Ekologiset kalkkimaalit

sisustus
2 kommenttia

* maalit saatu Värisilmältä

Täällä mun uudessa kämpässä oli maalattu pintoja viimeksi kymmenisen vuotta sitten ja sen todella näki – sellainen musta pöly, jota keskustassa asuessa ei voi välttää, oli pinttynyt etenkin katonrajaan mutta myös asunnon valkoisiin seiniin niin, että seinät muistuttivat valkoisen sijaan pikemminkin vaaleanharmaita.

Mulla on ihana vuokranantaja, joka antoi luvan maalauttaa seinät. En ole koskaan aiemmin ollut siinä tilanteessa, että valitsisin itse remonttitarvikkeita, joten aloin tietysti selvittää, olisiko perusmaaleille olemassa jotain ekologisempia ja myrkyttömämpiä vaihtoehtoja kuin perusmaalit. Värisilmältä löytyi ekologiset Vintro-kalkkimaalit, jotka sopivat hyvin seinien freesaukseen. Ne ovat vesiohenteisia eikä niistä jäänyt leijumaan maalauksen jälkeen sellaista maalinhajua, joka yleensä jää. Lisäksi kalkkimaali kuivuu supernopsaa!

Vintro kalkkimaali

Valkkasin seiniin ja kattoon kirkkaan valkoisen Crystal-sävyn. Mun uusi koti on 36m2 ja tähän riitti nippa nappa kaksi 2,5 l maalipurkkia, sekä kattoon että seiniin. Pikkueteinen jäi maalaamatta maalin loputtua sen kohdalla. Aika riittoisaa tavaraa siis, kun ottaa huomioon että seinät maalattiin osin kahdesti, jotta lopputuloksesta saatiin tarpeeksi peittävä.

Vintron valikoimassa on yli 40 maalisävyä ja valkoisen sävyjäkin oli valittavana vaikka kuinka monta. Crystal osoittautui oikeaksi valinnaksi; se on raikas ja kirkkaan valkoinen. Jos tismalleen oikeaa sävyä ei löydy valmiina, sellaisen voi myös itse sekoittaa.

Ennen pintaremonttia ja maalaamista täällä näytti tältä:

ida365 maalaus

ekologiset maalit kokemuksia

ekologiset maalit

Huh, aika karua, nyt kun katsoo kuvia jälkikäteen. Seinissä oli niin paljon tummentumaa, että kun niitä pyyhkäisi pölyjä pyyhkiessä, seiniin jäi kunnon viirut ja jäljet. Olisi ollut hullun työlästä alkaa pestä seiniä eikä asunnon ilme olisi sillä muutenkaan raikastunut, joten ryhdyttiin maalaushommiin. Vuokranantajani järkkäsi remppamiehet maalaushommiin sekä muutenkin fiksailemaan kämppää (kylppärissä vaihdettiin suihkutelineet, hyllyt, naulakot ja wc-paperiteline uusiin ja viimeisteltiin laattojen saumakohtia).

Vaikka remppa-aikataulu venyi pariinkiin otteeseen, niin pääsin siinä mielessä tosi helpolla, etten itse joutunut maalaushommiin. Seinien maalaus olisi kyllä hoitunut multakin, mutta katto olisi ollut ihan toinen juttu. Ja takuulla ammattilaiset saivat hyvää jälkeä huomattavasti mua tehokkaammin, joten kannatti vähän sietää muuttuneita aikatauluja.

Nyt, maalaamisen jälkeen täällä näyttää tältä:

Kalkkimaalit

Kalkkimaalista jää mattainen lopputulos. Myös ikkunalaudat maalattiin ja pienet halkeamat ja naarmut peittyivät hyvin, mutta maalia olisi pitänyt varata vielä enemmän, jotta seinien isoimmat jäljet/epätasaisuudet oltaisiin saatu täysin peitettyä. Nyt ne näkyvät tietyssä valossa, mutta yleisilme on silti siisti. Epäilin pitkään, voisiko näin vähäinen maalimäärä  (2 x 2,5l valkoista maalia) mitenkään riittää mun asunnon seiniin ja kattoon – se olisi riittänyt, jos seiniä ei olisi tarvinnut maalata kahdesti. Nyt pikkueteinen jäi maalaamatta, katsotaan maalaanko sen itse myöhemmin.

ekologiset maalit

Yleisilme on siisti ja raikas! Seinien freesaamisella oli suuri vaikutus koko asunnon yleisilmeeseen. Vaikka esim. keittiö on rempattu sekin varmaan yli kymmenen vuotta sitten viimeksi, näyttää sekin nyt seinien ja katon maalaamisen jälkeen freesimmältä.

ekologinen maali Värisilmä

kalkkimaali kokemuksia

Yksi seinänpätkä maalattiin mun toiveesta vaaleanpunaiseksi, hahaa, koska MIKSI EI. Jos asuu yksin (ja vuokralla) eikä tarvitse tehdä kompromisseja kenenkään kanssa, niin mikäs siinä. Haluan seinän eteen ison tummanvihreän huonekasvin, ehkä kaktuksen ja vaalean kaapin. Ei mitään tyttömäistä ja ällöä, vaan jotain raikasta ja tämän tyylistä. Vaaleanpunaisen sävyksi valikoitui Madame de Pompadour.

Näytän vaaleanpunaisen seinän sitten kun olen saanut sisustettua täällä niin, että se pääsee oikeuksiinsa! Nyt se näyttää vielä vähän irralliselta ja turhan prinsessalta, kun siihen nojaa mun koristeellinen hopeakehyksinen peili, joka ei ole vielä päässyt oikealla paikalle.

Vintro kalkkimaali kokemuksia

Näillä Vintron kalkkimaaleilla voi maalata käytännössä melkein mitä tahansa; ne sopivat seinien lisäksi huonekalujen tai vaikka ruukkujen maalaamiseen. Mietin just, että maalaisinko ylijääneellä vaaleanpunaisella pinnatuolin… Lisätietoa kalkkimaaleista ja vinkkejä niiden käyttöön löytyy täältä.

Lämmin suositus Vintron kalkkimaaleista sekä asiantuntevasta palvelusta Värisilmälle!

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Moi,

    Näyttää tosi hyvältä! Oletko huomannut, että osuessa seinistä irtoaisi sellaista pientä ”puuteria” kun on kalkkimaalista kyse? Itse tässä mietityttää millä maalilla sitä oikein maalaisi omat seinät…

    Niin ja odottelen innolla kuvaa vaaleanpunaisesta seinästä, iik! :)