Kookoskaurapuuro

ruoka
4 kommenttia

Syön joka aamu saman aamupalan; kaurapuuroa mustikoilla, pähkinöillä ja hunajalla ja kahvikupillinen mustana. Superhelppoa, nopeaa, vatsaystävällistä ja halpaakin vielä.

En kaipaa mitään muuta tavallisena arkiaamuna, mutta viikonloppuisin on välillä ihana herkutella ja panostaa, siispä tein tänään kaurapuuron veden sijaan kookosmaitoon. Kookoskaurapuuro, ai itku miten hyvää! Ostan usein kookosmaitoa tölkissä erilaisia linssi- ja papuruokia varten ja useimmiten käytän jäljelle jääneet kookosmaidot esim. smoothieissa, mutta tässä toinen herkullinen tapa hyödyntää loput kookosmaidosta. Kookosmaitoon keitetty kaurapuuro on mulle melkoinen luksuspuuro tavalliseen verrattuna ja koska puurosta tulee näin tuhdimpaa, tuntuu että se pitää nälän loitolla kauemmin. Kookospuuron voi maustaa esim. luomuvaniljalla ja kardemummalla.

Herkkupuuron päällä on rouhittuja pekaanipähkinöitä, Urtekramin pakastekuivattuja granaattiomenan siemeniä (mmh!), cashew-pähkinöitä, mustikoita ja hunajaa. Naurattaa, että edes vinkkaan tästä, mutta joskus näitä pieniä juttuja, joilla on suuri merkitys lopputulokseen, ei tajua omassa arjessa! En minäkään hoksannut, että voisin joskus kokeilla tällaista herkkua, ennen kuin kolleegani työreissulla teki meille aamupalaksi kookosmaitoon tehtyä kaurapuuroa. Pikkujutuilla on väliä!

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Teetkö puuron ihan sellaiseen säilyketölkkikookosmaitoon, vai johonkin kevyempään kookosjuomaan? Ja korvaatko kaiken veden kookosmaidolla? :) Kuulosta herkulta, mutta tuhdilta!

    1. Tölkkikookosmaidosta! Ostan lähikaupan ainoan luomuvaihtoehdon useimmiten, se on ihan jees mutta en edes muista brändiä :D Joku perus. Laitan reilun desin vettä ja reilun ruokalusikallisen kookosmaitoa (sitä kiinteäksi kovettunutta osaa) ja lorautan vähän kookosvettä purkin pohjalta. En siis tee pelkästä kookosmaidosta, mutta kyllä tästä näinkin tulee tuhtia. MUTTA NIIN HYVÄÄ.

  2. Mä teen aina kaurapuuron joko manteli- tai kookosmaitoon. Nam! Lisään joukkoon vielä liotettuja chia-siemeniä, jolloin koostumus tulee vieläkin mieluisammaksi, ja puuro saa mukavasti proteiinia. :)

    1. Nam! Pitäis varmaan itsekin välillä, kun niin helposti saa tehtyä luksusversion tavallisesta puurosta. Vaikka ei sillä, tykkään kyllä ihan tavallisesta veteenkin tehdystä.

      Aah joo chia, sekin on hyvä! :)