Gluteeniton soijarouhe-makaronilaatikko

ruoka
6 kommenttia

En muista koska olisin tehnyt itse perinteistä makaronilaatikkoa soijarouheella, enkä tiedä miksi? Syksyyn täydellisesti sopivaa lohturuokaa joka on kaiken lisäksi todella edullista.

Havahduin joskus kesän lopulla miettimään, kuinka hulluna rahaa saa käytettyä ulkona syömiseen. Se on asia, josta haluan ehdottomasti nautiskella, mutta en silti halua laittaa kaikkia rahojani ravintoloihin, kun osaan itsekin tehdä ruokaa. Onneksi syksyn myötä tulee oltua enemmän iltoja kotona, joten ehkäpä voisin julistaa itselleni kotona kokkailu -haasteen. Mulla on keittiössä aika vähän säilytystilaa ja koska kuivakaapit pursuilee erilaisia pastoja, jauhoja, linssejä, papuja ja mausteita, olisi varmaan hyvä hetki alkaa kokkailla enemmän. En ole hetkeen edes jakanut kunnolla mitään kasvisruokareseptejä, vaikka tiedän, että ne ovat yksiä blogini luetuimpia. Joten miltäs kuulostais resepti-syksy? Omien suosikkireseptien lisäksi voisin kokeilla uusia keittokirjoista ja jakaa parhaat teidän kanssanne.

Ekana vuorossa olisi se ah-niin-perinteinen ja helppo soijarouhe-makaronilaatikko pienellä twistillä: nimittäin gluteenittomana!

Gluteeniton soijarouhe-makaronilaatikko 

makaronit
1 pss (300g) Risenta luomu kikherne-makaroneja
2 l vettä
suolaa keitinveteen

Keitä makaronit ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Kikherne-makaronit maistuu ihan tavallisilta, mutta niissä on enemmän proteiinia ja vähemmän hiilihydraattia kuin tavallisessa pastassa. Sain Risentan kikherne-makaronit testiin blogin kautta.

soijarouhe
1,5 dl soijarouhetta
3 dl vettä
2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1-2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta (käytin 1tl makeaa ja 1tl tulista paprikajauhetta)
timjamia
pippuria
tilkka soijakastiketta
(pikkuisen chiliä)
3 rkl tomaattipyreetä
öljyä paistamiseen

Kuullota sipuleita ja mausteita hetki öljyssä. Lisää soijarouhe ja vesi. Sekoittele kunnes vesi on turvottanut soijarouheen. Maista ja lisää mausteita maun mukaan.

munamaito
5 dl kauramaitoa
2 kananmunaa

Sekoita vispilällä sekaisin.

Päälle jotain maukasta juustoraastetta.

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita uunivuoan pohjalle makaronit ja kaada päälle soijarouhe – sekoita. Kaada päälle munamaito ja kuorruta juustoraasteella. Laita makaronilaatikko noin tunniksi uuniin ja jos tykkäät rapsakasta makaronilaatikosta, jätä laatikko vielä hetkeksi uuniin jälkilämpöön.

Vielä yksi pikkuvinkki! Tässä on superhyvä vaihtoehto tavalliselle markettisrirachalle, joka normaalisti sisältää natriumglutamaattia (joka saattaa aiheuttaa mm. migreeniä, hengenahdistusta, huimausta, astmaoireita, vatsakipuja, kasvojen punoitusta, nivelkipuja, suolisto-ongelmia… huh, no thanks!) jota kantsii vältellä parhaansa mukaan. Tässä ei ole, tämä on luomua ja maksaa Ruohonjuuressa reilut 4 euroa. Sopii ketsupin korvaajaksi.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mietinki yks päivä että vois kokeilla makaroonilaatikkoa! En oo tehny sitä sen jälkeen, kun lopetin lihan syönnin enkä oo koskaan käyttäny noita soijarouheitakaan :D nyt on pussi kaapissa kyllä, niin vois kokkailla tätä! :) Toimiikohan miten ilman kananmunaa :o pitääpä googlata.

    1. Hahaa, jooo, testaappa! Kantsii maustaa soijarouhe kunnolla, muutoin toimii kyllä. Luulis, että onnistuu jotenkin, varmaan tohonkin löytyy vaihtiksia jos googlaa vegaanista makaroonilaatikkoa.

    1. Joo, tosi hyvää! Oon maistellut aiemminkin Risentan papupastoja ja nekin on hyviä :-)

  2. Mä oon tehnyt ihan ilman jauhelihan korvaajaa (en oikein tykkää käyttää soijavalmisteita), olikohan mulla sipulia ja porkkanaraastetta tms. Tuli hyvää niinkin! :)

    1. No uskon sen! Ja varmasti joukkoon sopisi myös linssit ja pavut, kun kuitenkin kaipailisin itse ainakin jotain muutakin kuin hiilihydraattia. Mutta toisaalta, noilla kikherne-makarooneilla sitäkin jo saa :D