Blogipäivitys

lifestyle
Jätä kommentti

Well helloooo helloooo!

Tämän otsikko voisi ihan hyvin olla back in business part 2. Eihän ne ongelmat tähän loppuneet nimittäin.

blogi hakkeroitu

Ei välitetä tuosta sekamelskasta takanani – meen siivoon sen ihan just! Nyt ekana kuiteskin kuulumisia.

Vitsit mun on kuulkaas ollut ikävä blogia. Sitä että voin kirjautua tänne aina kun huvittaa, tulla lukemaan ja hyväksymään kommentit ratikkamatkoilla ja oppia teidän fiksuista ajatuksistanne.

Voi olla ettei sinne päin ole edes näkynyt millainen säätö ja kaaos ja sekamelska täällä blogissa on ollut käynnissä viimeiset viikot – kohta oikeastaan viimeisen kuukauden ajan! Katoin just että sain 13. helmikuuta mailia yhdeltä teistä, että nyt näyttää blogissa varsin omituiselta ja siitä alkoikin sitten melkoinen selvittely. Joka TOIVOTTAVASTI olis nyt tässä.

Blogista piti etsiä ja poistaa tänne asennetut haittaohjelmat – jotka ovat mahdollisesti tulleet jonkin WordPress-lisäosan kautta, jonka päivitykset eivät ole olleet ajantasalla tai vastaavaa. En tiedä, mutta tuntui ihan hiton pelottavalta ja oudolta, että mun blogissa, siis täällä, oli haittaohjelmia, troijalaisia, viruksia mitä lie. Mun blogissa?!

Ilmeisesti blogin kautta olisi voinut vaikka levittää jotain haittaohjelmia eteenpäin tai vastaavaa. Sitä on aina ajatellut, ettei mitään tällaista voisi sattua itselle, kun blogi on kuitenkin niin moneen muuhun nettisivuun verrattuna häviävän pieni. Aloin miettiä trojalaisia ja haittaohjelmia tarkemmin; mitä ne edes oikeasti on ja kuka niitä tehtailee? Ja miksi?! Mun pitää katsoa joku aiheeseen liittyvä dokkari varmaan koska oon suhtautunut niihin aina aiemmin niin, että eivät ne mua koske, kun en kerta availe mitään spämmiviestejä tai muuta epäilyttävää.

Ehkä tämä nyt vihdoin tästä! Blogi on nyt tosiaan putsattu ja kaiken hässäkän myötä siirretty myös uudelle palveluntarjoajalle. Aiemman kanssa oli ennenkin ollut ongelmia hoitaa asioita, mutta tässä henkilökohtaisessa blogikriisissäni huono asiakaspalvelu kiteytyi niin, että päätin vaihtaa samalla toiselle palveluntarjoajallekin. Noh, siinä rytäkässä katosi viikon postaukset hetkeksi bittiavaruuteen – luojan kiitos nero pikkusiskoni löysi ne jostain, enkä joutunut kirjoittamaant tekstejä uudelleen – joukossa kun tietysti oli mm. yhteistyöpostauksia ja tuo pitkä muovipostaus – en edes halua ajatella, montako tuntia työtä menee hukkaan, kun yhden viikon verran katoaa materiaalia. Ja sentäs vain viikon. Nyt selvisin vähemmällä – vain luonnoksissa olleet postaukset katosivat. Mutta palvelimelta toiselle siirtymisen vuoksi multa kuitenkin katosi täältä jotain kommentteja. Olen pahoillani ja harmissani. Toivotaan että säädöt olivat tässä nyt sitten hetkeksi. Tuntuu, että niitä oli nyt kerralla kymmenen vuoden edestä, huh.

Vielä ainakin viime viikolla mun blogia pommitettiin mm. Kiinasta ja Ukrainasta käsin sellaisella syötöllä, että mun koodarin oli pakko blokkailla ip-osoitteita ja siinä samassa tehdä blogiin kirjautumisesta muutenkin vaikeampaa. Sen johdosta en päässyt enää itsekään blogiini Köpiksestä käsin, joten ei ole paljoa tullut postailtua viime aikoina, heh :D Eilisen Mossa-postauksen näpytin lentokoneessa Wordiin ja toivoin, että pääsisin Suomeen laskeuduttuani kirjautumaan blogiin normaalisti. Ja pääsin kuin pääsinkin!

Ilmeisesti kaikki tällaiset haittaohjelmahommat ja sivustoille hyökkäämiset on tosi yleisiä, joten siinä mielessä saa olla kyllä tosi onnellinen ettei ole aiemmin tarvinnut säätää tällaisten asioiden parissa. Ja onneksi löysin timanttisen osaajaan auttamaan mua, en olisi itse osannut tehdä yhtikäs mitään koko saitille. Eli jos joskus kaipaatte sivustollenne pelastajaa, niin osaan suositella loistotyyppiä hommaan.

Mutta jos jotain olen oppinut, niin pitämään vähän parempaa huolta omaisuudestani, joka täältä internetistä löytyy. Olen vaihtanut salasanat ihan joka ikiseen paikkaan, tehnyt niistä huomattavasti vanhoja parempia ja pidempiä, ottanut käyttöön tuplakirjautumiset, varmuuskopioinut kaikenlaista koneelta ja blogista sekä pilvipalveluihin että ulkoiselle kovalevylle. Suosittelen samaa ihan kelle tahansa.

Eli jospas tää nyt taas tästä! Kiitos kun ootte kommentoineet, tsemppailleet ja laittaneet viestiä IG:ssä, se tuntuu superkivalta. NYT mää skarppaan vähän ja laitan yhden mailin vielä menemään, sit viikkailen noi pyykit ja meen peiton alle lukemaan tätä. Heippa!! x

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.