Luonnonkosmetiikan kuivashampoot – Rahua ja Tabitha James Kraan

kauneus, luonnonkosmetiikka
6 kommenttia

Kuivashampoo, dödö ja ripsiväri ovat se viimeinen kolmikko, jota en ole pystynyt vielä korvaamaan täysin luonnollisella. Jotta en liiottelisi, niin olen kyllä käyttänyt reilun viikon ajan luonnollista dödöä ja se taitaa toimia! Lupaan vinkata tästä myöhemmin, jos testini ei mene pieleen lähitulevaisuudessa. En nimittäin ole aikoihin uskaltanut luottaa luonnollisiin deodorantteihin, mutta nyt vaikuttaa hyvältä.

Ripsaria tulen tuskin koskaan löytämään luonnollisena, mutta kuivashampoon suhteen vaikuttaa hyvältä! Nämä kaksi ovat todella hyviä, vaikka eivät korvaakaan mun käytössäni normaalia kuivashampoota täysin.

Sekä Rahuan että Tabitha James Kraanin kuivashampoot ovat 100% luonnollisia ja toimivat molemmat ilman aerosolia. Molemmat ovat todella hyviä raikastamaan, tuuheuttamaan ja kohottamaan tyveä. Sopivat täydellisesti sellaiseen tilanteeseen, että hiukset ovat lässähtäneet ja kaipaavat freesausta. Sen sijaan sellaiseen tilanteeseen, että hiukset oikeasti näyttävät likaisilta, ei näistä ole minulle samanlaista apua kuin tavallisesta kuivashampoosta. Se varmaankin levittyy hiuksiin aerosolin ansiosta paremmin ja puhdistaa jonkin synteettisen ainesosan ansiosta paremmin, mutta koetan vähentää sen käyttöä sillä en usko että synteettiset kemikaalit tekevät hyvää mun päänahalleni.

Pakko sanoa, että kummassakin tuo annostelu vaatii hieman opettelua; Rahuaa pöllähtää helposti liikaa purkkia puristamalla ja Tabitha James Kraanin puteli pitää pitää suorassa kun ainetta suihkii, muutoin pullosta ei meinaa tulla mitään. Vaikka tuotteilla on hintaeroa, ovat molemmat niin hullun riittoisia, että en näe hintaa kynnyskysymyksenä.

RAHUAVoluminous Dry Shampoo:

– 39,90 € /  51 grammaa
– karkeampi jauhe, jää selkeämmin kiinni hiuksiin – puhdistaa paremmin, mutta jää helpommin näkyviin
– sopii kaiken värisille hiuksille
– tuoksuu miedon vaniljaiselle, tuoksu ei jää hiuksiin

Tabitha James KraanDry Shampoo, Fair (matkakoko):

– 25,00 € / 15 grammaa (kuvan matkakoko) tai 40 € / 75 grammaa
– hienojakoisempi jauhe, mutta tuntuu päänahassa karkeammalta – ei jää näkymään hiuksissa, mutta tuntuu vähän päänahassa
– kaksi eri sävyä; toinen tummille ja toinen vaaleille hiuksille
– raikastaa hiusten tuoksua

Kirjoitin Rahuan kuivashampoosta ekan kerran vuosi sitten ja pohdin silloin, että haluaisin testata myös Tabitha James Kraanin kuivashampoon. No nyt olen testannut! TJK:n kuivashampoo voittaa ulkonäöllään ja minusta on kiva, että tuote on saatavilla myös kätevässä matkakoossa. Rahuan annostelumekanismi sen sijaan on kätevämpi kuin TJK:n matkakoossa. Muuten näissä kahdessa tuotteessa ei ole mitään hulluja eroja, tykkään kummastakin muotoilutuotteena, tyvikohottajana ja hiusten raikastajina. Toivotaan että nämä kestävät vielä kauan, sillä nyt kun kasvatan omaa hiusväriä, on ylimääräinen tyvenkohotus monesti tarpeen…

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mulle on tuonut myös vähän harmaita hiuksia tehokkaan ja luonnollisen kuiviksen löytäminen, mutta etenkin tuosta Rahuasta olen kuullut paljon kehuja! Täytynee laittaa tilaukseen jahka saan varastoja ensin vähän tyhjemmäksi. :)

  1. Joo, sama! Nämä on molemmat kyllä testaamisen arvoisia, vaikka rasvaisuus ei poistukaan samalla tapaa mitä synteettisellä kuivashampoolla. Näistä jää ihanan freesi olo!

 2. Mä olen kuullut että ruisjauho toimisi hyvin kuivashamppoona, . Se on toki hieman hankalampi prosessi kuin jätettävät suihkeet mutta mielestäni kokeilemisen arvoinen. Ruisjauhoa siis hierotaan päänahkaan ja annetaan olla pari minuuttia, sitten harjataan pois. Dödöostä ainoa joka mulla toimii on Schmidz.

  1. Joo, itseasiassa just tätä kirjoittaessani löysin postauksen aiheesta! Pitää kokeilla, en usko jotenkin. Hahaa! Pelkään että jauho varisee olkapäille tai jotain….

   Schmidts on tosi hyvä – se toimi mulla hyvin suht pitkään mutta lopetti sitten toimimisen höh :( Ja hitsi miten ärsyttävää sitä on levittää sormin. :D

 3. Aaaaa kerro sitten heti jos se dödö on hyvä!
  Kommentoin varmaan aina samaa, mutta mulla Madaran dödö toimi ainakin pari vuotta ongelmitta, kunnes ihan yhtäkkiä iski ihottuma kainaloihin. Epäilin ensin kaikkea muuta, mutta vasta Madaran pois jättö varmisti, että se oli syyllinen. Ärsyttää niin paljon, koska eipä ole luonnollista korvaajaa löytynyt. Ihan ok kamaa joo, ja niillä itse sinnittelen, mutta en välttämättä joka päivä kukkasilta tuoksu :DDDDDDD Vaan pakko tässä testata monet purnukat, kun en vaan millään haluaisi siirtyä enää pois luonnollisesta.