365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

19

maaliskuu 2018

2

COMMENTS

Helppo ja täyttävä salaatti & herkullinen salaatinkastike

Written by , Posted in Ruoka

Hello new week ja hello uusi mahdollisuus tehdä useammin eväät töihin! 

Mulla on ollut hyviäkin eväsviikkoja tänä vuonna, mutta viime viikon lipsumiset pitäis ottaa takaisin tällä viikolla. Asetin alkuvuonna tavoitteekseni tehdä useammin eväät töihin, jotta tietäisin paremmin mitä syön eikä rahaa kuluisi joka päivä ulkona syömiseen. Tein eilen lounaaksi tosi hyvää, helppoa ja täyttävää salaattia, joka valmistui melkoisen nopsaa, joten tämä on täydellinen evässalaatti töihin. Kerralla oli helppo tehdä niin iso annos, että salaattia riitti tällekin päivälle evääksi. 

Inspiroiduin eilen sekä Katjan instassa jakamastaan lounaasta että Julian vanhasta salaattikastikkeohjeesta, joten tässä annoksessa on havaittavissa vaikutteita molemmista. 

herkullinen salaattikastike

Kuvan salaattiannokseen tulee babypinaattia, kirsikkatomaatteja (Stockalla irtona myytävät superkirsikkatomaatit on talvella best), höyrytettyä parsakaalia nokareella voita, pannulla vähässä öljyssä pyöräytettyjä kikherneitä ja sitruunakvinoaa (puristin tuoretta sitruunamehua kvinoan sekaan ja maustoin suolalla ja pippurilla) sekä parsakaalin ituja.

Salaattiannos ei kuitenkaan olisi mitään ilman herkullista salaattikastiketta, joten tämä kastikeresepti kantsii napata talteen muitakin salaattiannoksia ajatellen: 

Herkullinen salaatinkastike

puolikas ruukku tuoretta korianteria
pieni kourallinen baby-pinaattia 
puolikas punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl seesaminsiemeniä
2-3 rkl auringonkukansiemeniä 
oliiviöljyä
1/2 teelusikallinen hunajaa
sitruunamehua

suolaa & pippuria

Blendaa kaikki raaka-aineet blenderissä kastikkeeksi ja tarkista maku. 

Onko teillä jotain vakkarisalaatinkastikereseptejä käytössänne? Mun pitää ehdottomasti opetella tekemään muitakin salaattikastikkeita, kuin vain tätä ja itsetehtyä pestoa. Oliiviöljy + balsamicokastike toimii sekin tietysti aina, mutta kun kaipaa enemmän makua, voi öljystä, siemenistä ja tuoreista yrteistä pyöräyttää blenderissä erilaisia tuorekastikkeita. 

Lisää luettavaa:

2 Comments

  1. Matti Tikkanen
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *