PÜR-kauppa Hakaniemi

/// kauneus, luonnonkosmetiikkaTags: , , , , ,

Olin eilen illalla uudeen ja ihanan PUR-kaupan avajaisissa Hakaniemessä; jos asutte lähistöllä, niin käykää ihmeessä kurkkaamassa putiikki ja avajaistarjoukset! Vinkkaan teille lemppareistani ja liikkeen tarjonnasta myöhemmin paremmin, sillä ajattelin mennä ensi viikolla käymään liikkeessä ajan kanssa ja kuvailla lisää. Hakaniemen hyvinvointikaupasta tulee pian löytymään myös ekokosmetologin palvelut ja paikan päällä voi tavata ravintoneuvojaa.

PUR-kaupan parhaita ominaisuuksia on nimittäin asiantuntijuus; liikkeestä saa aina apua, neuvoja ja oikeasti asiantuntevaa palvelua, oli vaiva tai tarve mikä hyvänsä. Syksy on taas saanut ihon kenkkuilemaan, joten kaipaisin vähän uudistusta ihonhoitotuotteisiini ja koska niin moni tuote ja sarja on jo testattu, otan mieluusti neuvoja ammattilaisilta. Samalla voisin vähän miettiä, onko mun lisäravinnevalikoima balanssissa.

Liikkeessä on ihana, raikas ja ilmava fiilis; ei mitään täyteen ahdettuja hyllyjä joita katsoessa iskee valinnanvaikeus kun tarjontaa on liikaa, vaan hienosti kuratoitu valikoima. Sekä vitamiini-, ruoka- että kosmetiikkapuolelta löytyy monia munkin suosikkeja.

Valikoimasta löytyy mm. Dabbaa, josta olen kirjoitellut aiemmin täällä ja täällä. Pitäisikin kohta taas täyttää varastoja, Mesiangervo tuntuu olevan lopulta se kaikista paras mulle, vaikka käytän välillä myös Siankärsämöä, Kamomillaa ja kesällä olen testannut Koivunkin.

Hakaniemin PUR-kaupasta löytyy myös kosmetiikkalemppareita; Treat Collectionin hurmaavat kynsilakat ja Zuiin ihanat kukkaismeikit.

Dr. Bronnersin tuhannen käyttötavan saippuat ovat ihan huikeita; olenkohan koskaan tajunnut kirjoittaa näistä blogiin? Tällä saippualla voi siis mm. pestä hiukset, vartalon, hampaat, tiskit, vaatteet… toimii myös tahranpoistoon nahkalaukuista ja oikeastaan kaikille kodin pinnoille. Ihan kreisi 18-in-1-saippua. Tuoksuista tykkään laventelista, sitruunasta ja piparmintusta ja valikoimasta löytyy myös tuoksuton versio.

Kivvin ihanasta vartalomarmeladista olen vinkannut täällä. Mulla on tuo vuosi sitten testiin saatu purkki vieläkin käytössä eikä tuote ole mennyt miksikään. Ihanan kosteuttava ja lämmöstä öljymäiseksi muuttuva koostumus ja herkulliset tuoksut – mulla on lemon&mint, mutta tämä orange&vanilla on ihana myös. Lasipurkki tuo ripauksen lisää luksusta.

En ehtinyt eilen avajaisissa tarkastella valikoimaa niin tarkasti, että olisin viitsinyt ostaa mitään uutta testiin, mutta yhden ikilempparin ostin; Vogelin Echinacea-kurkkusuihkeen.

Olen alunperin tutustunut tähän Sugarin kautta kaaaauan ennen kuin päädyin sinne töihin ja en edes kehtaa miettiä, montako purkkia tätä olen ostanut! Echinacea-kurkkusuihke on monet kerrat estänyt alkavan flunssan äitymistä pahemmaksi; tätä suihkutellaan monta kertaa päivässä pari suihkausta kurkkuun HETI kun alkaa tuntua, että kurkku on kipeä tai tulee vilustunut aivastelu-fiilis. Päivän tai kahden tehosuihkuttelut ja flunssa pysyy loitolla. PUR:ssa hinta näyttää olevan 12,95 € – tuote todella on hintansa arvoinen. (Psst, tämä ja muut flunssantorjuntavinkit täällä.)

Wild Nutritionin puhtaat Food-Grown-menetelmällä valmistetut vitamiinit ovat olleet testissä ja näistä ja muista käyttämistäni vitamiineista ja lisäravinteista mun on tarkoitus kirjoitella piakkoin lisää. Wild Nutritionit näyttävät olevan 23.9. asti -15% alennuksessa avajaisten kunniaksi.

Näiden ihanien lasipulloissa olevien öljyjen brändi jäi multa huomaamatta, mutta vitsit miten nättejä! Oli vaikka mitä kylmäpuristettuja luomuöljyjä mantelista jojobaan, risiiniin ja avokadoon.

CÎME on mulle tuttu ainoastaan blogeista, eli olen törmännyt tähän suloiseen brändiin, mutten oikeastaan tiedä siitä vielä mitään. Eilen puteleita katsellessani jäi sellainen olo, että miten olen voinut missata tämän. Sain testiin CÎME:n puhdistusöljyn ja vitsit vaikuttaa hyvältä. Tätä täytyy tutkia tätä sarjaa lisää ensi viikolla – onko sarja tuttu teille, onko suosituksia?

PUR-kauppa myy myös mun tämän hetken lempparituotesarjaani Esseä. Essestä ja elämäni parhaasta kasvohoidosta olen kirjoitellut täällä – kokeilemistani tuotteista mulla on ollut postaus luonnoksissa ties kuinka kauan, mutta koska Esseen liittyy niin paljon kerrottavaa, tutkittavaa ja googlailtavaa (jotta ymmärtäisin asioita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti), on postauksen kirjoittaminen ollut hyvin hidasta puuhaa. Palataan pian aiheeseen!


PUR hyvinvointikauppa Hakaniemi
Hämeentie 8

8 kommenttia

 1. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi /// 16/09/2016 / 15:13:08

  Mulla on tuo Cimen puhdistusöljy ja tykkään kovasti. Se on aika nestemäistä, puhdistaa meikin pois eikä iholle jää rasvaista pintaa :)

  Vastaa
  • ida365 /// 16/09/2016 / 15:16:52

   Mä testasin ekan kerran eilen ja huomasin, että ei olis kantsinut hieroa ripsiin, kun mulla oli Cliniquen kuumalla vedellä poistettavaa ripsaria; sen kanssa se ei sopinut yhteen mutta meikki lähti kyllä nätisti :-) miellyttävä koostumus!

   Vastaa
 2. Anni /// 16/09/2016 / 17:39:31

  Kiinnostus heräsi, kun kirjoitat, että kaupan hyvä puoli on asiantuntijuus. Minkä alan asiantuntijoita nämä tyypit siis ovat? :) Tai siis tarkoitan sitä, että tiedätkö, onko heillä ihan jotain alan koulutusta (lääketiedettä/ravitsemustieteitä yliopistossa tms. koulutusta) vai ovatko enemmän ns. itseoppineita? Lähinnä mietin että minkä ”tason” asiantuntijoita ovat, jos näin voi sanoa, ja että kuinka tieteelliseen ja todistettuun tietoon heidän asiantuntijuutensa perustuu. :)

  Vastaa
 3. Anni /// 16/09/2016 / 17:42:06

  Pakko vielä lisätä, etten tosiaankaan tarkoita, että yliopisto-opinnot olisi jokin autuaaksi tekevä asia ja että ilman niitä ei voi olla jonkin alan asiantuntija, mutta lähinnä siis kiinnostaa, että ovatko nämä tyypit jotenkin ”oikeasti” kouluttautuneet alalle ja perustavat työnsä tutkittuun tietoon vai enemmän tällaisia Tomi Kokko -asiantuntijoita. (Sori Kokko-fanit.) :D

  Vastaa
  • ida365 /// 16/09/2016 / 18:02:59

   Hahaa, ihan hyvä kysymys! :-)

   Esim. ihonhoidon suhteen opit varmasti perustuvat paljolti koulutuksiin, joita järjestetään maahantuojien toimesta; tällöin kouluttajina on usein maahantuojat, jotka ovat oppineet tietonsa brändien perustajilta. Esim. Esse-koulutusta pitää kemisti Trevor Steyn, joka on perustanut koko sarjan. Hän on siis korkeasti koulutettu ja varsin perehtynyt asiaansa ja probioottiseen ihonhoitoon ja siihen, miten iho reagoi mihinkäkin. Oppi tulee siis minun näkökulmastani jopa monipuolisemmin, kuin koulussa oppimalla – koska esim. Rosilla, joka on PUR:n ekokosmetologi, on näiden maahantuojien järjestämien koulutusten lisäksi myös ekokosmetologin opinnot tietämyksensä taustalla.

   Annika, joka on PUR:n ravintoneuvoja, on koulutukseltaan diplomi-ravintoneuvoja ja hän valmistuu pian ravintoterapeutuksi. Tämän lisäksi taustalla on muita korkeakouluopintoja, tradenomin koulutus ja sen alan työkokemusta.

   Minusta korkeakouluopinnot ja itseoppineisuus eivät sulje toisiaan mitenkään pois, mutta ymmärrän mitä meinaat sellaisella negatiivisella itseoppineisuudella. ;-) Minustakin on tärkeää, että osaamisen taustalla on opintoja, mutta se, että on oppinut jonkin asian itse, ei ole automaattisesti huono asia. Ravintoasioissa se on tietysti äärettömän tärkeää, että taustalla on ihan oikeaa faktatietoa – tätäkin toki voi oppia esim. brändien järjestämissä koulutuksissa, jotka toki ovat puolueellisia, mutta perustuvat tietoon ja faktaan, jota on helppo tutkia ja selvittää lisää. Mut jep, I get your point! Muista Pur-kaupan asiantuntijoista mulla ei ole tarkempaa tietoa, olen asioinut tyytyväisenä mm. ylempien kanssa.

   Vastaa
 4. Anni /// 17/09/2016 / 10:11:49

  Jess, kiitos vastauksesta! Ajattelinkin, että varmastikin ihan asiantuntevia tosiaan ovat, mutta pakko oli kysyä kuitenkin, kun näitä ”asiantuntijoita” on nykyään niin moneen lähtöön. :)

  Vastaa
  • ida365 /// 17/09/2016 / 10:41:34

   Kyllä! :-) ja jäin myös miettimään tätä niin, että vaikka joukossa olisi joku ”tavallinen myyjäkin”, niin minulle on tärkeää että hänet on koulutettu hyvin tietämään tuotteista. Siksi menen erikoismyymälään, että joku osaa suositella minulle esim. oikeat vitamiinit tai kertoa mikä tuote sopii parhaiten mihinkäkin vaivaan. Tällaista palvelua kun ei nettikaupoissa ja tavarataloissa saa. :-)

   Vastaa
 5. […] tuohon toiseen kuvan ihonhemmottelulaitteista, nimittäin guasha-jadekiveen! Sain tämän testiin Hakaniemen PUR Hyvinvointikaupan avajaisista taannoin ja vitsit miten ihana ylläri tämä olikaan. En olisi osannut ikinä ostaa […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.