WHITETAIL

muoti, vastuullinen muoti
16 kommenttia

Vitsit, tiedättekö, kun aina välillä tapaa ihmisiä, jotka tekee jotain omaa juttua suurella intohimolla ja se innokkuus ja vilpitön kiinnostus omaa juttua kohtaan tarttuu. Mulle kävi niin pari viikkoa sitten!

Onko Whitetail-vaatemerkki tuttu? Olin tapaamassa Whitetailin takana vaikuttavia tyyppejä viime viikolla ja vitsit miten innostuin, no, kaikesta! Whitetailin vaatteet valmistetaan eettisesti ekologisista materiaaleista, ne ovat tosi kauniita, käytännöllisiä ja kohtuuhintaisia – ja vaatteiden lisäksi brändi valmistaa myös luonnonkosmetiikkaa. Say no more!

WHITETAIL eettinen ja ekologinen muoti

Whitetail on perustettu muutama vuosi sitten ja se aloitti kuten muutkin vaatebrändit; julkaisemalla sesonkimallistoja. Nyt Whitetail muuttaa tapaansa toimia ja julkaisee jatkossa vaatteita tarpeen mukaan, muttei sesonkiajattelulle uskollisesti, vaan vaan vaatteet tulevat osaksi pysyvää mallistoa. Tällainen on mahdollista, kun suunnitellaan oikeasti käytännöllisiä ja ajattomia vaatteita, joissa on silti joku juju – ja jotka tuntuvat päällä hyvältä ja saavat tuntemaan olon kotoisaksi ja tyylikkääksi. Tämän lisäksi tuotteiden hinnat halutaan pitää kohtuullisina ja oikeasti ostettavan hintaisina. Tämä taas on mahdollista niin, että kaikki turhat välikädet jätetään pois, ettei hinta nouse niiden takia korkeaksi. Tästä syystä Whitetailin vaatteita myy jatkossa vain heidän verkkokauppansa.

Whitetailin perustaja Margit Peura on ensimmäiseltä ammatiltaan lääkäri, joten vaatteiden materiaalivalintoihin on kiinnitetty erityisen paljon huomiota. Kuten kirjoitinkin, Whitetail valmistaa vaatteiden lisäksi myös luonnonkosmetiikkaa josta olen tietysti aivan erityisen innoissani.

Sain tällä hetkellä valikoimissa olevat vartalovoiteet testiin pari viikkoa sitten ja kirjoittelen niistä teille jahka olen ehtinyt testailla niitä tarpeeksi. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja suurimmilta osin valmistetaan Virossa, mutta tiedot voi tarkistaa jokaisen tuotteen kohdalta kätevästi Whitetailin verkkokaupassa – siellä on eritelty hintalappua myöten valmistusmaa ja materiaali.

Eettinen vaatemerkki Whitetail

musta neulemekko eettinen

Tämä musta Iris-mekko maksaa 149 €. Se on mielestäni todella kohtuullinen hinta eettisesti valmistetusta neulemekosta, joka tuotetaan lähellä ja fiksuista luonnonmateriaaleista, jotka kestävät käyttöä.

Minun mekkoni on kokoa S ja kuten näette, tämä on tyyliltään mukavan oversized. Sopii sekä sukkisten että pillifarkkujen kaveriksi koroilla tai matalilla kengillä. Keväämmällä tämä näyttää varmasti kivalta tennareidenkin kanssa. Iris-mekkoa saa myös harmaana. Helma on takaa hieman pidempi kuin edestä.

ida365 WHITETAIL
Jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan: vaatteet valmistetaan huolella valituista luonnonmateriaaleista (eettisesti ja ekologisesti tuotetuista, luomuna aina kun mahdollista) ja jokaisen raaka-aineen alkuperä kerrotaan selkeästi Whitetailin nettisivuilla. Tulevaisuudessa Whitetailin sivuilta tulee löytymään myös tarkemmat tiedot eri materiaaleista ja siitä miten esimerkiksi tuotteissa käytetty non-mulesing merinovilla eroaa tavallisesta merinovillasta – fiksua!

Mielestäni on mahtavaa, miten tarkasti materiaalitiedot on ilmoitettu Whitetailin sivuilla tuotekohtaisesti. Esimerkiksi tämä neulemekko on valmistettu Virossa tehtaalla, jossa käytetään manuaalisia kutomakoneita. Neuleeseen käytetty baby alpakka -villa on Perusta, jossa Whitetailin taustahenkilöt ovat asuneet ja tutustuneet siellä paikalliseen tuotantoon. ”Baby Alpaca” on aikusen alpakan hienoin ”ensivilla”, siitä nimitys – ei siis vauva-alpakan villaa. Mekko on suunniteltu Suomessa, sen niska- ja materiaalilaput valmistetaan Italiassa ja hintalapun pahvi on kierrätetystä materiaalista valmistettua ja puuvillanauha, jolla hintalappu on kiinni vaatteessa, on italalaista luomupuuvillaa.

Suomalaista muotia, Whitetail

Ethical & Ecological fashion from Finland, WHITETAILkuvat: Maj / Magicpoks
Neulemekko saatu Whitetaililta

Palaan Whitetailiin vielä toisten asukuvien kanssa myöhemmin tällä viikolla. Kyselin nimittäin Whitetaillta muutamia kysymyksiä vaatteista, materiaaleista ja niiden alkuperistä ja haluan jakaa vastaukset kanssanne. Palataan aiheeseen vielä myöhemmin, mutta mitäs sanotte, eikös vaikutakin todella hyvältä?

Kannattaa käydä kurkkaamassa verkkokaupan valikoima jos vielä etsitte lämmittäviä vaatteita talveen: Whitetailin villatakit ovat tosi kauniita ja monikäyttöisiä, samoin yksinkertaiset ja iholla taivaallisen hyvältä tuntuvat merinovillasta ja silkistä valmistetut paidat. Merinovilla-silkkipaitojen ja mekkojen hinnat ovat 59 – 79 € ja neuletakkien 199 €. Kuvien neulemekko on 149 € ja iso villahuivi 79 € – eli siis oikeasti järkevän hintaista eettistä muotia.


 ”We want to present clothes that make you feel beautiful and comfortable,
but also provide sustainable products under fair conditions.
Offer a way of life that makes you look and feel equally good.”

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihanaa, miten tarkasti kerrottu heidän sivuillaan. Nää sun suositukset on kivoja, sillä tästä en ollut koskaan kuullu aiemmin. Itselle uudet ekologiset ja lähellä tuotetut vaatemerkit on aina super!!

  1. No älä muuta sano! Ei tällaisia merkkejä ole vielä liikaa. :-)

  1. No niin tulikin, onneks sattui tällainen kuvauskeli! Kiitos kuvista :-*

 2. Oho, ihan tuntematon merkki! Tuo neulemekko on kyllä tosi ihana! :O

  1. No eikö olekin! :) Kantsii käydä kurkkaamassa muutkin merkin vaatteet nettikaupassa.

 3. Kohtuullisia nuo hinnat eivät ole, jos ajattelee millaisella budjetilla ihan moni töissäkäyväkin elää. Kyllä esim, 200e (neuletakin hinta) aika iso raha.

  1. Hmm, no ei ainakaan, jos on tottunut 50 € neuletakkeihin. Meidän käsityksemme vaatteiden hinnoista on pikamuodin takia todella vääristynyt – 200€ hintainen neuletakki takaa tässä tapauksessa sen tekijälle hyvän palkan ja hyvät työolot. Sellaisia ei mitenkään voi taata, jos neuleen ostaa ketjumyymälästä halvalla.

   Kyllä 200€ on mullekin iso raha. Mutta kun ostaa tuon hintaisia vaatteita, panostaa laatuun ja tarkistaa materiaalit, ei voikaan ostaa turhia vaatteita. Silloin omasta muodin kuluttamisesta tulee automaattisesti kestävämpää. :)

   1. Ymmärrän kyllä tuon pointin ja olen itse kyllä valmis miettimään _omaa_ kulutustani ja tekemään eettisiä valintoja. SIITÄKIN huolimatta 200e on iso raha.

 4. White Tail markkinoi baby alpaca laatua alpakan ensimmäisenä ja parhaana villana. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa vaan baby alpaca on kuidulle annettu tietty hienousaste. Baby alpaca voi olla vaikka alpakan 10. villa, jos vaan alpaca on niin laadukas genetiikaltaan että pitää villalaatunsa hyvänä vuodesta toiseen. Yleensä alpakan enismmäinen villa ei ole se paras, koska syntyessään alpakkavasan villa on lillunut sikiönesteessä ja obn täysin pilallista siltä osin mikä on kasvanut jo kohdussa. Alpakalla on sitä parempi arvo mitä paremmin se säilyttää villan laadun ikääntyessään.