Kuinka vartalon ihoa pitäisi hoitaa

hyvinvointi, kauneus, luonnonkosmetiikka
4 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Mossa & Asennemedia

Tiedän kyllä teoriassa, kuinka vartalonihoa tulisi hoitaa, mutta vitsit että olen huono siinä! Kai kaikki energiani kuluu ihonhoidon saralla kasvojen hoitoon, ja siitä syystä vartalon ihon helliminen jää helposti puolitiehen.

Näillä pakkasilla ja tässä vaiheessa talvea vartalon huoltamisen sivuuttaminen on kuitenkin ihan mahdotonta; jos kroppaa ei rasvaa ja kuori, iho näyttää ihan hirveältä. Samealta ja hilseilevältä, huh, joten on ollut pakko ottaa vartalon puunaamisesta säännöllinen iltarutiini.

Mossa vartalovoide kokemuksia

Tässä muutama hyväksi havaittu vinkki muillekin laiskoille rasvaajille:

Jalkojen raspaus

Jos iho pääsee paksuuntumaan ja kuivumaan jalkapohjissa liikaa, on vaarana, että paksu iho alkaa halkeilla – ja se on muuten inhottavaa! Kannattaa siis raspata kantapäät ja päkiät säännöllisesti ja silloin tällöin rasvata jalat oikein huolella ennen nukkumaanmenoa. Jätän kantapäihin välillä aika tuhdinkin kerroksen rasvaa ja sujautan jalkaan puuvillasukat yön ajaksi, jotta en sotkisi lakanoita rasvaan. Aamulla jalkapohjat on paljon pehmeämmät. Sen lisäksi että jalat näyttävät ja tuntuvat paremmilta, pysyy sukkiksetkin paremmin ehjänä, kun kuivat kantapäät eivät revi niitä rikki.

Mossa tyrnivartalovoide

Vinkki vilukissoille

Jos olet iltaisin viluinen, hiero vartalon iholle öljyä! Öljy lämmittää vielä vartalovoidettakin paremmin. Pelkkä öljy ei tunnu kosteuttavan mun ihoa talvella riittävästi sellaisenaan, joten teen usein niin, että hieron jalkoihin ensin öljyä ja lisään päälle kevyen kerroksen vartalovoidetta.

Huvittavaa, että olen tässä asiassa kaikki tai ei mitään –tyyppi; joko en huolla vartaloni ihoa ollenkaan, tai sitten teen tuplahuollon, hahaa. Mun ehdoton suosikkini Mossan vartalovoiteista on Intense Nutrition Oil-Infused Nourishing Body Lotion, joka on ihanan kermainen ja tuoksuu raikkaalle tyrnille. Vaikka voide on koostumukseltaan kermainen, se imeytyy nopeahkosti. Koostumus ja tuoksu ovat todella miellyttävät ja hillittyyn ulkoasuun nähden tuote on mielestäni sisällön puolesta todella hyvä löytö.

Karviaiselle tuoksuva Multi Moisture Silky Yoghurt Moisturising Body Lotion on pikkuisen kevyempi ja vieläkin nopeammin imeytyvä voide; täydellinen esim. salikassiin ja kiireessä. Se on suunnattu normaalille iholle, kun taas tyrninen Intense Nutrition –vartalovoide sopii hyvin kuivalle iholle.

vartalonhoito

Mossa Firming Body Repair

Veden juonti

Riittävä nesteytys liittyy olennaisesti siihen, miltä iho näyttää ja tuntuu. Veden säännöllinen ja riittävä juominen on muodostunut mulle rutiiniksi ja luulen, että siihen vaikuttaa eniten se, että kannan lähes aina vesipulloa mukanani. Lasisen vesipullon saa itselle helposti tyhjästä mehu-, smoothie- tai kombutchapullosta (lasinen on muovista hygieenisempi!) ja työpisteellä voi hyvin pitää nättiä vesikannua, jos tilaa antaa myöden.

Kotona en muista hifistellä, mutta toimistolla meillä on välillä vesikannussa tuoretta minttua, kurkkua tai marjoja – ja uusimpana aktiviihiililtä!

Mossa kuivaharjaus

Kuivaharjaus

Kuivaharjaus best! Teen tätä kesät talvet säännöllisen epäsäännöllisesti, sillä kuivaharjattu vartaloniho tuntuu kimmoisammalta ja näyttää paremman väriseltä. Mun iho on jo tottunut kuivaharjaukseen. Se punoittaa pikkuisen käsittelyn jälkeen, mutta rauhoittuu nopeasti ja näyttää kuivaharjauksen jälkeen terveemmältä. Kuiva ihonpinta varisee pois ja vartalovoide imeytyy harjauksen jälkeen paremmin ihoon.

Suosittelen etsimään jonkun kivan luonnonharjaksisen harjan, jonka varresta on hyvä pitää kiinni vähän hassuissakin asennoissa; oman selän kuivaharjaus onnistuisi varmasti vähän pidemmällä varrella varustetulla harjalla, mutta tällainen pienehkö harja on nätti ja helppo säilyttää.

Mossan Firming Repair Antioxidant Body Cream on karpalon ja mintun tuoksuinen vartalovoide, joka sopii erityisen ikääntyvälle iholle, mutta toimii loistavasti kuivaharjauksen jälkeen, sillä se sisältää mm. hevoskastanjauutetta, jonka tarkoitus on helpottaa turvotusta. Kuivaharjaus laittaa sekin aineenvaihdunnan liikkeelle, joten tämä kombo on oiva ”kiinteytyshoito” jaloille. En usko, että mikään voide poistaa selluliittia, mutta rasvattu ja kuivaharjattu iho yksinkertaisesti näyttää paremmalta kuin kuiva ja samea iho, jossa kaikki kuopat ja naarmut korostuvat.

ida365

kuvat: Maj / Magicpoks

Ja last, but not least: lakkaa varpaankynnet! Nätisti lakatuista kynsistä tulee skarpattu fiilis, sellainen olo, että huh huh, tässähän ollaan ihan panostettu. Etenkin keskellä talvea.

Mossan vartalovoiteiden suositushinnat ovat n. 13,90 € / kappale, eli varsin budjettiystävällisiä, kun kyseessä on todella riittoisat tuotteet. Vartalovoide on sellainen tuote, että en ole valmis panostamaan siihen montaa kymppiä, mutta haluan, että tuote on oikeasti toimiva ja riittoisa ilman sen kummempia kikkailuja. Siinä missä kasvojenhoidossa kaipaan usein sitä ylimääräisen luksuksen tuntua, riittää vartalovoiteissa ja -kuorinnoissa arkiset vaihtoehdot todella hyvin. Nämä Mossat ovat juuri sellaisia – hyviä tuotteita ilman sen kummempaa kikkailua.

Vitsit, pitäisi kyllä muistaa helliä vartalonihoa muutenkin kuin rantalomilla ja sydäntalvella. Yksi ystävistäni rasvaa vartalonsa päivittäin huolella ja sen kieltämättä huomaa – hänen ihonsa näyttää aina superkauniilta ja hoidetulta. Olenkohan ainut yhtä huoleton vartalon rasvaaja?

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ahh, saisipa kaikkia ihania vartalonhoitotuotteita! Ihoni on tällä hetkellä aivan kauheassa kunnossa :D Käsivarret hilseilevät ja joka paikkaa pistelee siitä huolimatta, että rasvaan joka päivä. Voiteeni vain taitaa olla näille pakkasille hieman liian kevyt mousse, vaikka sekaan lisäisi öljyäkin. Budjetti sallii tällä hetkellä hädin tuskin ruuan ostamisen, joten näillä mennään kuitenkin. Onneksi kohta on kevät.

    1. Oi eiiii! Mousse kuulostaa kyllä joo aika kevyeltä, oisko öljy + tuhdimpi voide mitään? Tai vaikka sheavoi…?

  2. Mossa on kyllä niin hyvä! Niiden kasvojenpuhdistustuotteet ja öljyt on ihan best. Mut kropan rasvaamisen suhteen tunnustaudun samanlaiseksi laiskuriksi kuin miten kuvailit itseäsi…

    1. Hahaa I feel u! :-D Öljy on munkin suosikki ja putsari + misellivesi etenkin kesällä, talvella putsari on vähän liian puhdistava mulle.