Tehokosteuttajat x 3

kauneus, luonnonkosmetiikka
2 kommenttia

Enpä ole hetkeen kirjoitellut luonnonkosmetiikasta, sillä olen ollut koko kevään enemmän ja vähemmän Esse-”kuurilla”, eli pienimuotoisella kosmetiikkapaastolla. Siitä kirjoitan lisää myöhemmin, sillä Esseistä ei ihan lyhyesti vinkatakaan, aihe vaatii pidemmän tarinan ja selonteon. Nyt vinkkaan teille kolmesta ihon tehokosteuttajasta, joihin olen kovin tykästynyt ihan viime viikkoina:

Ensimmäisenä esittelyssä Orgaid Sheet Mask. Orgaid -sheet maskit* rantautuivat Biodellylle kesän alussa ja sain silloin testiini kolme erilaista naamiota. Testasin ensimmäisenä rauhoittavan Nourishing Sheet Maskin*, joka tasapainotti ja rauhoitti ihoani tehokkaasti. Ei ihme, sillä tuotteessa on mm. kreikkalaista luomujugurttia ja kauraa, jolla on rauhoittavia ominaisuuksia.

Viime viikon mökkireissulla mulla oli mukana Anti-age Moisturizing -naamio*, joka kosteutti ihoa ihan silminnähden. Anti-age -versiossa on mm. taikapähkinää, joka vähentää turvotusta ja ehkäisee näppyjen syntyä, aloe veraa, joka kosteuttaa ja rauhoittaa sekä kasviperäistä hyaluronihappoa, joka sitoo ihoon kosteutta.

Sheet Maskit ovat kertakäyttöisiä, ohuita kankaasta tai geelistä valmistettuja naamioita, joihin on imeytetty seerumia. Naamio tehostaa seerumin imeytymistä. Naamion annetaan vaikuttaa iholla 20-30 minuuttia jonka jälkeen voi lisätä esim. yövoiteen tai öljyn iholle. Seerumia jää Sheet Mask -paketin pohjalle sen verran, että sen voi käyttää vielä seuraavana iltana kasvoille. Kannattaa säilyttää avattu pakkaus jääkaapissa ja käyttää ylijäänyt seerumi 1-2 päivän aikana avaamisesta.

Nämä kangasnaamiot ovat olleet Aasiassa hitti jo useita vuosia, mutta en ole törmännyt näihin koskaan aiemmin luonnollisina versioina. Ulkomailla tällaisiin törmää kyllä normikosmetiikan parissa, mutta vihdoin markkinoilla on siis myös luonnonkosmetiikkaversio.

Suosikikseni nousi näistä kahdesta Nourishing Sheet Mask, sillä se tasapainotti ja rauhoitti ärtyilevää ihoani. Kolmatta sarjan naamioista, eli kirkastavaa Vitamin C Revitalizing -naamiota* en olekaan vielä ehtinyt testata. Näiden kappalehinta on 12,90 € ja kuuden kappaleen setti maksaa 59,90 € – se tuntuu aluksi aavistuksen hintavalta kertakäyttöisistä maskeista, mutta olen kyllä aivan valmis satsaamaan tuollaiseen rauhoittavaan naamioon. Kotikäytössä tällainen naamio päätyisi käyttöön erityisenä hemmotteluhetkenä tai ennen tärkeää päivää, mutta esimerkiksi reissussa tuollainen näppärä tuote olisi aivan korvaamaton. Se ei vie paljoa tilaa litran minigrip-pussissa ja pelastaa esim. lentokoneilmastoinnin kuivattamat kasvot. Mulla ainakin menee iho aina huonoon kuntoon reissaillessa juuri ilmastointien, saasteiden ja muuttuneiden rutiinien takia.

Sain jokin aika sitten Suomeen saapuneita Naturativ-luonnonkosmetiikkamerkin* tuotteita testiin ja ihan ekana täytyy hehkuttaa tätä misellivettä*. Se on ihana! Todella rauhoittava ja kosteuttava. Ruusu-, rosmariini- ja laventelikukkaisvesiä sisältävä misellivesi on täydellinen reissussa. Tiedän, että moni putsaa misellivesillä meikitkin, mutta koska en itse koskaan tee niin, en osaa sanoa onko tämä miten toimiva siihen tarkoitukseen. Sen sijaan korvaan etenkin talvella kasvojen vesipesun aamuisin misellivesi-pesulla. Kesällä pesen kasvot aamuisinkin miedolla puhdistusaineella, kun ne tuppaavat rasvoittumaan kesällä enemmän, mutta talvella misellivesi on pintakuivan ihoni pelastus.

Meidän mökillä ei ole juoksevaa vettä, joten yritän aina minimoida vedellä läträilyn. Siksi misellivesi on ehdoton aamunaaman raikastaja mökkireissuilla. Moni luonnonkosmetiikan misellivesi on tuntunut itselleni turhan ärhäkältä, mutta tämä on todella rauhoittava ja kosteuttava. Hinta on varsin kohtuullinen, 17,20 € / 200ml.

Madaran Sos-sarjan Hydra Repair Intensive Serum* on tämän hetken suosikkiseerumini. Ihan täydellinen tuote kosteutukseen – imeytyy nopeasti, suorastaan humahtaa ihoon, eikä siten vaikeuta kosteusvoidevalintaa. Jotkut seerumit eivät nimittäin sovellu yhteen kaikkien päivävoiteiden kanssa, mutta tämä seerumi imeytyy niin nopeasti, ettei sitä ongelmaa ole.

Hydra Repair Intensive -seerumia voi käyttää myös kuuriluontoisesti, kun iho tuntuu kuivalta ja strassaantuneelta. Tämä ei varsinaisesti ole kuivan ihon tuote, vaan pikemmenkin iholle, joka on sillä hetkellä kuiva, ärtynyt tai stressaantunut. Seerumi tukee ihon omaa kosteustasapainoa ja suojaa ympäristön haittavaikutuksilta. SOS-sarjan seerumin hinta on 38,90 €, joka on mielestäni ihan kohtuullinen hinta riittoisasta seerumista. Tykkään muistakin Madaran seerumeista, esim. tätä olen kehunut aiemmin.

* -merkityt affiliate-linkkejä. Tuotteet saatu testiin blogin kautta. 

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.