Kesäjuhlien rennon huoleton kattaus – IKEA-kattauskilpailu

sisustus
4 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, IKEA

En tiedä kuinka moni teistä muistaa tai tietää, mutta olin lukion jälkeen reilun vuoden töissä IKEA-tavaratalossa. Tuolloin juuri avattu ja upouusi Tampereen IKEA oli mun työpaikkani välivuoden ja pari kuukautta opintojen alettuakin, mutta jäi sitten opintojen alettua kunnolla ja blogitöiden samalla lisäännyttyä. Opin IKEA-tavaratalossa töissä ollessani ihan älyttömästi; niin asiakaspalvelusta kuin markkinoinnista ja brändäämisestäkin ja muistelen lämmöllä sitä, miten hyvin asiat toimivat, vaikka organisaatio onkin iso. Meidän työporukka oli ihanan kirjava joukko hauskoja ja erilaisia tyyppejä.

Olen siis superinnoissani, kun pääsin mukaan IKEA-kattauskilpailuun! Suunnittelen Tampereen IKEA-tavarataloon kesäisen kattauksen ja se tulee olemaan esillä 1.5. – 5.6. Myös Tampereen IKEA-tavaratalon omat sisustussuunnittelijat toteuttavat kesäjuhlakattaukset. Kaikki tavaratalossa käyvät pääsevät äänestämään omaa kattaussuosikkiaan noista meidän toteuttamista kattauksista. Kattauskilpailu toteutetaan yhtä aikaa myös muissa Suomen IKEA-tavarataloissa. Esimerkiksi Vantaan tavaratalossa kattauksen suunnittelee ihana Asenne-kolleega Laura.

Aika jännittävää! Saas nähdä toteutuuko oma visioni käytännössä miten, mutta tällaista rentoa, ”piknik sisällä” -henkistä kattausta olen suunnitellut:

IKEA kattauskilpailu Tampereen Ikea

Tavaratalon asiakkaat voivat äänestää suosikkiaan kolmesta kattauksesta.
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kussakin IKEA-tavaratalossa kolme 50 € IKEA-lahjakorttia.

 

Kesässä parasta on se, että suunnitelmat voivat muuttua ja syntyä aivan ekstempore; kun törmää kaupungilla tuttuihin, viettääkin illan yllättäen jonkun kaverin kaverin keittiössä uusien tuttujen ympäröimänä. Tai kun koleaksi ennustetusta päivästä muuttuukin aurinkoinen hellepäivä, syödään lounas puistossa ja koko ilta vietetään ulkona ystävien kanssa.

Halusin poimia kattaukseen omasta keittiöstäni tuttuja elementtejä ja yhdistää siihen kesäistä rentoutta; eripari astiat, minimalistisia lautasia yhdistettynä vintage-henkisiin laseihin ja pastellisävyjä yhdistettynä valkoiseen. Innostuin ihan hulluna, kun huomasin, että IKEA-tavaratalon valikoimiin on tullut kauniita sinireunaisia emaliastioita. Niin nättejä! Ja trendikkäitä. EGENDOM-kulhon ja lautasen lisäksi settiin kuuluu myös söpö muki.

Ehkä voinkin nyt tässä samalla paljastaa, että ensi kesänä voin kutsua ihan eri tavalla ystäviä kylään, sillä mä muutan!!! Ikiomaa kotia ei vielä etsinnöistä huolimatta löytynyt, mutta uusi ihana vuokrakämppä kutsuu jo parin viikon kuluttua. En malta odottaa! ♡ Pitkästä aikaa siis sisustus- ja kotijuttuja tiedossa blogin puolella.

Uusi kotini on nykyistä isompi ja pohjaratkaisultaan tilavampi, joten voin kutsua kerralla useamman ystävän kylään – niin ihanaa! Uuden kodin lähellä on merenranta ja kivoja puistoja, joten kun säät sallii, katan piknikin tietysti ulos, mutta onneksi sisälläkin voi viettää kesäjuhlia silloin kun kesäkelit eivät anna parastaan.

Vähän jännittää, miltä kokonaisuus tulee livenä näyttämään, sillä itse kattaustuotteiden lisäksi olen valkannut kuvien perusteella myös pöydän ja tuolit, sekä maton ja valaisimet – toivotaan, että ne ovat livenä kivat ja sopivat yhteen! Pöydäksi valitsin vaalean YPPERLIG-puupöydän HAYn kanssa toteutetusta yhteistyömallistosta ja näissä kollaaseissa näkyy astioita, joita olen etukäteen valinnut. Eniten jännittää ehkä se, miten kattauksesta saa kauniin ilman oikeaa ruokaa ja leikkokukkia; niitä ei voi tietenkään tavaratalo-olosuhteissa hyödyntää.

On kyllä ihan parasta tehdä töitä tuttujen ihmisten kanssa – mun entinen työkaverini nimittäin lähetti mulle tähän kattauskilpailuun liittyen Instagramissa kuvia pöytävaihtoehdoista ja toinen  taas toimiikin yllättäen mun yhteyshenkilönäni tässä projektissa. Toivottavasti törmään kattausta tehdessäni mahdollisimman moneen vanhaan työkaveriin! Ihan parasta. Tässä sitä taas huomaa, miten ei koskaan voi tietää, keneen törmää ja missä merkeissä. Best! x

Palataan valmiiseen kattauksen myöhemmin, pääsette varmasti Instagram Storiesissa seurailemaan, miten selviydyn tästä haasteesta. 

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihania astioita joo, mutta jäin miettimään Ikean arvomaailmaa. Halvalla tuotettua bulkkitavaraa, laadun puolelta ei niinkään pitkäikäistä. Ihmiset ostavat hirveästi sisustusrihkamaa, jonka käyttöikä on lyhyt. Onko kaikkien noiden astioiden tekopaikat ja tekijöiden työolot tiedossa? :/ En itse haluaisi kannustaa ihmisiä shoppailemaan Ikeassa.

  1. Moikka Himmu!

   Mä lähdin mukaan tähän yhteistyöhön siksi, että entisenä IKEA-työntekijänä tiedän paljon IKEA:n arvomaailmasta ja yrityskulttuurista, joka on mielestäni monella tapaa varsin loistava. IKEAlla on useita kestävän kehityksen projekteja ja IKEA on jo ajat sitten aloittanut esim. kestävämmän puuvillantuotantoprosessin; jo paljon ennen kuin monet vaateketjut tarttuivat aiheeseen (siitä lisää esim. täällä: https://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/IKEA-siirtyy-kayttamaan-ainoastaan-kestavammin-tuotettua-puuvillaa-2591.a

   Tutustuin ennen yhteistyötä täällä IKEA:n vastuullisuuteen ja IWAY-standardiin, jonka avulla tavarantoimittajien ja valmistajien vähimmäistyöolot esimerkiksi määritellään: https://www.ikea.com/ms/fi_FI/this-is-ikea/people-and-planet/people-and-communities/index.html

   Eli työolot ovat siis tiedossa ja esim nämä asiat on otettu huomioon:

   – Lapsityövoiman käytön kieltäminen sekä nuorien työntekijöiden tukeminen
   – Pakkotyövoiman ja velkaorjuuden kieltäminen
   – Syrjinnän kieltäminen
   – Työntekijöiden järjestäytymisvapaus
   – Vähintään minimipalkan ja ylityökorvausten maksaminen
   – Turvallinen ja terveydelle haitaton työympäristö, ilman, maaperän ja veden saastuttamisen välttäminen ja energiansäästöön pyrkiminen.

   Mitä tulee kestävyyteen, niin kaikki ne kalusteet, jotka olen ostanut IKEASTA 9 vuotta sitten, kun muutin pois kotoa, ovat edelleen priimakunnossa; esim. mun hylly, keittiönpöytä ja monet lakanat esimerkiksi. Samassa ajassa monet muun kalliimmankin brändin tekstiilit ovat menneet pilalle ja kiertoon, joten kestävyyden suhteen mulla ei ole valitettavaa. Toki olen varmasti jo ostovaiheessa kiinnittänyt huomiota tuotteen laatuun, kuten teen muutenkin ostopäätöstä tehdessäni. Oon monta kertaa kirjoittanut blogissakin siitä, miten pitäisi valita laatua määrän sijaan ja se pätee mulle ostopaikasta riippumatta. Esim. opiskelijana mulla ei olisi ollut kovin moneen muuhun vaihtoehtoon edes varaa, kuin IKEA:n juttuihin ja oon tyytyväinen että ne ovat kestäneet näin kauan. Se, että onko joku tavara bulkkia vai ei, ei määritä sitä, miten hyvin joku asia kestää.

   Ekologisuusasioissa on aina tosi monta puolta, mutta yksi mun mielestä tärkeä pointti on se, että kun IKEA:n kaltainen jätti tekee asioita paremmin ja ympäristöä ja työntekijöitä kunnioittaen, se tekee kerralla ison muutoksen myös maailman mittakaavassa. Kun miettii vaateteollisuutta, niin justhan tosi moni iso brändi jäi kiinni siitä, että niiden vastuullisuus on ihan retuperällä verrattuna esim. H&M:ään.