3 x paras kukkakauppa Helsingissä

lifestyle
7 kommenttia

Voi itku miten ihanalta tuntuu olla kotona!

Eilinen tuntui ihan mielettömän pitkältä päivältä; herättiin kuuden jälkeen Tukholmassa ja lähdettiin kentälle hyvissä ajoin huomataksemme, että aamun lento oli peruttu. Lähdettiin toiselle kentälle odottomaan uutta lentoa ja jännitettiin ehtiikö reissukaveri luennolle pitämään omaa osuutta esitelmästään ja ehdinkö minä yhteistyökuvauksiin ajoissa. Onneksi ehdimme kumpikin, vaikka hilkulle meni.

Kuvausten jälkeen nappasin taksin kotiin ja ehdin hengähtää pari tuntia ja sitten suuntasin ystävän kanssa juhlistamaan Kemikaalicocktailin 10-vuotissynttäreitä. Kun vihdoin kömmin yöllä sänkyyn pitkän päivän jälkeen, olo oli aika uupunut, mutta onnellinen. Pitkä viikko takana.

Tänään oli niin ihanaa herätä omasta kodista ja omasta sängystä. Ajattelin tänään pitää maailman rennoimman lauantain; pesen pyykkiä, puran matkalaukut, soittelen kuulumisia äidin ja ystävien kanssa ja haen kaupasta pizza-ainekset ja kimpun kukkia. Taidan päästä liikkeelle kotoa sen verran myöhään että suosikkikukkakauppani ovat jo kiinni, mutta onneksi lähikaupasta löytyy tähän aikaan vuodesta paljon kotimaisia tulppaaneja.

Multa on pari kertaa kyselty mun lempparikukkakauppojen perään, joten tässä tulisi suosikkini:

Wild Things Erottajankatu 1 

Ihania boheemin kauniita kimppuja, mehikasveja, kaktuksia ja ananaksia. Urban A:n yhteydessä toimiva Wild Things -kukkakauppa on ihana ja konsepti on mietitty tosi hyvin. Sugarin blogissa on muuten pieni haastis kukkakaupan perustajasta, Nataliesta.

Inbloom Uudenmaankatu 34

Inbloomin tekemät kimput ovat yhtiä kauneimmista; myös kuvien kaunis kimppu on Inbloomin käsialaa, sain sen Kauniisti Kotimaiselta kiitoksena aiemmasta yhteistyöstä. En ikinä ostaisi itselleni violetteja tai punaisia tulppaaneja, mutta tässä kimpussa ne näyttävät upeilta! Tällaisia asioita arvostankin alansa ammattilaisissa; he tietävät mikä näyttää hyvältä ja mikä toimii.

La Reine Mariankatu 13

La Reine on mun suosikki, ostan täältä aina kaikki erikoisemmat leikkokukat kotiin. Tämä taisi olla eka kukkakauppa, jossa Helsinkiin muuttaessani asioin, joten kai tämä on siksikin muodostunut suosikikseni. Sain joskus pakkomielteen kilpipiileasta mutten löytänyt kasvia silloin mistään, mutta onneksi kysyin onnistuisiko La Reinen tilata sellaista minulle. Onnistui!


Näiden lisäksi olen löytänyt kauniita yksittäisiä leikkokukkia mm. Kaivokukasta Forumissa, saanut hyvää palvelua Sinisessä Tulppaanissa ja Bulevardin Form & Florassa ja ostanut mm. eukalyptuksen oksia Plantagenista. Kun muut paikat eivät ole auki, saa Stockaltakin kivoja kimppuja, jos tietää mitä haluaa, sillä valmiiksi sidotut kimput ovat usein aika perinteisiä. Kivoja valkoisia Reilun Kaupan neilikoita ja kotimaisia tulppaaneja löytyy tavallisista ruokakaupoista usein tosi edullisesti – ja neilikkahan on tunnetusti fiksu budjettivalinta.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Jesss, huippua! :-D Jos nää on kerta sunkin suosikit niin sitpä tiiän että oon tehnyt hyvät kukkakauppalöydöt eikä tarvii muita etsiä, haha :D !

 1. Yksi ihana on Living room Iso-Roballa. Sieltä saa kauniita kimppuja ja asetelmia esim. Joulun aikaan.

  Mulle on jäänyt kaupasta myös yksi ihana sattuma opiskeluajoilta. Tein gradua ja rahat oli todella tiukoilla, mutta halusin ostaa yhden lyhtykoison itselleni piristämään arkea. Kerroin omistajalle(?), että rahat on tiukoilla mutta sen koison hedelmät on niin kauniit että halusin ostaa itselleni yhden. No tämä rouva antoi sulle pienen pussillisen niitä hedelmiä, sillä niitä jää häneltä yli ja halusi ilahduttaa rahatonta ihailijaa. Jotenkin tää kiltteyden ele liikuttaa edelleen :’)

  1. Oi voi eiii miten suloinen ele! :’-) Täytyypä muistaa tämänkin olemassa olo, aika lähellä työpaikkaa nimittäin.

 2. Oi ihania kukkakauppoja! Kiitos paljon vinkeistä, aion ehdottomasti käydä kurkkimassa ainakin ton Wild Thingsin valikoimaa tarkemmin :)

  1. Jee, ihanaa että näistä oli iloa! :-* Käy ihmeessä! En nyt muista minä päivinä Wild Thingsissä on tuoreet kimput myynnissä, mutta loppuviikosta muistaakseni. Ihana putiikki.

 3. Kukkakauppa Floranna, Runeberginkatu 30, on myös Helsingin parhaita kukkakauppoja. Siellä tehdään boheemeja, ihania kimppuja. Torstaista lauantaihin Florannassa on lisäksi tarjolla edullinen kukkabaari Knippu, josta voi itse poimia kukat. Niitä ei sidota kimpuksi. Kukat voi sitten asetella kotona haluamallaan tavalla.