Kesäkurpitsavuohenjuustokeitto

ruoka
6 kommenttia

Olen viime viikkoina intoillut kesäkurpitsasta ihan uudella tavalla; voitteko kuvitella, että testasin kesäkurpitsapastaa (tähän tyyliin, mutta juustohöylällä höyläten vihannessorvin puuttuessa) ekaa kertaa vasta tänä syksynä?! Onneksi Sylvia kokkasi tätä meille Köpiksessä, olen nimittäin tehnyt kesäkurpitsapastaa sen jälkeen jo kahdesti avokadopastakastikkeen kaveriksi, mmmh. Toimii varmasti myös lämpimän kastikkeen kaverina, sitä testaan seuraavaksi.

Yksi ongelma tässä mun pastavillityksessä on ollut; kun teen kesäkurpitsasta ”pastaa”, höylään juustohöylällä kesäkurpitsasta vain uloimman pinnan. Jäljelle jää kesäkurpitsan pehmein osa, sillä pastan on hyvä olla rouskuvaa ja rapsakkaa, joten pastaksi kannattaa höylätä vain tummanvihreä kuori ja kevyesti ylimmät kerrokset. Pehmeälle osalle pitää siis keksiä muuta käyttöä.

Pehmeästä osasta voi tehdä suloisen pehmeän kesäkurpitsakeiton! Maistoin tätä keittoa viikonloppuna kotikotona ja vaikka äiti oli toki käyttänyt keiton tekoon kokonaisen kesäkurpitsan kuorineen, voi keiton varmasti tehdä myös jämistä, jotka jää jäljelle pastan tekemisestä. Hävikkiruokaviikko oli ja meni, mutta tällainen reseptiikka innostaa aina.

Ohje alunperin täältä.

Kesäkurpitsavuohenjuustokeitto

2 sipulia silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1 kg kesäkurpitsaa
7,5 dl vettä
reilu rkl kasvisliemijauhetta (esim. Reformi) tai 1 kasvisliemikuutio (esim. Herbamare)
2 oksaa timjamia
1 dl ranskankermaa (voisikohan tähän sopia kaurakerma tai Yosa Food kaurafraiche?)
150 g tuorevuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1 ruukku basilikaa

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa hetkeksi pannulle kuullottumaan. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemijauhe tai -kuutio, timjami, suola ja pippuri ja keitä kesäkurpitsa pehmeäksi. Kun kesäkurpitsa on kypsynyt, ota timjamin oksat pois. Lisää ranskankerma, vuohenjuusto ja tuore basilika ja soseuta sauvasekottimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Niinpä, nyt löytää edullisia kotimaisia kesäkurpitsoja, mmm. Pitää testata tuo sun pesto ja paahdetut tomaatit -kombo! <3

        1. NO voin vaan kuvitella! :D oon muutenkin sellaista sorttia että koukutun ruokiin ja syön vaan jotain yhtä ja samaa monta kuukautta…