Esse — probioottinen ihonhoito 1/2

kauneus, luonnonkosmetiikka
12 kommenttia

Kävin tämän vuoden alussa, maaliskuussa, elämäni parhaassa kasvohoidossa Tarjan luona Ihohoitola Lupauksessa. Sen lisäksi, että Tarja on mahtava tyyppi, joka todella keskittyy asiakkaaseensa ja haluaa löytää parhaat mahdolliset yksilölliset hoitorituaalit asiakkailleen, on Tarjan käyttämät luonnonkosmetiikan hoitolatuotteet loistavia. Minulle hoito tehtiin Esse-sarjalla*, josta olenkin lupaillut postausta jo puolisen vuotta ja nyt se vihdoin tulee!

Tämän postauksen kirjoittaminen ei sitten lopulta ollutkaan ihan pikku juttu; halusin nimittäin kirjoittaa aiheesta mahdollisimman kattavasti mutta samalla helposti lähestyttävästi ja totesin jo heti alkuun, että minun pitäisi selvitellä asioita aika paljon, että ymmärtäisin mistä Essessä ja probioottisessa ihonhoidossa on todella kysymys.

Olen nyt ehtinyt testata hyvän liudan tuotteita (sekä itse ostamiani, että pari testiin saamaani) ja koska olen valehtelematta tykännyt jokaisesta, on tämä hyvä hetki kertoa sarjasta tarkemmin teillekin.

Esse on eteläafrikkalainen täysin luonnollinen ihonhoitosarja, jonka ihonhoitofilosofia perustuu tieteen uusimpiin löydöksiin ihon mikrobiomitutkimuksen saralla. Esse-sarjan on perustanut paljon tutkimustyötä tekevä kemisti Trevor Stey.

Esse – probioottinen ihonhoitosarja

Meissä jokaisessa on biljoonia mikrobeja. Tuhannet eri mikrobilajit ihollamme ja elimistössämme muodostavat oman kokonaisuutensa, joka vaikuttaa mm. terveyteemme. Mikrobeja on olemassa hyviä ja huonoja ja ne ovat vastuussa myös ihomme terveydestä. Iho on suoja meidän ja ympäristömme välillä. Sen tehtävänä on sitoa itseensä kosteutta ja suojella meitä ulkopuolisilta haitoilta, kuten saasteilta, säteilyltä ja kemikaaleilta – ja kumpaankin näistä tarvitaan mikrobeja.

Esse kehittää sarjaa jatkuvasti tieteen kehittymisen seurauksena ja on jo nyt onnistunut luomaan tuotesarjan, jonka avulla on mahdollista luoda iholle sellainen ympäristö ja tila, joka suosii hyvien mikrobien kasvua. Ihon optimaalinen terveys on siis kiinni miljoonista ihossa ja sen pinnalla elävistä mikrobeista. Ympäristöä voidaan parantaa prebiooteilla, joilla ruokitaan ihon hyviä mikrobeja, jotta ne voisivat syrjäyttää huonot mikrobit. Jos ihossa on mikrobinen epätasapaino, iho saattaa esimerkiksi olla punainen, kireä tai tulehtunut.

Useimmat meistä yhdistää probiootit (jotka ovat hyviä mikrobeja) suoliston terveyden ylläpitämiseen ja näin onkin, mutta probiootit ovat myös yhteydessä ihon terveyteen. On todettu, että esimerkiksi Lactobacillus-bakteerin ja -uutteen ulkoinen käyttö parantaa huomattavasti akneihoa ja ekseemaa. Probioottiset ihonhoitotuotteet parantavat ihon luontaisen suojabarriäärin toimintaa ja ehkäisevät näin myös ihon ikääntymistä.

Essen ihonhoitofilosofiassa yhdistyy probioottisen ihonhoidon lisäksi oikeanlaisen ympäristön luominen hyville mikrobeille ja niiden kasvulle ja se tapahtuu prebioottien sekä ihanteellisen pH-tasapainon ylläpitämisen avulla.

Minusta itsestäni tuntuu, että probiootit ihonhoidossa ovat tulevaisuudessa vielä isompi juttu, mitä ne nyt ovat. Se, että probiootteja aletaan käyttää vasta nyt ihonhoitotuotteissa, johtuu tieteen kehityksestä ja siitä, että elävien probiootteja on tosi vaikea saada säilymään elävänä kosmetiikassa. Tästä kannattaa lukea tarkemmin Katja Kokon blogista.

Kiteytettynä Essen ihonhoitofilosofiaan kuuluu:

– PREBIOOTIT, joilla ruokitaan hyviä mikrobeja, jotta nämä voisivat kasvaa. Prebiootteja ovat näissä tuotteissa mm. Inuliini (sikurin juuresta saatava prebiootti), a-glucan-oligosakkaridi, Baobab-hedelmän malto (sisältää runsaasti bakteereja ravitsevia mikroravinteita), Yacon-juuri (100% kasvimehu) ja Lactid Acid eli maitohappo (avainasemassa ihon kosteutustekijänä). Nämä ovat pitkäketjuisia sokereita, joita opportunistiset bakteerit eivät voi käyttää ravinnokseen, mutta hyvät mikrobit voivat. Opportunistinen = normaalisti harmiton, mutta tietyissä olosuhteissa sairautta aiheuttava 
PROBIOOTIT (esim. Lactobacillus-bakteeri), joita on lisätty osaan tuotteista parantamaan ihon suojabarriäärin toimintaa ja hidastamaan ikääntymistä
pH-TASAPAINON YLLÄPITÄMINEN, joka on oleellisessa osassa optimaalisen mikrobiympäristön luomista. Kaikkien Esse-tuotteiden pH on 4.5-5.5 välissä
LUOMULAATUISUUS; kaikilla tuotteilla on luomusertifiointi takaamassa, etteivät tuotteet sisällä iholle haitallisia kemikaaleja ja toksiineja, jotka häiritsevät ihon mikrobitasapaino

Fokuksena Esse-tuotteissa on säilyttää tuotteiden avulla ihon mikrobinen monimuotoisuus ja edistää hyvien mikrobien kasvua. Osa Esse-tuotteista siis sisältää prebiootteja, osa eläviä probiootteja (kalliimmat avaintuotteet), probioottiuutteita ja osa on tätä hoitorutiinia ja ph-tasapainoa ylläpitäviä tuotteita.

Huh, nyt kun taustat on kerrottu, on hyvä sulatella hetki tätä informaatiota – julkaisen huomenna postauksen, jossa kerron käyttämistäni tuotteista ja todella mielenkiintoisesta Sensitive-sarjasta, josta on ollut iso apu mm. aknen ja ekseeman hoidossa. Onko joku teistä jo testannut Esseä?

Esse-tuotteita myydään vain maahantuoja verkkokaupassa* sekä hoitoloissa, joiden henkilökunta on käynyt Esse-koulutukset. Esse-tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti, ne ovat vegaanisia eikä tuotteita tai raaka-aineita testata eläimillä. Lisäksi tuotteissa ei käytetä laisinkaan vettä – vesi on korvattu rooibooksella, joka on eteläafrikkalainen punapensastee ja ominaisuuksiltaan rauhoittava.

Esse kuuluu mukaan afrikkalaiseen reilun kaupan järjestö ”PhytoTreda Africa”:an, joka tarkkailee tuotteissa käytettyjen villikasvien keräilyn eettistä kestävyyttä ja varmistaa, että kerätyistä kasveista maksetaan maaseutuyhteisöille reilu palkkio. Ja kaiken tämän päälle Esse on yrityksenä hiilineutraali. Huh, miten hyviä juttuja!

Lähteet: The Human Microbiome ProjectTiede 06/2009, Helsingin Yliopisto 06/2016,
Natcos Nordic 12/2015, Helsingin Sanomat 01/2016, Esse-koulutusmateriaali

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Oo, kiinnostaa. Mulla on ollut nyt (varmasti hormonitasapainon muutoksesta johtuva) akneiho jo yli puoltoista vuotta ja tuntuu, ettei mikään oo auttanut. En millään haluais mennä lääkärille hakemaan jotain myrkkysuperaknelääkettä naamalle, mutta jokainen testaus on ollut turha. Viimeseks näitä omenahappo(?)kuorinta sekä -öljyjä. Ei mitään. Alkaa epätoivo iskeä, et tää ei pysy poissa kun e-pillereillä ja jos en halua käyttää niin naama on samanlainen lopun elämää kun 15-vuotiaana jolloin se oli samanlainen kuin nyt. Kiva kuulla siis, miten nää on toiminu!

  1. Joooo, kuule tästä voisi olla sulle paljon apua! Mun iho oikuttelee varmaan nyt ja aina – se räjähtelee silloin tällöin miten sattuu, enkä ole varma uskonko sen koskaan loppuvan. Mutta Esset tarjoavat ihan älyttömän nopean avun tähän oikutteluun. Kerron huomenna tosiaan tarkemmin testaamistani tuotteista. :-)

 2. Myös Joliesta saa Esseä! :) oon ite testannut vasta putsaria mutta on aivan huippu, ja palan halusta päästä kokeilemaan muitakin tuotteita! :)

  1. Jep, se kuuluu tuohon ”Esse-koulutuksen saaneet kauneushoitolat” -kohtaan. Suomessakin alkaa olla jo monia kauneushoitoloita, joissa tehdään Esse-hoitoja.

   Mitä putsaria sä olet testannut? :-)

   1. Aa niin olikin :D oon testannut Gel Cleanseria, ihana piparmintun tuoksu ja pesee tosi hellävaraisesti ja jopa mun silmämeikin! Tykkään hurjan paljon. Haluaisin kovasti testata myös Esse-kasvohoitoa!

    1. Ooh, joo! Suosittelen kasvohoitoa kyllä kaikesta sydämestäni<3

     Mulla on Cream Cleanser käytössä ja sekin tepsii hyvin meikkiin!

 3. Pyhä jysäys. Mietin juuri noin tunti sitten, kun luin kehon emäs/happamuus suhteesta (hapan keho, hapan iho ja toisin päin), että pitäisi saada ihon hoito tuotteita jotka nimenomaan tukevat tätä ajatusmallia. Mikäli olen ymmärtänyt oikein on hapan iho oivallinen kasvualusta bakteereille päästääkseen hurjistumaan, josta seurauksena mm. erilaisia tulehdustiloja. Siksi pitäisi siis suosia ruokia jotka tukevat kehon emäksisyyttä, jotta ihokin olisi emäksisempi.

  Aion ehdottomasti ottaa selvää näistä asioita ja ottaa testiin tuotteita tältä sarjalta. Olisi mielenkiintoista myös kuulla minkälaisia huomioita teet itse pidemmällä aikavälillä.

  Kiitokset taas täältä Tampereelta, arvostan suuresti lähestymistapaasi blogiisi, voin aina luottaa siihen, että olet aidosti kiinnostunut kirjottamista asioistasi ja, että seisot sanojesi takana sen hetkisen tieto-taitosi mukaan. Se on upeaa. Ihanaa jatkoa.

  1. Voi itku Jenni, et arvaakaan miten tajuttoman onnelliseksi tulin tästä kommentista! Luin lopun ääneen kaverilleni, jonka kanssa olin syömässä kun huomasin kommenttisi. Juuri tuohon pyrin; kertomaan itseäni kiinnostavista asioista sen hetkisen tietotaidon mukaisesti. Ihanaa että näistä on iloa, se on ihan parasta! <3

   Ihanaa talvea, kiitos että kommentoit.