Kivat baarituolit

sisustus
15 kommenttia

Mun nykyisessä kodissani on kiinteänä osana sisustusta korkea pöytä, joka jää toiselta puolelta baaripöydäksi ja toimii toisella puolella keittiössä laskutilana. Sen alla on jääkaappi, pakastin ja laatikosto ja vaikka baaripöytä kuulostaakin hieman epäkäytännölliseltä, se on osoittautunut tosi hyväksi ratkaisuksi.

Myin vanhan, mua jo 9 vuotta palvelleen, mustan keittiönpöydän eteenpäin kaverilleni muuttoni yhteydessä, kun en tehnyt sillä mitään tässä asunnossa ja olin jo pitkään haaveillut vaaleammasta pöydästä. Kaikki neljä vanhan pöydän kaverina ollutta pinnatuolia mulla on yhä, vaikken tarvitsisi kuin ehkä kaksi. Löytyisköhän täältä uusi omistaja kahdelle pinnatuolille, jos päätän pistää noista osan kiertoon?

baarituoli

Pinnatuolit ovat auttamatta liian matalia baaripöydän kaveriksi, mutta ovat silti hengailleet pöydän vieressä paremman puutteessa. Tykkään kyllä pinnatuoleista edelleen ihan yhtä paljon kuin silloin seitsemän vuotta sitten, kun ekat pinnatuolit itselleni ostin, mutta osa noista jäänee nyt tarpeettomiksi. Mun uudet keittiöntuolit nimittäin saapuivat juuri!

Baarituoli HAY Hee

Tilasin nämä HAY:n Hee-baarituolit valkoisina ja vaikka olin alunperin ajatellut ensiksi kysellä teiltä, onko teillä näistä kokemuksia, niin eipä kaduta että tilasin kyselemättä. Nämä istuvat tänne ihan täydellisesti!

Mietin etukäteen onko Hee-tuolit mukavia istua, mutta ainakin tässä baarijakkaraversiossa istuinosan ”langat” asettuvat sen verran tiiviisti, että ne tuntuvat varsin mukavilta eikä ole pelkoa takapuoleen porautuvista jäljistä – ainakaan housut jalassa. Vähän jännittää, tarttuuko valkoiseen pintaan väriä esim. mustista farkuista, mutta sen näkee sitten käytännössä. Toivotaan parasta!

Nyt kun yksi juttu sisustus to do -listalta on hoidettu, voisin alkaa miettiä, minne ihmeeseen saisin sijoitettua tuon mun pöytäkoneen. Se on nyt tämän baaripöydän päässä ja vaikka se tavallaan sopiikin siihen, olisi ihanaa, jos baaripöytä olisi pelkästään keittiöjutuille ja kone olisi jossain erikseen.

Koneelle (ja esim. String-hylly + pöytä -kombolle) olisi kyllä hyvä tila ”eteishallissa”, mutta sillä seinällä jonne tuollainen työpöytä mahtuisi, ei ole yhtäkään pistorasiaa! Pitäisi siis vetää johto jatkojohdon avulla joko seinien reunuksia pitkin toiselle puolelle tai suoraan käytävän yli piilottaen johto jonkin listan alle, ettei siihen kompastu, jos tuohon suunnitelmaan päätyisi. Toisaalta mietityttää myös se, onko vanhan talon seinät siinä kunnossa, että niihin uskaltaa porata tuollaisen String-hyllysysteemin? Hmmh! Ehkä pitää tiedustella tätä vuokranantajalta, olisi nimittäin aika ihana saada asioita pikkuhiljaa omille paikoilleen.

Mut pikkuhiljaa! Sisustusjutut ilmeisesti kiinnostaa, joten näytän pian miltä nuo HAY:n baarijakkarat näyttävät täällä. Mulla on uusi kattolamppukin, ehkä näytän senkin samalla.

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Piia, pidän sut mielessä jos mulle ennen sua viestiä laittanut peruu kaupat :)

 1. Toivottavasti noi baarituolit on mukavammat (niin kuin sanoit tiiviimmin asetellut?) kuin tavisversiot – tavan tuoleilla lyhyt mekko päällä istuneena ei ollut järin kauniit takareidet istumisen jälkeen, etenkään hellelämpötiloissa. :D

  1. Hahaha, noooo, jos istuu alushoususillaan niin kyllä näistäkin mahtavat raidat saa reiden takaosaan :-D

 2. Moi, osaisitko suositella luonnonkosmetiikasta jotain kosteuttavia ja syväpuhdistavia naamioita? :) en onista luonnonkosmetiikkaa ollenkaan niin en tiedä yhtään mistä lähtisin liikkeelle :)

  1. Joo! :) Laveran Anti-Pollution -sarjan naamio sekä Madaran Smart-sarjan anti-pollution-naamio :) Noi kaks toimii mulla hyvin olematta liian kuivattavia!

   1. Ooh ja siis noi kaks nimenomaan syväpuhdistavia. Noiden lisäksi nää toimii hyvin mun epäpuhtaalla iholla puhdistavina/rauhoittavina: https://ida365.fi/2017/01/13/6-x-paras-kasvonaamio-epapuhtaalle-iholle/

    Kosteuttavista naamioista kaksi parasta on Nafhan naamio sekä Mossan naamio/yövoide. :) Niissä on hinta-laatu-suhde kohdillaan. Jos on varaa satsata naamioon enemmän, niin Essen Cream Mask on täydellinen kosteuttaja & rauhoittaja, mutta hintavampi.

 3. Hei Ida,

  Olen jo pidempään seuraillut blogiasi ja erityisesti koti- ja sisustuspostauksiasi. Hayn Hee-tuolit on omasta mielestäni linjakkaat ja hyvännäköiset. Ystävälläni on nämä mustana ja niihin on hyvä nojailla. Turun Tiirikkalan tuolit taitaa olla kans pitkälti näitä.

  Voisin olla kiinnostunut sun pinnatuoleista, mikäli olet tosiaan niitä vaihtamassa. Olen pidempään katsellut omaan pienehköön puutaloasuntooni sopivia tuoleja ja pinnatuolin malli ja puumateriaali viehättää. Voit halutessasi palata asiaan esimerkiksi meilillä tai suoraan tähän kommenttiin. t lumi

  1. Moikka Lumi! Kiva kun kommentoit ja kiitos kauniista sanoista! :) Tuoleista tuli kovasti kyselyitä ja olen nyt luvannut ne yhdelle, joten jos mitään kummallista ei satu, niin ne ovat myyty.

 4. Moi!

  Olisin kiinnostunut noista pinnatuoleista (2kpl), jos päätät ne myydä! Ihanat!

  1. Moi Essi! Pinnatuoleista tuli tosi paljon kyselyitä, joten ne on nyt alustavasti myyty.

  1. Ihana kuulla Hanna! <3 Sisustusjuttuja luvassa sitä mukaa kun saan täällä projekteja etenemään.

 5. mikäs idea tässä postauksessa oli kun et edes näyttänyt miltä tuolit näyttää paikoillaan?