaikea keskittyä mihinkään muuhun ja monista tuoksuista tulee välittömästi mieleen jokin muisto. Muistan mille ensimmäinen poikaystäväni tuoksui ja aina ekoina kesäiltoina muistan, miten maagiselta se tuoksu joka vuosi tuntuu.

En onneksi kärsi tuoksuyliherkkyydestä, joten en välttele hajuvesien käyttöä itseni takia, ainoastaan seurassa, jossa tiedän tai arvelen olevan yliherkkiä. Olen alkanut vähitellen muuttaa hajuvesivalikoimaani luonnolliseen (pitää esitellä uusin löytö pian blogissakin!), sillä hajuvedet ja synteettiset hajusteet ovat melkoisia allergisoijia. En varmaan tule koskaan olemaan hajuvesien suhteen täysin ehdoton, mutta olen huomannut, että osa tuoksuista, joista olen aiemmin pitänyt, on alkanut tuoksua oudoilta kun suurin osa käyttämistäni hajusteista ja hajustetuista tuotteista on luonnollisia.

Olen löytänyt eteeriset öljyt uudelleen ostettuani Mujin höyrystimen; iltaisin tiputan veden sekaan pari tippaa rauhoittavaa laventelia tai lämmittävää kanelia. Siivouspäivinä koti tuoksuu greipiltä ja kun vaihdan imuriin uuden pölypussin, tiputan joukkoon pari tippaa piparminttua. Kiinnostaisi opetella sekoittamaan eteerisiä öljyjä keskenään, mutta onneksi on myös valmiita sekoituksia, jollaisia löytyy esim. Florascentiltä (joista olen kirjoittanut aiemminkin).

Ajattelin vinkata teillekin, että Natural Goods Companyn* verkkokaupassa on kaikki Florascentin luonnolliset tuoksut -60% alennuksessa. Omia suosikkejani on tuo Headache Master* sekä Never Sleepless*, jonka tehoon uskon vähintäänkin salaa. Miltähän tuo Stress Reducer tuoksuu? Voisi hyvinkin olla mun juttu, heh.

* – merkityt affiliate-linkkejä

Ja pst, jos kiinnostaa kokeilla mun suosikkiluonnonkosmetiikkatuotteita hiustenhoidossa, napauta sydän mun instakuvalle ja oot mukana tämän Rahua-setin arvonnassa :-) Paketin arvo on n. 130 € ja tuo setti on mun hiuksille ihan täydellinen. Nuo kaksi hoitoainetta, sekä Voluminous Conditioner että Omega 9 Hair Mask -tehohoito ovat yksiä parhaista luonnollisista.

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Itseä alkoi joskus muutama vuosi sitten etoa kaikki synteettiset hajuvedet. Ostelin useita kalliita merkkihajuvesiä aina vain huomatakseni, että viikon jälkeen ne alkoivat jo aiheuttaa kuvotusta. Nykyään ei tulisi mielenkään enää ostaa synteettisiä hajuvesiä ja voin hyvin pahoin myös esim. julkisissa, jos joku on ruiskinut runsaasti hajuvesiä. Minulla on vieläpä matkapahoinvointia, niin nuo koulu- ja työmatkat bussissa ovat aina aikamoista tuskaa :D Nyt viime aikoina jo saippuoidenkin keinotekoiset tuoksut ovat alkaneet oksettamaan ja aiheuttamaan päänsärkyä. Tuoksuherkkyttä tämä ei silti kai ole, kun olen lukenut niitä oireita ja omani eivät vastaa niitä, mutta silti todella ärsyttävää! Outoa kyllä, mutta monista ekotuoksuista ja saippuoista en voi lainkaan pahoin! Käytän jopa aika paljon omaa Acorellen hajuvettäni.

    Ehkä se on jotkin tietyt aineosat, jotka vain kuvottavat… En tiedä. Mutta vuosi vuodelta tämä pahenee ja alkaa olla jo aika iso ongelma. Esim. töissä, kun joku asiakas jättää jälkeensä hajuvesipilven, tekisi mieli alkaa itkeä :D Samalla aina mietin, että kuinka kamalia nämä tuoksupilvet on oikeille tuoksuherkille ja astmaatikoille :(

    Tulipa saarnaus :D Mutta ihana kun joku ajattelee tätä, vaikka itse ei kärsi tuoksuista!

    1. No voi eikä!! Kuulostaa kyllä jonkinasteiselta hajusteyliherkkyydeltä kuitenkin? :-( Mun ystävällä on sama juttu; luonnolliset tuoksut toimii eikä niistä tule paha olo, mutta synteettisiä ei kestä. Toisaalta, ei myöskään kaikkia luonnollisia vahvoja tuoksuja, kuten hyasinttia. :D sellainen piti viedä taloyhtiön rappukäytävään kun omassa kodissa ei voinut olla sekä kukka että kaveri.

      Mutta jep, osaan miettiä tätä nykyisin juuri ystäväni ansiosta ja koska työpaikalla on hajuille herkkä ihminen myöskin. En siis arkena käytä hajuvettä kuin iltamenoissa; meillä on niin pieni työpaikka, että jos asiakaskin sattuisi olemaan herkkä hajuille, olisi aikamoinen sekoitus tuoksuja ilmassa jos kaikki käyttäisivät vahvoja hajusteita.