NICE CREAM // vegaanista jäätelöä Kööpenhaminassa

matkailu, ruoka
4 kommenttia

Kööpenhamina-tägin alle kertyneet Köpis-vinkit sen kuin kasvavat; nyt vinkkausvuorossa ihana NICE CREAM, josta saa nimensä mukaisesti erilaisia vegaanisia jäätelöitä ja acai-kulhoja.

Sugarin Köpis-harjoittelija Saarinka vinkkasi meille tästä paikasta; acai bowlit ovat kuulemma hullun hyviä, mutta koska tulimme jälkkärijätskeille suoraan täyttävän lounaan jälkeen, emme jaksaneet ihan niin isoja annoksia. Valkkasimme kaikki vegaaniset keksijäätelöt, joita oli tuona päivänä tarjolla kolmessa eri maussa; mansikka-suklaa, vanilja-suklaa ja chai.

Nice Creamissa tuo vegaanisen jäätelön koostumus on ihan täysi kymppi. Ei arvaisi syövänsä vegaanijädeä jos ei tietäisi. Keksijäätelöiden lisäksi tarjolla oli mehujäätyyppisiä puikkoja ja acai bowleja. Kaikkien jäätelöiden raaka-aineet oli listattu menussa, joten tiesi, mitä tilaa ja mitä syö.

Valkkaan vegaanisen vaihtoehdon usein, kun siihen on mahdollisuus, mutta välillä kauhistuttaa millaisen määrän lisä- ja täyteaineita vegaaniset vaihtoehdot saattavat joskus sisältää tavalliseen (esim. maitotuotteeseen) verrattuna. Ei sillä, etteikö vegaaninen vaihtoehto usein olisi silti parempi myös minun mielestäni, mutta kun koettaa syödä mahdollisimman puhtaasti ja lisäaineettomasti, joutuu välillä kauhistelemaan pitkiä lisäainelistoja. Siksi arvostan, että ruoan raaka-aineet on listattu näkyville, eikä niitä tarvitse erikseen kysyä.

Jätskin kohdalla tätä valintaa vegaanisen ja maitotuotteen välillä ei tarvitse onneksi tehdä, kun vegaanisia herkullisia ja puhtaita vaihtoehtoja alkaa olla hyvin saatavilla ja vegaanista jäätelöä on helppo valmistaa itsekin. Mutta esimerkiksi juustojen kohdalla ei tunnu kivalta valita vegaanista vaihtoehtoa, raaka-ainelista kun on usein kummallinen ja pitkä (enkä toistaiseksi ole maistanut hyvältä maistuvaa vegaanista juustoa).

NICE CREAM COPENHAGEN
Elmegade 20, Nørrebro

Lämmin suositus!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Moi Ida! Ihan tähän postaukseen liittymättä kyselisin, mikä on sun lemppari deodorantti luonnonkosmetiikasta? Oletko testannut sitä Urtekramin kookosdödöä ja toimiko se sulla? Olen testaillut sitä pari viikkoa ja ei toimi… Tässä olen googlaillut ja miettinyt, että vieläkö pitäis jatkaa siihen totuttelua vai kokeilla jotain muuta vai mitä.

  1. Heippa Anniina!

   Mä käytän normidödöä, koska luonnolliset ei toimi mulla :–(

   Madaran toimi parhaiten, mutta tokan dödön kohdalla aloin saada siitä ihottumaa, joten en käytä sitä enää mutta se kantsii testata, se on ollut paras tähän mennessä. Toisiksi paras on Schmidtsin lime-dödö, sellainen lasipurkissa oleva jota annostellaan sormin kainaloon kuin voidetta, se on törkeän hyvä, mutta ei estä hikoilua (kuten tietty ei luonnondödöjen kuulukaan).

 2. Oletko kokeillut Violifen juustoja? Itse pidän niistä.
  Luulen kuitenkin, että vegaaninen juusto vaatii totuttelua. Kun on ollut monta vuotta ilman maitotuotteita, en enää edes tiedä miltä lehmänmaitoon tehty juusto maistuu, niin ei oikein voi verrata. Toki olen itsekin maistanut huonoja vegaanisia juustoja, hehe. Tosin harvoin syön juustoa sellaisenaan, vaan esim. pitsan päällä.

  Anniinan kommenttiin niin mulla toimi Urtekramin kookosdödö. Sekään ei pidä kuivana, mutta estää hienhajun. Madara tosin parempi mulla.

  1. Oon, mutten tykkää niistä. Oon maistanut niitä tähän mennessä vain sellaisenaan, en ruuan joukossa. Jotenkin noiden raaka-aineet ei houkuttele :D jos jättäisin juustot veke, niin sitten pitäis kyllä keksiä jotain muuta niiden tilalle, en haluais korvata niitä juustonkorvikkeilla jotenkin kun ne ei mun makuun maistu miltään. Ehkä niihin tottuis? No joo :-)

   Aaa jooo! Monella toimii se tosi hyvin!!