Lammassaaressa

lifestyle
Jätä kommentti

Tekee niin hyvää laiskotella välillä.

En oikeasti muista, koska olisin kunnolla laiskotellut ennen lomaani – varmaan Vietnamissa joululomalla. Siitä on ihan liian pitkä aika! Kun tekee kahta työtä ja siinä sivussa on mukana kiinnostavissa projekteissa, ei laiskottelulle ole aikaa. Mutta nyt olen tajunnut, että pitäisi ehdottomasti olla.

Olen tajunnut yhden toisenkin jutun: holiday-sanassa on mun nimi! Selkeä enne tai vähintäänkin tähtiin kirjoitettu juttu, minä nimittäin uskon vahvasti lomaan ja lomailuun. Oli sitten kuinka ihanaa arkea tahansa, niin välillä pitää pitää lomaa. Loma (=laiskottelu) nimittäin rentouttaa mutta antaa myös tilaa uusille ajatuksille ja ideoille. Itsestäänselvyyksiä, tiedän, mutta koska olin itse unohtanut nämä perusjutut, päätin kirjoittaa ne ylös.

Lähdin eilen illalla Essin kanssa kävelylle Lammassaareen ja vitsit, miten upea paikka se onkaan. Olen kyllä koko ajan tiennyt sen olemassaolosta, mutta en vain ole saanut aikaiseksi lähteä sinne – onneksi Essi pyysi mut mukaansa, sillä onko mitään rentouttavampaa kuin pitkospuilla käppäily, aaltojen liplatus, kukkien ja heinien vahva tuoksu sateen jälkeen ja lampaiden rapsuttelu? Lammassaaressa nimensä mukaisesti asustaa kesällä lampaita. Tai tarkalleen ottaen lampaat ovat kai Kuusiluodossa, joka on osa Lammassaarta. Kuulemani mukaan lampaat ovat kilttejä ja tulevat usein moikkaamaan saareen saapuvia vieraita.

Luin tänään Kirsikan jutun lepäämisestä ja tajusin, että olen ajatellut viimeisen vuoden, että nukkuminen on rentoutumista, vaikka eihän se niin ole. Pitäisi rentoutua, jotta voisi nukkua ja antaa kehon oikeasti levätä ja uudistaa itseään. Kroppa kaipaa muutakin lepoa, kuin nukkumista. Kannattaa lukaista Kirsikan teksti, oivalsin jotain omista tavoistani sen luettuani.

Ja kantsii fillaroida Lammassaaren suuntaan, jättää pyörä jonnekin ja lähteä käppäilemään pitkospuita pitkin, yksin tai ystävän kanssa. Ilta-aikaan tuolla oli maagisen kaunista, valo siivilöityi kauniisti kaikkien heinien ja kasvien läpi. Hyvällä säällä mukaan voi pakata vaikka eväät ja nautiskella ne kallioilla lampaita rapsutellen.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.