Testissä Nui-luonnonkosmetiikka & esittelyssä paras luonnollinen meikkivoide

kauneus, luonnonkosmetiikka
10 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Biodelly & Asennemedia 

Taisi olla marraskuun puoli kun vinkkasin Instagram Storiesin puolella, että olen löytänyt luonnonkosmetiikan valikoimista meikkivoiteen, joka kiilaa kaikkien aiemmin testaamieni meikkivoiteiden ylitse. Lupasin palata aiheeseen, kun olen testaillut tuotetta kauemmin, jotta voisin varmistaa, että tuote toimii myös ensi-ihastuksen jälkeen. 

No nyt olen, reilusti yli kuukauden ja vieläpä lähestulkoon päivittäin, sillä Nui:n meikkivoide jäi kuin jäikin arkikäyttöön. Sain marraskuussa testiin tämän berliiniläisen luonnonkosmetiikkabrändin tuotteita Biodellyltä ja vaikka tämä postaus onkin tehty yhteistyössä, voin rehellisesti todeta että enpä ole aikoihin innostunut mistään luonnollisesta meikkisarjasta näin kokonaisvaltaisesti. Raaka-ainelistat ovat vakuuttavat, mulle valitut sävyt meni nappiin ja tuotteet ovat ulkoisestikin kauniita ja edukseen erottuvia. 

NUI luonnonkosmetiikka

Näissä kuvissa koko meikki on tehty Nuin tuotteilla aurinkopuuteria ja pientä sipausta omaa kulmaväriä lukuunottamatta. Meikkivoiteena vaaleahko (muttei vaalein, sarjasta löytyy siis vaaleampiakin!) ja neutraalin sävyinen Taiao, väritöntä viimeistelypuuteria kiinnittämässä meikkiä, poskilla Pititi-multistickiä poskipunana, huulilla Aroha-huulipunaa ja kulmat viimeistelty Reo-sävyisellä kulmienmuotoiluvahalla. Ripsissä on Nui:n mustaa ripsiväriä

NUI Cosmetics Biodelly

Nui Cosmetics on 100% luonnollinen ja vegaaninen meikkisarja. Sarja on itseasiassa lähtenyt liikkeelle täydellisen kirkkaanpunaisen vegaanisen huulipunan kehittelystä, sillä tosi monissa huulipunissa punainen sävy tulee karmiinista (kirvalaji). Tuosta ajatuksesta syntynyt Aroha-huulipuna on mun makuuni täydellinen klassinen punainen. Omiksi Nui-suosikeikseni nousi ehdottomasti meikkivoide, huulipunat, väritön kiinnityspuuteri ja multi-stick, jota voi käyttää poskipunana, huulilla ja vaikkapa luomivärinä. 

Luonnonkosmetiikka meikkivoide

Mutta nyt siihen kruunujalokiveen, eli Nui:n nestemäiseen meikkivoiteeseen, jonka Katjakin muuten nosti juuri koko vuoden parhaimpien tuotteiden listalle. Nuin meikkivoide on kosteuttava ja sillä saa huomattavasti peittävämmän meikkipohjan kuin esimerkiksi bb-voiteella, jota aiemmin käytin yhdessä mineraalimeikkien kanssa. Vaikka pelkkä mineraalimeikkipohjakin riittäisi mulle usein, on etenkin talvella kiva käyttää vähän paksumpaa meikkipohjaa, kun iho on kalpea ja kaikki pienet virheet korostuvat enemmän kuin kesällä. Nuin meikkivoide on todella kosteuttava joka tekee siitä täydellisen talvimeikkivoiteen – mutta olematta silti liian kosteuttava helposti rasvoittuvalle iholle! Vaikka mun iho rasvoittuu helposti T-alueelta, ei meikkivoide lähde rullaamaan jos kiinnitän sen puuterilla ja lisäilen puuteria päivän mittaan. Ihan tosi mattaisiin meikkivoiteisiin tottuneille tämä tosin saattaa tuntua melkoisen kosteuttavalta, mutta jos on tottunut luonnonkosmetiikan meikkivoiteisiin, niin sitten uskon että vakuutut tämän peittävyydestä, vaikka lopputulos onkin heleä ja kuultava. 

Ihoni ollessa hyvässä kunnossa, tämä meikkivoide riittää mulle yksinään, mutta kun iho on huonommassa kunnossa, laitan meikkivoiteen kaveriksi ohuen kerroksen mineraalimeikkiä antamaan paremman peiton. Tämä onkin hyvä vinkki teille jotka ette ole löytäneet tarpeeksi peittävää tuotetta luonnonkosmetiikan valikoimista: Nuin meikkivoide + jokin peittävä mineraalimeikkipohja = killeri kombo. Veikkaan tosin, että monille meikkivoide riittää sellaisenaan. 

Valkkattiin Biodellyn Tanjan kanssa mulle testiin neutraali ja vaaleahko Taiao-sävy, joka on osoittautunut täydelliseksi. Voi olla että mun talvi-iholle sopisi hyvin myös Matao, joka on astetta vaaleampi ja taittaa himpun verran enemmän viileään kuin tämä sävy – nyt olen laittanut itseruskettavaa kerran viikossa, joten ihoni on ehkä aavistuksen normaalia päivettyneemmän oloinen.

Meikkivoiteen hinta on 40 €. En vielä osaa sanoa kuinka riittoisasta tuotteesta on kysymys mutta yleensä levitän kasvoilleni 1-1,5 pumppausta meikkivoidetta ja tuotettta tuntuu olevan tosi hyvin jäljellä yli kuukauden päivittäisestä käytöstä huolimatta. 

Kosteuttava ja peittävä luonnollinen meikkivoide - NUI Cosmetics

Meikkivoide + viimeistelypuuteri + pikkuisen omaa aurinkopuuteria. 

Nui luonnonkosmetiikka

Viimeistelypuuteri näyttää tosi vaalealta, mutta on iholla väritön. Niin näppärä käsilaukussa, toisin kuin mineraalimeikkipohja ja laukun pohjalla tai meikkipussissa pyörivä suti… Ja peilikin vielä! Kiinnityspuuterin hinta on 41,90 €, ripsivärin 21,90 € ja sitä saa mustan lisäksi myös ruskeana. 

Jos olette seurailleet mun luonnonkosmetiikkajuttuja pidemmän aikaa, tiedätte, että ripsiväri on yksi harvoista tuotteista, joiden kohdalla en ole siirtynyt luonnolliseen. Mulla on helposti rasvoittuvat luomet joten monet synteettisen kosmetiikan perusripsarit eivät pysy nekään mulla joten olen käyttänyt lähestulkoon aina sellaisia synteettisiä ripsivärejä, jotka lähtevät kuumalla vedellä pestynä – ne ovat ainoita, joiden kanssa mun ei tarvitse pelätä tummia silmänalusia edes salitreenin tai vesisateen jäljiltä. 

Siksipä Nuinkaan ripsiväri ei jäänyt käyttööni, mutta sen koostumus ja lopputulos vakuuttivat muuten täysin! Harja on näppärän mallinen, sillä se kapenee päähän ja ripsiväriä oli helppo kerrostaa. Koostumus on sen verran kuivaa, että ripsaria ei tule vahingossa liikaa mutta koostumus ei myöskään ole variseva. Hitsit kun voisinkin käyttää luonnollisia ripsareita, sillä tämä on koostumukseltaan todella toimiva! Kun katsoo näitä kuvia niin en nää mitään eroa mun normaalisti käyttämääni ripsiväriin vaikka luonnollisilla ripsiväreillä on joskus tosi vaikea saada yhtään näyttävämpiä ripsiä aikaiseksi. 

Nui sävytetty kulmavaha

Reo on Nuin kolmesta sävytetystä kulmavahasta keskitumma ja varmasti oikein sävy mulle, vaikkei tummempi Pouri-sävykään välttämättä olisi mahdoton. Vahalla saa sudittua kulmat paikoilleen ja se antaa aavituksen väriä, mutta varsinaiset kulmat väritin itselleni luomivärillä ja siveltimellä, kuten aina. 

Klassinen punainen huulipuna

Aroha-huulipuna, josta kaikki lähti liikkeelle. Täydellinen klassisen punainen ja ihanan kosteuttava koostumukseltaan, mutta pysyy silti hyvin huulilla myös ilman rajausta – jotkut luonnolliset huulipunat ovat kosteuttavuutensa takia ihan mahdottomia pysymään paikoillaan ja koko ajan saa pelätä, että väri on levinnyt. Tämän kanssa sitä huolta ei ole. Huulipunien hinta on 32,90 € ja kauniita sävyjä löytyy kymmenenNäytän tässä kuvassa muuten ihan eri väriseltä versiolta äidistäni, hassua. 

Nui huulipunat

Nui multistick

Multi-stickeistä valkkasin testiin ruusuisen Pititi-sävyn, joka on neljästä eri sävyvaihtoehdosta kaikista mattaisin (joskin siis sellainen heleä ja kuulas matta ilman kimalteita ja varsinaista hohdetta). Poskipunana tämä toimii tosi näppärästi niin, että tuotetta levittää suoraan puikosta poskipäille ja halutessaan vähän taputtelee väriä sormin laajemmalle alueelle. Vaaleampaa ja viileää Mawhero-sävyä voisi käyttää hyvin myös highlighterina. 

NUI Cosmetics - luonnonkosmetiikka

persikkainen luonnollinen huulipuna

Emere-huulipunasävy on kivan karkkinen. Ei ehkä mulle tyypillisin värivalinta, mutta aika ihana! Voin kuvitella miten kiva tämä on kesällä päivettyneemmällä iholla. 

Luonnonkosmetiikka huulipuna

Joko te olette ehtineet testata Nui:n tuotteita? Silloin reilu kuukausi sitten näistä IG Storiesin puolella jutskaillessani sain useammankin kommentin joko just meikkivoiteen tilanneilta tai sen tilaamista harkitsevilta sekä vaatimuksia kertoa, olenko vakuuttunut meikkivoiteesta pidemmän testailun jälkeen. No olen! Peittävän mutta luonnollisen meikkivoiteen metstästys on päättynyt. 

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oi ei Anna miten IHANA kommentti! KIIITOS, piristit ihan hulluna!! <3

 1. Hei,
  löysin blogisi tänään ihan sattumalta googlaillessani vegaanisien jätskien reseptejä. Jäin heti koukkuun blogin tyyliin, just omaan arvomaailmaan sopivia juttuja, ihan mahtavaa! :) Oletko itse vegaani? Mä oon ollu kasvissyöjä nyt kahdeksan vuotta ja pikkuhiljaa siirtymässä vegaaniuden puolelle, niin ruokavaliossa kuin muussakin kuluttamisessa. Koen kuitenkin aika vaikeaksi esim vierailut ja juhlat, jolloin en haluaisi aiheuttaa vaivaa isäntäväelle. Ehkä tähänkin asiaan saisi muutoksen kun vaan rohkeammin toisi omat näkemykset esille ja olisi valmis pitämään esim. omia eväitä varuilta mukana tai viemään juhliin jotain vegaanista tarjoiltavaa. En ole vielä lukenut kuin pari postaustasi, joten en tiedä oletko jo maininnut asiasta, mutta ootko tutustunut zero waste-lifestyleen ja kiinnostaako se sua? Mä oon tässä syksyn aikana lukenu asiasta paljon ja muuttanut omia kulutustottumuksia siihen suuntaan. Siksipä mietin esim näitä meikkipakkauksia, vaikka luonnonmukaisia ovatkin sisällöltään niin tiedätkö pakkauksen toteuttamisesta? Mielellään tuen sellaisia merkkejä, jotka huomioivat tuotteen kokonaisuuden, niin sisällön kuin ulkokuorenkin.

  Oikein ihanaa vuoden aloitusta sinulle, jään lukemaan mielellään juttujasi! <3

  1. Heippa Emma!

   Ihan parasta että löysit tänne ja kiitos kauniista sanoistasi <3

   En ole vegaani, mutta arkivegaani aika usein ja varsinkin viimeisten kahden kolmen vuoden aikana olen jättänyt maitotuotteet tosi vähälle osalle enkä enää osta kotiin muita maitotuotteita kuin juustoja. Jos olen jossain kylässä syön ihan normaalisti kasvisruokavalion mukaan sekä silloin tällöin kalaa ja riistaa (isäni metsästää joten syön riistaa kotikotona käydessäni muutamia kertoja vuodessa ja se onkin mielestäni eettisintä lihaa). Mulle kasvissyöminen ja arkiveganimisi on lähtenyt terveyssyistä mutta muutenkin omaa kuluttamista miettiessä tiedän sen olevan myös kaikista fiksuin ekoteko yksilönä.

   Mun lähimmät ystävät ja sukulaiset tietävät millaista ruokavaliota noudatan ja tosi usein se on huomioitu kasvisversioina ja kotikotona käydessä tietysti osallistun ruuanlaittoon itsekin, kuten myös kavereiden kanssa, joista suurin osa on arkikasvissyöjiä tai -vegaaneita hekin, vaikka joskus söisivätkin lihaa/kanaa/kalaa. Omien ruokien vieminen tai tarjoiluissa auttaminen on aina hyvä idea. :)

   Zero waste kiinnostaa todellakin! En ole kirjoittanut siitä täällä oman blogin puolella, mutta Sugar Universen (mun työpaikkani blogi) siitä on kirjoitettu useasti. Kurkkaa täältä: https://sugar-universe.com/tag/zero-waste/ jos haluat.

   Näistä tuotteista esim. meikkivoide on pakattu helposti kierrätettävästi lasiin, mutta muuten en tiedä, onko pakkausten muovi esim. kierrätettyä vai ei, mutta luultavasti kierrätettävissä, joskin tuntuu että kuluttajana on välillä vaikea selvittää kelpaako jokin tietty muovi kierrätykseen vai ei.

   Harmittaa että Suomessa muovin kierrätys on muutenkin vielä niin alkutekijöissään, etten tiedä onko sillä väliä, että kierrätän omat muovini. Hyödynnetäänkö niitä vielä mitenkään, jotka kerätään kierrätyksestä? Muovi valmistetaan kalliista raaka-aineesta joten tuntuu hullulta että se poltetaan sekajätteen mukana taivaan tuuliin eikä sitä hyödynnetä mitenkään kierrätyksen kautta. Toivotaan että tässä asiassa tulee parannusta!

   En koe että kosmetiikassa tuleva roska on mun suurin ongelma, mutta kosmetiikan suhteen kantsii panostaa isoihin pakkauskokoihin ja ostaa vain tarpeelliset tuotteet. Joka tapauksessa suurin osa kosmetiikasta tulee jonkinnäköisessä paketissa – luonnonkosmetiikassa yleensä onneksi ilman pahvipakkausta jonka ympärillä on vielä ohut muovikelmu jne. Onneksi on esim. Sulapacin kaltaisia innovaatioita (toivottavasti siitä saadaan tulevaisuudessa niin järkevää että se yleistyy kosmetiikkapakkauksissa!) ja onneksi monet tuotteet saa lasipurkeissa, jotka on helppo kierrättää. Ja joidenkin brändien paketit on kyllä valmistettu kierrätetystä muovista joka sekin on suunta parempaan ja jonkin verran on erilaisia bambupakkauksia ja maatuvia materiaaleja.

   Olisi niin siistiä jos esim. pesuaineita voisi pian ostaa taas omiin purkkeihin it’s pure -tyylisistä myymälöistä kuten ennen jotain uutta eu-direktiiviä saikin. Se vähentäisi muovijätettä paljon ja se, että esim. hedelmien ja vihannesten muoviin pakkaamiseen tulisi jotain järkeä.

   Kiitos että kommentoit, innostuin taas pohtimaan ja olipa hauska tajuta että mulla on ollut ikuisuuden luonnoksissa muovin kierrätykseen liittyvä postaus, huh :D

 2. Kiitos vinkeistä. Tekisi mieli testata näitäkin, mutta todella hankala arvioida oikeita sävyjä, ellei pääse niitä itse testaamaan. Uskaltaako joku tilata meikkivoidetta ihan vain pikkukuvan perusteella? Pitäisi saada tilattua testereitä.