Puutarhajuhlissa

lifestyle
5 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia & Jacob’s Creek

Rakastan kaikenlaista organisointia ja juhlien järkkäilyä ja siksipä olenkin innoissani ensi viikonlopun puutarhajuhlista. Juhlimme vanhempieni luona lähisuvun kesken kesää ja päästään pitkästä aikaa kippistämään porukalla. Luvassa on herkullista ruokaa ja juomaa – siinä tärkeimmät. Kun ruoka- ja juomapuoli on kunnossa, syntyy hyvä tunnelma itsestään.

Kesän ensimmäiset puutarhajuhlat on vietetty keskikesän aikaan, joten nyt pääsee helpommalla, kun tietää mikä toimii. Kannamme ulos pöytiä ja tuoleja ja ripustamme omenapuihin tuikkukippoja valaisemaan hämärtyvää kesäiltaa. Katsotaan, saadaanko parit talvivalotkin puiden oksille.

Puutarhajuhlien pöytäkoristeet löytyvät luonnosta; varvut ja luonnonkukat näyttävät kauniilta kesäisessä ruokapöydässä, eikä niitä tarvitse etsiä kaukaa. Sisältä voi tuoda parit tuikut tunnelmallista kattausta varten. Pöytäliinaksi kelpaa myös vanhat verhot, kuten nämä suloiset ruudulliset. Jos pihajuhliin ei ole sopivaa pöytää, voi sellaisen rakentaa jaloista ja ylimääräisistä levyistä tai vaikkapa ovesta tai muusta vastaavasta.

Kokkailtiin viimeksi hirviburgereita kesäjuhliin, sillä ne sopivat moneen makuun. Spelttisämpylät olivat taivaallisen hyviä, jos ette ole testanneet spelttiä leivonnassa niin kokeilkaa! Maku on huomattavasti tavallista vehnää maukkaampi.

En ole ihan varma siitä, mitä ensi viikonlopun kattaukseen kuuluu, mutta luultavasti vähän kaikkea; satokauden vihanneksia, tuoreita salaatteja, erilaisia grillattavia. Jälkkäriksi haaveilen pavlovaa kirsikoiden, mansikoiden ja mustikoiden kera.

Kun syöjiä ja makumieltymyksiä  on useita, on tärkeää, että viinit sopivat yhteen monenlaisen ruuan kanssa. Me testattiin Jacob’s Creekin kätevät tonkkaviinit, joista valkkari sopii hyvin yhteen monenlaisen ruuan kanssa ja on kaiken lisäksi luomua. Punaviini oli helposti lähestyttävä myös tällaiselle valkkarin ystävälle. Hanapakkausviinit ovat käteviä kesällä – ne ovat täydellisiä reissussakin, kun ei tarvitse pelätä lasinsiruja ja tonkkaviini säilyy jääkaapissa pidempään, jos viiniä sattuu jäämään juhlista yli. Epäilen kyllä, että näistä kemuista jäisi, hohoo.

Jacob’s Creekin punaviini sopii hyvin puutarhajuhliin ja buffet-pöytään. Ja mikäli raaskii käyttää punaviiniä myös sangrian tekoon, syntyy ihana jälkkärijuoma hetkessä – suosittelen! Sangriaan voi laittaa appelsiinin ja sitruunan lisäksi vaikkapa mansikoita ja nektariineja, miksei tuoreita yrttejä tai kotipihan vadelmiakin.

Kesäinen sangria

0,75 l punaviiniä
0,75 l – 1l sitruunalimonadia
3 appelsiinia
1 sitruunan mehu + 1 sitruuna
2 nektariinia
kourallinen mansikoita
jääpaloja

Viipaloi hedelmät isoon kulhoon ja kaada viini ja sitruunalimonadi kulhoon. Sekoita, maistele ja tarjoile kylmänä. 

Vitsit, toivon niiiin että säät suosisivat meitä viikonloppuna. Kunhan ei vain sataisi, olisi niin ihana viettää juhlat ulkona.

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida tämän postauksen kommenteissa. 

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Aivan ihana kattaus.
    Jos tykkäät kastehelmi astioista, osallistu kastehelmi kulhojen arvontaan mun blogissa.