Ruokajumituksia osa 2

ruoka
2 kommenttia

Tässä pari reseptiä, jotka ovat pitkään pysyneet suosikkeinani:

Mausteinen, täyttävä ja lämmittävä bataatti-mustapapu-feta-kulho. Ohje on Eevan, joten kurkatkaa resepti hänen blogistaan. Superhelppo ja maukas yhdistelmä! Mun tekee usein mieli persiljaa (koettaako kroppa kertoa raudanpuutoksesta, jota mulla ei koskaan ole ollut, hmm…?) ja tämä on yksi parhaista resepteistä, joihin persilja sopii täydellisesti. Muutoin laitan sitä yleensä vain leivän päälle avokadon, tomaatin ja hummuksen kaveriksi.

Itsetehty teriyaki-kastike on ihan törkeän koukuttavaa, joko olette testanneet?! Jos ette, niin kurkatkaapas osoite täältä. Toimii täydellisesti myös paistettujen vihannesten, sienien ja tofun kaverina, vaikka lohi onkin kaverina klassikko. Tuosta yhdestä teriyaki-kastikeannoksesta riittää neljälle, joten jos tekee ruokaa kahdelle, annoksen voi hyvin puolittaa. Kaikki nuo erikoisemmat raaka-aineet (riisiviinietikka, mirin, seesamiöljy, sake) säilyvät hyvin jääkaapissa avattuna. Tosin voi olla, etteivät ne kauaa kestä, tähän nimittäin oikeasti tulee himo… Alisakin tykkäsi, kun kävi kylässä toissaviikolla!

 

Hahaa, sitten eräs tosi protskupitoinen herkkuni :-D Bataattilastuja uunissa (maustettuna chilillä, juustokuminalla, paprikalla, Herbamarella ja mustapippurilla) ja chilicoleslawta, mmmhh! Suomalainen varhaiskaali ja uuden sadon porkkanat maistuvat ihan hullun herkullisilta. Chilicoleslaw:n ohje löytyy täältä. Korvaan nykyisin kermaviilin Yosan Kaurafraichella, sillä välttelen maitotuotteita. Normaalisti tässä annoksessa olisi jotain papuja, mutta nyt kaappi oli kovin hiilaripainotteinen, joten tällä mentiin. Tuo chilicoleslaw on muuten täydellinen grilliherkkujen kaveriksi, mmh.

Mitkäs ruuat teillä on tällä hetkellä jumituksen kohteena? Jos totta puhutaan, alan pikkuhiljaa kaivata uusia reseptejä; pitäis varmaan käydä tuo keittokirjavalikoimani läpi ja etsiä uusia testattavia…

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ihania reseptejä! Menee ehdottomasti kokeiluun. :) Todella kiva blogi sulla myös. Olen uusi lukija ja mielestäni sun luonnonkosmetiikka- ja ruokapostaukset on tosi hyviä. Kiitos! :)