2 x design lakritsi

ruoka
8 kommenttia

Ei varmaankaan tule yllätyksenä kellekään, että teen monet ostopäätökset pakkauksen ulkonäön perusteella. Pakkauksen kaunis ulkomuoto ei tietystikään ole ensisijainen kriteeri, mutta sisällön jälkeen se tulee hyvin nopeasti. Jos minua kiinnostava tuote on valmistettu lähellä, se on luomua tai Reilua Kauppaa, pienen yrittäjän valmistama tai jotenkin todella uudenlainen tuote ja vieläpä hyvännäköinen, niin I’m sold.

Ihastuin tanskalaisiin Lakrids-lakuihin viime vuonna Köpiksen työreissulla ja ostin pari pakettia lakuja tuliaisvietäviksi kotiin ja ihastuin päätä pahkaa. Sen lisäksi, että Lakrids-pakkaukset ovat kauniita ja pelkistettyjä, on kaikki maistamani lakut olleet todella hyviä. Lakridsin yritystarinasta voi lukea Ullan blogista, hän kävi taannoin vierailemassa Lakridsin tehtaalla Tanskassa. Lakridsin lakut ovat siitä erikoisia, että ne ovat gluteenittomia, joten sopivat niillekin, joille vehnälakut eivät sovi.

Nämä persikanmakuisella suklaalla päällystetyt lakut ovat tosi makeita – mutta vitsit miten kauniita! On sinänsä aika hassua, että olen niin innoissani Lakridsista, sillä en syö karkkia juuri koskaan – ostan itselleni ainoataan raakasuklaata, muita herkkuja harvemmin tekee mieli edes silloin kun niitä on tarjolla jossain. Se on tuo kaunis pakkaus, yritystarina ja todella ystävälliset tyypit yrityksessä. Olen tavannut osan heistä taannoisella Lakrids-dinnerillä. Lakridsia saa Suomesta ainakin pienistä putiikeista, oiskohan Stockmannillakin myynnissä?

Toinen lakulempparini on kotimainen Tomi Björckin suunnittelema uutuus, LIQ. Olin viime viikolla Klaus K:ssa You Are Here -lehden lanseerauksessa ja saimme kotiin vietäväksi uutta, Helsingissä valmistettua LIQ-lakritsia. Miten hyvännäköinen paketti ja vitsit miten hyvää lakua! Ja kiinnostava, nettisivuja myöten kauniisti suunniteltu kokonaisuus.

Kumpikin näistä herkuista on ehtaa karkkia; ei siis mitään terveellisempiä herkkuvaihtoehtoja, mutta ehdottomasti kauneimpia karkkeja joihin olen törmännyt! LIQ-lakritseja saa Kämp Collectionin hotelleista sekä myöhemmin Stockmannilta. Makuvaihtoehtoja on neljä; oma suosikkini on erikoisempi LIQ Sunrise, jossa on appelsiinia ja mustapippuria. Hitsit se oli hyvää! Tämä Moon on herkullinen myös, siinä on ripaus merisuolaa tuomassa makua.

Toivottavasti LIQ-lakritseista tulee sellaisia, joita ulkomaalaiset vievät kotimaahansa tuliaisina, kuten minä olen tuonut Lakridsia Suomeen Tanskasta. Mites, oletteko te höynäytettävissä ostamaan jotain sellaista kauniin pakkauksen takia, jota ette ehkä muuten ostaisi? 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. LAKRIDS ON NIIN PARASTA. Sen lisäksi lakuna syön vaan Pandan täytelakua (niitä kukan muotoisia). Tuo suklaan ja lakritsin liitto on vaan jotain niin taivaallista <3 Ainakin Roobertin Herkku myy Lakridsia ja joskus on ihan ihan pakko ostaa pieni purkki, vaikka hintaa on huimasti.

  1. Ah niiiinpä! Mä harvoin syön tai ostan karkkia, mutta nää puhuttelee! Raakasuklaata kyllä syön silloin tällöin, mutta näitä sokerillisia todella harvoin. Siks nää myös tuntuu spessuilta, mmm! :-)

   Hah joo, ei ne Tanskassakaan oo edullisia, mutta ei kaiken tarvikaan olla. Spessulakut!

 2. Oon sellainen herkkuäässi että lakritsi on mun lemppareita. Kiitos erityisesti gluteenittoman lakun vinkistä, täytyypä tarkastella onko valikoimassa paljonkin vegaanista ja vinkata eteenpäin. :)

  1. Hahaa, nam! :–) Mun veikkaus on että vegaanisia kyllä löytyy, ostin ekat lakut ihan semmoisina normi-lakuina Lakridsilta, niissä ei ollut siis suklaata päällä. :-) Maut on ihan huippuja! Esim. karpalo-chili oli tosi hyvä, vaikka karpalo kuulostaa oudolta tuossa yhtälössä :D onneksi ostin.

 3. Ah noi lakridsir on niiiiin<3 lempparini tähän asti maistamista on sellainen jossa on karpaloa ja olikohan ehkä hitunen chiliä? Siinä oli kivasti potkua. Ja heh mikä sattuma, just eilen illalla hypistelin noita LIQ-bokseja Kaaren Prisman Eat&joy-maatilatorilla (liekö enää sillä nimellä, anyway sieltäkin niitä näköjään siis saa jee), mutta ei sit tarttunut mukaan. Ensi kerralla ostan! Nämä on siitä kivoja, että menevät sievän pakkauksen ansiosta kivasta pienestä lahjastakin :)

  1. No mä just tossa ylemmässä kommentissa kommentoin että noi lakut karpalolla ja chilillä oli huippuhyviä!! musta niissä oli ihana lämpöinen jälkimaku vaikka chili-karpalo kuulostaakin tosi oudolta :-D

   Oih ihanaa että tota uutuutta saa muualtakin, tosi kiva! En oo vielä törmännyt siihen missään mutta se appelsiini-pippuri kummittelee mun mielessä…

 4. Mää maistoin just viime viikolla Lakridseja ekaa kertaa ja ihastuin! Ostin mustaherukkapäällysteisiä Katokosta, joka on myös verkkokauppa eli sieltä ainakin voi tilata, jos ei oo Tanskaan menossa :)